142 / 279
    Krůtí kousky se zeleným chřestem a bramborovou kaší
    kaca68
    autor

    osolené a opepřené maso orestované zprudka na oleji, pak přidán v osolené vodě blanšírovaný chřest na kousky (hořsí části jsem nechala do polévky)
    kaše: brambory šťouchané se sádlem, potom vyšlehané s horkým kešu mlékem

    Fanda si moc pochutnal, pokrájela jsem mu to na menší kousky a odebrala kaši před dosolením.

    25. kvě 2015

    Vypadá to moc jedle a moc jednoduše, ideální pro nás! 😀
    Jen se chci zeptat, to maso má František tedy taky osolené/opepřené? Já malému (13m) zatím nijak nesolím, my solíme maličkato, občas dostane tu "finální verzi", ale spíš mu odebírám před dosolením, protože si myslím, že té soli moc nepotřebuje, má ji víc než dost (buď normálně z jídla nesoleného, z MM, nebo z rohlíku/chleba apod.), takže mu nechci moc dávat jídlo jinde, protože všude kolem děsně všichni solí (nebo já jsem děsně odvyklá soli 😀).

    26. kvě 2015
    kaca68
    autor

    @karlalala u nás doma (u rodičů) se solí hodně, já si postupně odvykám a ve "své" rodině solím méně a mámino jídlo už mi přijde děsně slané, snažím se odvyknout i ji 🙂...Fandovi solím maličko, začala jsem někdy ve 14m, kdy měl tehdy virózu s děsnými průjmy a už to tak nechala, pepře dostává taky mini množství, ale za špatný ho nepovažuju...tohle jídlo bylo super 🙂, maso jsme měli společné, maličko osolené, chřest byl uvařený v mírně slané vodě a kaši jsem mu odebrala a pro nás trochu dosolila...doma to hlídám, ale zase "prasíme" na cestách - rohlík do ruky, hospodská strava apod., ale to beru tak, že to k pestrému životu patří 🙂

    26. kvě 2015