74 / 180
    Zeleninová polévka s vajíčkovými knedlíčky ♥

    RECEPT: Kuřecí vývar (kuřecí kostry, sůl, NV, bobkový list, pár kuliček pepře), přidáme zeleninu (mraženou či čerstvou) a vaříme dozměknutí. Poté vyjmeme kosti, obereme masíčko, přidáme zpět do polévky a lehce zahustíme jíškou. Vajíčkové knedlíčky připravíme tak, že na másle orestujeme hrubou mouku (nebo krupici) - POZOR - ale nesmí to být tekuté, jako když se dělá jíška, ale spíš sypké, jen aby se mouka trošku nacucla máslem a restovala se, né klasická jíška. Krátce zapražíme, osolíme a poté rozklepneme 2 vajíčka a zarestujeme - vzniknou takové hrudky - knedlíčky. Ještě horké dáme do polévky. Tu ochutíme a přidáme bylinky, co máme rádi - já dala pažitku. Hotovo.

    9. led 2014