kackark
14. kvě 2012

O mých dětech...

Jako většina maminek své děti miluji, a tak o nich i velice často přemýšlím. Došlo mi, že mé děti se podobají návštěvám. Každé úplně jinak, a i já každé jiným způosobem miluji, obdivuji a vnímám. Začněme tedy poslední a nejmladší návštěvou:

Nelinka

V bytě i v srdci máte neútulno a zmatek, v tom zvonek a ve dveřích stojí někdo moc milý a sympatický. Stydíte se, nechcete návštěvu přivézt do takového prostředí. Přesto jí posadíte do svého obyváku a z poloprázdné ledničky vytáhnete to nejlepší co máte. Čas letí a vy najednou úplně zapomenete v jakém chaosu se nacházíte, návštěvu si užíváte a moc si přejete, aby nikdy neskončila. Zábava je v plném proudu a nikomu nevadí, že jí utoponce a pije obyčejnou vodu z kohoutku.

Přesně tak k nám přišla Nelinka. Je jí jedno, kde je, hlavně, že je s těmi, které si okamžitě získala, pořád se usmívá a je šťastná.

Tadeášek

Vše je nachystané a připravené. Navařili jste a napekli jste to nejlepší co dokážete. Sice nevíte, kdo přesně přijde, ale všichni o něm mluví jako o zázraku.  Návštěvu netrpělivě vyhlížíte v nejlepších šatech a ona se někde loudá. Pomalu to vzdáte, když bez zazvonění vtrhne přímo do obyváku někdo, komu chybí slušné vychování, jídlo hltá a dokonce si dělá nároky na vaší postel. A přesto vás něčím okouzlí, chytne a vy si bez něj život nedovedete představit. Nejspíš vás na něm láká to jak je jiný než vy, nespoutaný a živelný. Učíte se od něj.

Takhle k nám přišel Tadeášek. Občas se chová jako slon v porcelánu, ale dělá to vždy s dobrým úmyslem a čistým, nevinným srdíčkem a převážně s úsměvem na tváři.

Natálka

Návštěva chtěná a plánovaná. Vyměníte si spoustu fotek, dopisů a telefonátu. Dlouho se připravujete a těšíte. Přijdete na nádraží a vlak nepřijel. Vyboural se uprostřed cesty k vám. Bolí to. Je prázdno. Přijdete domů, otevřete krabici s dopisama a zjistíte, že ač jste ho nikdy neviděli, znáte ho a mnohému vás naučil. Jste vděční i za to málo. Ikdyž vlak se zdál neopravitelný dozvíte se o konstruktérovi, který ho dá do pořádku. Jen nikdo neví, jak dlouho to bude trvat.

Tak k nám původně nedojela Natálka a vrátila se jako Nelinka.

Mé děti jsou na návštěvě v našem domově a vím, že každá návštěva jednou končí a já je budu muset jednou pustit budovat nové domovy a nechat přijímat jejich návštěvy. Doufám, že to zvládnu důstujně. Ale jedno vím jistě, ze svého srdce je už nikdy nikam nepustím. A souhlasím s Malým princem, že se navždy stáváme zodpovědnými za ty, které si k sobě připoutáme.

Búhúhúúú:oD Krásné:o)))
Ad Natálka - Maminko, moc jsi se na mně těšila, ale já se musím ještě někam podívat, čekej na mně!
Ad Tadeášek - Maminko, jsem tu, mám Tě rád a budu Ti to dávat najevo dost svérázným způsobem, který ne vždy pochopíš, ale smiř se s tím, protože s tím prostě nic neuděláš!
Ad Nelinka - Maminko, plním co jsem slíbila a vše Ti vynahradím!

14. kvě 2012

Kači, to je nádherný...úplně mně naskočila husí kůže....fakt moc krásný a neskutečně pravdivý.Naše děti jsou u nás jen na návštěvě....

14. kvě 2012

Moc krásné 🙂

14. kvě 2012

Kači, nádherně napsané! Nikdy mě nenapadlo podívat se na mateřství tímto pohledem...........a přitom je to tak kouzelné a pravdivé!

14. kvě 2012

krásně ze srdce napsané,jen jak ty to umíš 🙂

14. kvě 2012
kackark
autor

@collette Niki, vystihla jsi to naprosto přesně. Děkuji. Takové totiž oni jsou 😵

@sebestka @hnedoocka23 @kerrie Díky moc, holky. A doufám, že si jednou sama na svá slova vzpomenu. Můžeme jim ukázat různé cesty, ale nemůžeme za ně žít jejich životy. A ani se zlobit, pokud si zvolí cestu úplně jinou.

14. kvě 2012

Krásný,mám husí kůži a slzy na krajíčku. Fakt krásný 🙂

14. kvě 2012

Moc krásně napsané 😉
sama často přemýšlím nad tím jak mi děti jednou odejdou,jsme smutná a hledám slovo kterým ho vystihnout,tys to našla,děti jsou "návštěva" která i když odejde,zůstane snámi uvnit napořád 🙂
s tebou doufám že odchod téhle "návštěvy" zvládnu důstojně,stejně jako ty 🙂
Jsi skvělá máma 😵

15. kvě 2012

Kačko tvoje články mě vždycky něčím obohatí a nechají ve mě stopu.. je v nich tolik moudra a pravdy až z toho mrazí. U tohoto mi až vyhrkly slzy do očí jak je nádherně sepsaný!

15. kvě 2012
kackark
autor

@roniinka
@patri22
@jaspina Moc díky, holky 😵

15. kvě 2012

Mám úplně husinu, krásně napsané 😵

15. kvě 2012
kackark
autor

@jamborka Jani, děkuji 😵

16. kvě 2012

@kackark ještě mě napadlo, že kdyby se Táda narodil jako druhý - po tom co bys měla jako provorozenou ať už Natálku nebo Nelinku, tak třeba bys Tádu nedokázala tolik milovat, protože by ti ve srovnání s ní připadal moc náročný a naopak bys neviděla jak moc ona je hodná...

16. kvě 2012
kackark
autor

@jaspina Leni, co jsi napsala je svatá pravda! Tadeášek je mým velkým učitelem v hodně směrech 😀 A je zajímavé jak každého miluji za absolutně rozdílné vlastnosti. Tádu za to, jak je živelný a nespoutaný a Nelly, jak je klidná a pohodová 😵

16. kvě 2012

@kackark Myslím, že to dokonale chápu právě proto, že Terka je asi Tádovi v mnoha směrech dost podobná, ale nevyměnila bych ji za nic na světě, ale umím si představit, jak bych si vychutnala klidné a spavé mimčo 🙂

17. kvě 2012

Moc hezky napsaný, nesedět v kanclu, tak asi i bulím. Jsou to zlatíčka a už se těším, až budou mít bratránka nebo sestřenku 🙂

18. kvě 2012

Krásný Kači. Jako vždy, umíš to všechno tak krásně zvláštně popsat.Najdeš ty správné slova a vytvoříš věty, které popisují i pocity nás ostatních, ale málokdo z nás by to dokázal takto podat. 🙂

19. kvě 2012

Začni psát komentář...

Odešli