libidrozdova
31. říj 2015

Známá tvář, šikovná maminka - herečka Martina Preissová

Marti, jseš * divadelní, televizní a filmovou herečkou a k tomu všemu i dvojnásobnou maminkou. Jak to, prosím Tě, všechno zvládáš? 

Není to až takový problém. Je spoustu zaměstnaných maminek. Děti jsou dopoledne, kdy já zkouším, ve škole a školce. Odpoledne udělám klasického rozvažeče, absolvujeme kroužky a pokud žádné nejsou, jedeme domů.

Jen ty večery moje děti nemají rády. Ve dnech, kdy hraju, kterých je v měsíci cca.10, je jim líto, že je neukládám. A když už je úplně nejhůře a vím, že v jistém období nebudu doma téměř vůbec, přijede moje moravská spása, moje maminka 🙂.

Činohra - Jedenácté přikázání, foto: www.narodni-divadlo.cz

Vzpomeneš si na to zjištění, že jsi těhotná? Jakým způsobem jsi to oznamovala svému manželovi?   

Jeden podvečer před představením ve Stavovském divadle se mi udělalo tak špatně, že jsem okamžitě, už v kostýmu, vyběhla z divadla do nejbližší lékárny a udělala jsem si test. A bylo to tam! Manžel to věděl ještě tutéž noc po představení a musím říct, že jsme oba plakali.

Probíhala těhotenství bez problemů a byl manžel u porodu?   

Obě moje těhotenství byly nejkrásnější dobou mého života. Bylo mi dobře, tloustla jsem a mně to nevadilo, nebylo mi špatně, byla jsem klidná a neuvěřitelně mne těšilo, že jsem důležitá.

Vnímalas to, že budeš na MD, RD s jedním a pak s druhým dítětem, v Tvé profesi, jako handicap?    

S prvním synem jsem vůbec nevnímala práci, kariéru, bylo mi všechno jedno. Veškeré mé sny se točily jen okolo těhotenství. Podruhé jsem do jiného stavu přišla v momentě, kdy tomu prvnímu byl rok a půl. To už mne trochu zaskočilo. Už mne to i mrzelo, že si jen tak brzy na jeviště nestoupnu, ale jakmile se malý narodil, uklidnila jsem se. Celkem jsem byla doma s dětmi 5 let, ale přiznávám, že jsem si sem tam na jeviště odskočila a něco i natočila. Nebyla to naprostá izolace.

Jaké mají Tvé děti povahu?

Jmenují se Šimon a Matouš. A nejedou na Rivieru, nýbrž jsou na ní pořád 🙂.  Jsou to pohodáři, citliví, ale přitom každý jiný.

Co bylo nejtěžší po Tvém návratu z RD do práce?

Nejtěžší bylo pro mne připustit si a akceptovat, že děti člověka posunou dál a jinam nejen mentálně, ale i tělesně. Na mé postavě se dva čtyřapůlkiloví kluci podepsali. Najednou mi nebylo 32let, jako když jsem odešla na první mateřskou, ale táhlo mi na čtyřicet. V tomto období života herečky není moc rolí, a tak jsem musela chvíli, asi sezonu čekat, než jsem se tzv. chytla proudu.

Co děláš nejraději, když máš na sebe čas?    

Miluji masáže, to je pro mne na dotecích závislého člověka největší relax. Čtu, spím, chodím sama do kina a nebo jsem na zahradě a starám se o ni. A musím se přiznat, že nejlíp mi jde, když nejsou děti doma, nedělat vůbec nic.

Na jakou divadelní roli, na jaký film… nás pozveš a jaké představení, ve kterém hraješ, bychom mohli vidět?

 19.11.2015 má ve Stavovském divadle premieru inscenace Modrý pták. (* škoda, že to není Modrý koník)

Jde o rodinné představení. Je to vlastně pohádka pro děti i jejich rodiče. A do toho v současné době točím nový seriál České televize “Rapl”.

Na repertoáru ND mám ještě dvě další inscenace a hostuji taky v divadle Pallace ve dvou inscenacích, kde je mi skvělým spoluhráčem Jirka Langmajer.

Co bys vzkázala našim maminkám?

Všem maminkám, těhulkám a snažilkám bych ráda vzkázala, že rodina-děti-manžel-to jsou jediné veličiny, pro které budu vždy bojovat proti nástrahám světa.

Marti, děkuji za rozhovor a přeji jen to nejlepší - hodně lásky, zdraví, rodinné pohody a pracovních úspěchů, také k Tvým krásným dnešním narozeninám! 🙂 

Libi

Modrykonik Team

*Na Modrém koníkovi platí, že si zde všechny maminky a ženy tykáme.

My si tykáme 2x, známe se ze školy 🙂.

http://www.csfd.cz/tvurce/22670-martina-preissova/

Foto: archiv Martiny Preissové, Národní divadlo www.narodni-divadlo.cz

apacheee
AMBASADORKA

Zrovna o Modrem ptakovi ted uvazujeme,ze si na nej pred Vanoci udelame vylet😄

31. říj 2015

Chodila jsem s ní na ZŠ od první do čtvrté třídy a prostě byla talent od malička. Ráda zpívala,recitovala, kreslila, věnovala se všemu možnému, byla takovou ¨herečkou¨už jako malá. Nestyděla se před celou třídou vystupovat, byla už v té době takový organizační typ. 🙂

2. pro 2015

Začni psát komentář...

Odešli