jirinkas
14. únor 2009

Slaboši

Mimi je zatím v bříšku, ale už to zlobí 🙂
Ve 20tt nám velký ultrazvuk potvrdil, že to bude chlapeček. Hned bylo jasné, že se bude jmenovat Vojtíšek 🙂
Vojtík se narodil 24.6.2009. Ve středu 38tt+3 byla mamka ráno v poradně, čípek byl 1,5cm, hrdlo polotuhé - stejný nález jako minulý týden. Večer v 19.45, když šla z vany, jí praskla voda. Cestou do porodnice, ve 20.33 byla první kontrakce. Vojtíšek se dral na svět jako o závod, po příjezdu do porodky a po natočení monitoru byla mamka otevřená na 6cm a ve 23.34 byl Vojta na světě. Měl 50cm, 3,92kg.
Vojtíšek hodně spinkal, měl silnější žloutenku, tak se nechtěl vůbec budit. Ani bašit nechtěl, o přisávtí ani řeř, takže se ani moc mlíčka nevořilo, nakonec to dopadlo tak, že se musel přikrmovat Nutrilonem (ze stříkačky to šlo bez námahy rovnou do bříška 🙂) Ale při odchodu z porodnice už papal jenom od maminky.
Spinkání mu vydrželo i doma, ale bašty se začal dožadovat co 2-3hodinky, když bylo teplo nebo málo mlíčka, tak i co hodinku. Hned po příchodu z porodnice jsme zavedli rituál koupání, krmení, spinkání, nejdřív to zkoušel, že by usínal nejraději v náručí, když s ním někdo chodí, ale to se mu nepodařilo, takže když neusne u kojení, tak usíná sám v postýlce. Ke konci šestinedělí začal vynechávat v noci jedno kojení.
Po ukončeném druhém měsíci začal s okolím živě komunikovat, líbí se mu, když na něj někdo dělá ksichtíky, směje se jim, začíná si povídat i s hračkami, bouchá do hraček na hrací dece s hrazdičkou, pomalinku začíná chytat a mimoděk držet špendlík. Roste jako z vody, ve 3 měsících má 64cm a 6,52kg.