358 / 400
    Polenta con lomo iberico y col

    recept by prosím byl??? 🙂

    6. únor 2020

    @luciasek07 Jasně, je to taková bezlepková variace na halušky s uzeným a zelím. Dát vařit 210 ml vody, poté do varu za stálého míchání nasypat 50 g polenty. Vařit a míchat zhruba 5 minut. Poté lžičkami tvarovat halušky (noky), odkládat na podložku a nechat zatuhnout. Mezitím nakrájet menší cibulku, dát jí na pánev, přidat 50 g sušené vepřové panenky (pokud v ní nebude žádný tuk, tak to dělat na pár kapkách olivového oleje, jinak postačí tuk, který se vypeče z masa), až se opečou, přidat noky, krátce opéct, až začnou zlátnout, a na závěr přidat a nechat prohřát 100 g kysaného zelí. Zelí i panenku je lepší předem ochutnat, když jsou dost slané, není třeba vodu solit. Celé to trvá asi 15 minut 🙂

    6. únor 2020

    @llluckaaa moc dekuju. musim si koupit polentu..sezenu v beznych obchodacich nebo musim do zdrave vyzivy?

    6. únor 2020

    @luciasek07 Je k dostání i v supermarketech. Tu poslední mám z Lidlu, mívají ji v Italských dnech, myslím.

    6. únor 2020

    @llluckaaa tak super.. dobré vědět.. děkuju

    6. únor 2020

    Nemam to teda tak hezky nafocene.... Ta polenta ma pro me nezvyklou chut...

    13. únor 2020