216 / 400
    Pohanka se zeleninou
    27. únor 2016

    Luci, jsou asi různé druhy pohanky viď? Já mám takovou tmavou.

    27. únor 2016

    @leni_tom Neřekla bych že druhy, spíš různé zpracování. Toto je z lámanky.

    27. únor 2016

    Jojo, to jsem myslela...tak jsem se šla podívat a já mám pohanku loupanou. http://www.bekoset.cz/produkty/obilniny/pohanka...

    27. únor 2016

    @leni_tom Ta lámanka jsou vlastně nalámaná zrnka - jsou menší, líp sají vodu a jsou rychleji měkká. Docela jsem se toho vaření bála, ale měla bys vidět děti, jak to do nich padalo. Daly si na to strouhaný eidam.

    27. únor 2016

    Mě tohle právě přišlo docela tvrdý i uvařený podle návodu, Adélce jsem to ani nedala, tak seženu lámanku 😉

    27. únor 2016

    @leni_tom Lámanku stačí vařit krátce a je měkká. Celá semínka jsem vlastně ještě ani doma neměla, prostě kupuju už jen tu lámanku a přidávám ji různě do těst při pečení chleba nebo perníků. Kaše se z ní dělá taky dobře.

    27. únor 2016

    @llluckaaa Já lámanku dávám do polívky, ale semínka mi vyhovují k hlavním jídlům, protože drží strukturu a nevytvoří se z nich kaše.

    28. únor 2016

    @marie_anna Třeba je taky někdy vyzkouším 🙂 Já si zvykla na tu lámanku a vyhovuje mi 😉

    28. únor 2016

    @llluckaaa proto jsem ji nepoznala, jak ji davam do polivky, nevim, jak vypada. 😀

    28. únor 2016

    @llluckaaa myslim uvarena takto ve vetsim celku.

    28. únor 2016

    @marie_anna Já chápu 😀

    28. únor 2016

    @marie_anna Tak už mám doma i tu hnědou pohanku a chystám se na ní 😉

    29. únor 2016

    @llluckaaa Hodně zdaru při přípravě a šťastné podmínky pro focení. 🙂

    1. bře 2016