12 / 67
    Poloha základní vleže - matka i dítě na boku

    Velmi pohodlná poloha. Dítě musí být na boku, těsně přitisklé k břiše matky, nesmí ležet na zádech a mít pouze otočenou hlavičku k prsu. Je to pro něj nepohodlné, únavné a také je nevhodně drážděna bradavka a může docházet k jejímu poškození. Při této poloze je velmi vhodny pohodlný polštář pod hlavu maminky a třeba i polštářek za dítě, aby se nepřeklopilo na záda - pak není nutné ho přidržovat.
    Tato poloha není zcela vhodná pro úplný začátek kojení, pro nezkušené maminky, kdy se dítě i matka učí správné technice kojení a hlavně přisávání - není zde dobrá manipulace s dítětem při přisávání, nelze příliš upravovat techniku přisátí a na dítě není zcela dobře vidět.

    14. bře 2013

    naše najčastější noční poloha 😝

    14. bře 2013

    pro mě nebyla moc pohodlná a malej mi hodně blinkal takže jsem kojila normálně v sedě a bylo to nejlepším, takto v leže jsem kojila asi první 2-3 dny po porodu když jsem nemohla sedět pak už v sedě až do 8 měsíců 😀

    14. bře 2013

    a v noci jsem normálně vstala a šla do obýváku si sednout a nakojit a pak si zase jít lehnout, nechtěla jsem si učit dítě hned od narození do postele k rodičům to by to pak dopadlo

    14. bře 2013

    a nás učili v porodnici nejdříve tuhle polohu, bylo to pro mě dost nepohodlné, protože jsem měla jen jednu ruku volnou

    19. bře 2013

    já kojím jedině takhle

    20. bře 2013

    taky mi vyhovuje tahle poloha, když jsem to zkoušela v sedě tak mi přišlo že jsem měla Kubíka nějakýho zkroucenýho

    23. črc 2013

    Ja jsem ji nejdriv nemohla prijit na chut. Kdyz byla Kata mala, tak mi prislo, ze se proste ani zaboha nemuzeme "prostorove sladit", bylo to nepohodlne. Ale jak trosku vyrostla, tak jsem stale casteji pouzivala tuhle polohu (venku samozrejme ne 😀) a v soucasnosti kojim z 99% takhle.

    18. zář 2013

    kojím jedině takto

    2. lis 2013

    Mě taky nevyhovuje,asi dělám něco špatně,bolí mě z ní záda,hrudní i bederní páteř a malý strašně vytahuje bradavku☹

    30. led 2014