188 / 279
    Krůto-knedlo-zelo (pečené krůtí stehno, dušené kysané zelí a špaldovo-ovesný kynutý knedlík)
    kaca68
    autor

    Maso: stehna okořenit, potřít hořcicí, zasypat cibulí, zalít pivem/vínem a dát péct na 150st přiklopené, po hodině a néco odklopit a otáčet dozlatova, vyndat, naporcovat, výpek ještě chvilku dopéct samotný a pak dohladko rozmixovat na omáčku
    Zelí: dožluta cibulku, opražit rýžovou mouku, přidat pokrájené propláchnuté zelí, dost podlít a dusit doměkka, event.trochu dosladit
    Knedlík: 300g hrubé špaldové mouky (pak jsem ještě dost přidala), 60g jemných ovesných vloček, 2dcl ovesného mléka, lžička másla (Alsan, sádlo), 1/3 kostky droždí, sůl, 2 vejce, lžička cukru
    Droždí rozpatlat s cukrem a lžičkou teplého mléka a mouky, nechat vzejít kvásek, mouku smíchat se solí a vločkami, přidat kvásek, mléko s rozkvrdlaným vejcem a rozpuštěný vlahý tuk, vypracovat těsto, event. přidat mouku, nechat vykynout, na pomoučeném vále 2 šišky a nechat odpočinout než se rozvaří voda, vařit v osolené vroucí vodě cca 15minut, v půlce otočit...jsou šišaté, jiné knedlíky já neumím 🙂

    13. zář 2015