lcn162
20. srp 2018
4300 

Joie Bold - recenze

Autosedačka, která má spoustu drobných výhod a žádné velké nedostatky. 

Sedačku jsme pořídili tříleté dceři. Dosud se vozila v sedačce 9-18 kg, ale tu bude od září / října potřebovat její mladší brácha. Dcera má 15 kg a 95 cm. Při výběru nové autosedačky jsme řešili problém, že sedačky v kategorii 15-36 byly dceři velké. Jenže další sedačku 9-18 jsme kupovat nechtěli a k sedačkám pro více skupin jsem neměla moc důvěru. Joie Bold mi doporučila paní prodavačka v obchodě s dětským zbožím a i když je pro více kategorií (9-36), vyzkoušeli jsme a bylo rozhodnuto  Především proto, že se dá až do 25 kg poutat 5-ti bodovým pásem. A to i přesto, že je to sedačka relativně nová a moc recenzí na ní není. 

Plusy:

+ poutání pomocí isofixu, 3-bodového pásu a pásu Topteather (bezpečnost nade vše)

+ boční výklopné panely systému Guard Surround SafetyTM, které zvyšují ochranu při bočním nárazu.

+ vložka pro menší děti

+ nastavování výšky hlavove opěrky a pásů najednou, jednou rukou, bez nutnosti vytahování sedačky z auta (což musím u původní sedačky, takže to opravdu oceňuji)

+ polohování do 3 poloh, dcera v autě ještě často spí

+ drobnost, která potěší - suchý zip na uchyceni přebývajíciho pásu z pětibodoveho pásu. Aspoň nečouha ze sedačky, je k ní pěkně přichycen. 

+ držák na pití

+ vodící krytky na isofix součástí balení

Mínusy:

- malé mínus dávám za to, že součástí balení nebyl český návod a to jsme ji kupovali od oficiálního prodejce

- jediné velké mínus dávám za polstrování pěti bodového pásu (a zapínání) mezi nožičkami. Pokaždé, když dcera vstala, polstrování vypadlo a při první jízdě jsme jej ztratili. Nedokázala jsem jej nasadit na pás tak, aby nepadal.

- barevné provedení. 2 varianty a ani jedna mě úplně nenadchla, nicméně barva sedačky není u mě až tak důležitá. 

Už na první pohled je sedačka robustní a pevná. 

Otestovali jsme ji doma a konečně i v autě. Uchyceni do auta bylo docela intuitivní (ale není to naše první sedačka s isofixem) a jednoduché. Dcera při jízdě usnula, hlava ji nikde nepadala, polohovani a hlavova opěrka ji krásně drželi hlavu i ve spánku (i bez polštářku, který má na fotce). Se sedačkou jsem moc spokojená. Vyzkoušeli jsme ji i synovi (10 měs., 72 cm, 8,75 kg) a ten ji má ještě trošku velkou. Ale věřím, že v roce, kdy bude přecházet z vajíčka ji bude mít dobrou a klidně bych mu tuto sedačku pořídila také.

Děkuji za užitečnou recenzi, o této sedacce taky uvažuji, jste stále spokojeni? 🙂 a jak přesně se poutá tím pásem topteather? Nemáš fotky?

30. říj 2019
Autor komentář smazal
lcn162
autor

Jsem s ní tak spokojená, že jsem ji tento týden koupila i mladšímu. Starší má nějakých 105 cm a 17 kg a stále jezdí připoutána 5-ti bodovým pásem, co měla možnost vyzkoušet jiné sedačky 9-36, tak všude už ho nezapla. Fotku nemám, jen obr.z netu. Pás protáhneš pod hlavovou opěrkou za sedadlo a tam zapneš do připraveného oka. U starších aut bývalo v podlaze kufru, teď je součástí zadove opěrky

31. říj 2019

Začni psát komentář...

Odešli