nadja73
10. črc 2018

Legoland

Výlet do Legolandu v Německu nebyl dlouho plánovaný, takový nápad na rychlo, kam děti vzít na větší výlet. Počasí nám sice moc nepřálo, celkem slušně pršelo, ale výhodu to jednu mělo. Bylo tam méně lidí, tím pádem malé fronty🙂 Legoland bych určitě doporučila jak pro menší,tak i větší děti.

Krásný výlet. Mohu několik dotazů ? Stačil jeden den na projití parku nebo je lepší přespat a být dny 2 ? Ubytování jsem si zamlouvali přímo tam nebo předem přes jejich stránky ? Atrakce jsou nějak věkově omezené nebo pustí i 4 leté dítě všude ?

10. črc 2018
nadja73
autor

@janulkav jelikoz cesta tam trva dopst dlouho, z hranic od Chebu pres 3 hodiny, tak doporucuju tam prespat. My koupili na jejich strankach balicek (ubytovani, 2 dny vstup pro nas 4 a vecere ). Atrakci je tam opravdu hodne pro vsechny vekove kategorie, ale ty akcnejsi jsou samozrejme ohranicene ani ne vekem, ale vyskou.

10. črc 2018

Taky uvazujem o výletu prave tam. 🙂 Mam otazecku z jiného soudku. Bohuzel je to nedilnou soucasti vsech vyletu a to finance. Na kolik výlet prisel celkove?

11. črc 2018
nadja73
autor

@klpoiu dost 😐když vezmu úplně komplet, včetně benzínu a jídla po cestě, tak 16 000🙈

11. črc 2018

@klpoiu https://www.legoland.de/cs/ hodně ovlivňuje cenu výběr ubytování mají několik druhů , dá se tam přímo i stanovat. Na odkazu se to dá docela dobře spočítat. Ubytovací balíčky jsou včetně 2 denních vstupů

11. črc 2018

@klpoiu Pokud nepospícháte letos, tak doporučuji nechat to na příští rok a koukat na ceny už někdy okolo listopadu/prosince. To jsou pak first minute ceny a seženete ten balíček cca o 70-80E levněji.
Nejlevnější varianta byl nocleh v kempu ve vlastním stanu - za 100E pro celou rodinu s 2denním vstupným (bez jídla).
A pak také doporučuji koupit na červen a ve všední dny. Nebyly vůbec žádné fronty a počasí už bylo super 🙂

11. črc 2018

@nadja73 Jaké bylo ubytko v hradu? Hrozně jsem se rozmýšlela a nakonec vyhrály domečky, protože jsme chtěli večer posedět u vínka. Bylo v hradu kde?

11. črc 2018

proc kupujete nake drahe balicky ?
sehnat ubytovanina 1 noc v okoli okolo 50 eur a sehnat slevu na 50% na vstup do parku ....

16000...to je silene ....

Me se strasne libi ze tolik lidi tolik uz podnika s detma ...

ale co vidim ty ceny za ktere lidi jezdi uplne me boli za ne penezenka ...

nebo treba i do rakouska co lidi tady jezdi ...reknou ze je to drahe a plati selene sumy....

nasi ted byli na 4 dny s polopenzi lanovkama welness a ebikama za 250 eur pro 2 lidi ...a tak je to se vsim ;)

11. črc 2018

@veronicka89
My koupili základní balíček za 285EUR do Legolandu. Pro 2dospělé, 2 děti, s 2denním vstupem a noclehem se snídaní.
Prostě i kdybych chtěla, tak nevím, kde bych poblíž Legolandu sehnala ubytování za 50EUR pro 4 lidi...nejlevnější, co se mi povedlo bylo asi za 115 EUR a to byl apartmán bez snídaně a vzdálený asi 50km od parku.
Vstupné na 1 den stojí rodinu 2+2 132 EUR. Na 2 dny tedy 264 EUR. Dobře-zůstaneme u 132 v případě, že bych někde sehnala 50% slevu.
Takže když to sečtu, tak ubytko kdesi v prdelákově a bez snídaně + vstupné mě vyjde na 247 EUR.
Já koupila celý balíček o 38EUR dražší, ale kdybyste viděla, tak pochopíte, že ten rozdíl za to pohodlí a neuvěřitelný zážitek za to opravdu stojí. Hlavně bydlíte hned vedle Legolandu a užíváte si opravdu dosyta celý den.

Také nás to ve finále vyšlo asi na 17tis, ale my si přikupovali ještě dva noclehy mimo legoland, abychom si prodloužili dovolenou (Šumava a Regensburg). Připláceli jsme si za storno pojištění. Dětem jsme koupili na památku Lego. Zaplatili jsme si v Legolandu večeři, ale chodili jsme celou dovolenou na obědy i večeře do restaurace...Takže celých 17tis bylo za 4denní dovolenou včetně Legolandu a celkové útraty.

11. črc 2018

@veronicka89 Jen ještě dodám, že my většinou opravdu vybíráme low cost dovolené a sháníme si sami co jde. V létě jezdíme pod stan. Když vyrážíme do zahraničí, kupujem si sami letenky, hledáme nejvýhodnější ubytování.
Letos jsme obětovali dovolenou k moři, abychom mohli jet do Legolandu a bylo to super.
Není tedy třeba dokazovat, že umíte sehnat lacinou dovolenou - Legoland prostě takový je!
Pokud byste dokázala sestavit balíček levnější - sem s ním - ráda pojedu příště za polovinu 🙂
P.S. Ale vynechte variantu kempu - o té jsem už psala výše 🙂

11. črc 2018
nadja73
autor

@tifanyt jako ty pokoje v hradu a cely komplex byl uzasnej, cistej. My jsme si rekli, ze kdyz uz tam jedeme, at to mame super se vsim vsudy. Kdy se tam zase nekdy podivame? Ja jsem hrozne sporivy typ, ale obcas pustim, mozna neuvazene chlup 🙂 ale je to opravdu jen pokoj s dvema mistnostma, stolek to samozrejme ma taky, ale balkon nebo terasu ne.

11. črc 2018
Komentář byl odstraněný

@tifanyt nevim ve kterem legolandu jste byli ale za vstup se slevou vyjde na 25 euro dospeleho a 20 dite do 11 let ...a 50 eur za pokoj klidne arbn ...nebo urcite i naky pebzion hotel...;)

11. črc 2018

ubytovani .... jinak treba u dovolenych se ale zas urcite vyplati koupit celou dovolenou pokud ted mame na mysli dovolenou s detma...ptz cesta transfery jidlo atd udela mnohem vic nez kdyz to clovek hleda vse sam

11. črc 2018

° udela mnohem vic nez kdyz je to v zajezdu...

11. črc 2018

@nadja73 urcite jste si to super uzili ..kdybyste chteli zas dejte vedet poslu postou tu slevu ;)

11. črc 2018
nadja73
autor

@veronicka89 jo jo, my zas tak casto nikam nejezdime - jednu dovolenou u more a jeden takovyhle vylet za rok, takze zas nemusime tolik skudlit🙂 a co mam deti, tak jim dopravam vic , i kdyz to jeste tolik neoceni, ja bych pro sebe urcite setrila vic🙂

11. črc 2018

@veronicka89
Byli jsme v Německu - airbnb co jste poslala ale také nikde není pod 100E
- např. nejlevnější Fewo Villa Bunt nahe Legoland - pro 2dospělé a 2 děti (koncem září, takže mimo sezonu) včetně poplatku pro airbnb, úkidu apod. za 105 EUR. A bez snídaně a toho servisu okolo.
A ten vstup - 25 dospělí a 20 dítě - to je tedy na jeden den? Takže za 180EUR na dva dny?
Já to nemyslím nijak zle - jen bych opravdu ráda věděla, jak to využít levněji a lépe a pořád mi to nějak nejde 🙂

11. črc 2018

@veronicka89
Jinak bych určitě neřekla, že vždycky je lepší koupit celou dovolenou.
Resp. ano - pokud chci jet na jedno místo na all inclusive. Tam je to s některými cenami opravdu nesrovnatelné.

Ale např. pokud chceme jet na eurovíkend, navštívit Paříž, Řím, Florencii. Nebo např. teď v červnu jsme byli Lago di Garda - nic nekupujeme přes cestovky a opravdu je to mnohem levnější.
A občas se objeví akce na letenky, kdy se to opravdu vyplatí - např. teď za 399Kč na Mallorcu 🙂

11. črc 2018

@tifanyt jinak ja nasla plno ubytovani i ted na 1 noc i pod 50 €

11. črc 2018

@nadja73 My původně chtěli i do toho kempu - za tu cenu 100EUR to bylo úžasné. Jenže jsme si pak říkali, co nás to stejně bude stát peněz okolo a že se tam zřejmě pak hned tak zase nepodíváme, že nemá smysl teď tak strašně škudlit.
Řekla bych, že pokud se tam někdy budeme chtít vrátit - třeba za 3 roky. Tak že už vezmeme stan a půjdeme do kempu a užijeme si to zase jinak a budeme rádi, že jsme ušetřili.
Takhle to byl prostě úžasný zážitek se vším všudy.

I nákup lega - původně jsem dala dětem každému 5EUR, aby si tam koupily co chtějí. Pak jim dala každé 10EUR babička na útratu a nakonec se tam zamilovaly do lega, které stálo 20E. Normálně bych jim to tady nedovolila - nehledě na to, že to lego tam bylo dražší, než u nás.
Jenže ono se fakt nevyrovná nic tomu, když to pak na pokoji hned skládaly a měly z toho radost 🙂 Pro nás ten Legoland přišel fakt v tu pravou dobu - kdy jsou z lega nejvíc nadšené.

My kvůli tomu vypustili dovolenou u moře. Na to by už prostě nebylo. A zase se těším, že strávíme léto v ČR pod stanem (teda dá-li počasí) a k moři zase příští rok 🙂

11. črc 2018

@tifanyt ok tak to jsem neresila 2 dny ...to by me nenapadlo tam byt v parku 2 dny

11. črc 2018

@tifanyt ja nakupuju na urlaubspiraten ;)

11. črc 2018

apodobnych strankach ...

11. črc 2018

@veronicka89
Tak to asi blbě hledám - mě se to prostě všechno pro 2+2 ukazuje okolo 100EUR. Včetně úklidu a poplatků. A bez snídaně.
Ubytování je na jedno noc, ale v rámci toho balíčku je k tomu 2denní vstupné do Legolandu.
Jinak je to samozřejmě o jiné ceně.
Ale my tam strávili oba dva dny od rána do večera a to jsme nestáli nikde žádnou frontu.
PRvní den jsme si uvědomili, že jsme prošli tak polovinu parku 🙂 Takže mě se jeden den v parku zdá opravdu málo 🙂
Zvlášť, když tam někdo jede v sezoně a o víkendu a stráví hodiny a hodiny ve frontách - to je pak úplně na prd.

11. črc 2018

@veronicka89 Jinak holky na jedné skupince o dovolených u moře mi teď psaly, že za týden u moře na all inclusive (Řecko, mallorca) dávají standardně 50-70 tis. A to mi teprve přijde raketa. to si neuvědomujeme, ale pořád se tu bavíme v podstatě o drobných.
Prostě vypravit se dneska s rodinou na dovolenou něco stojí.
Vždyť i v ČR máme problém sehnat něco do 1500Kč. Standardní cena je dneska 500Kč/osoba a to jsme rádi, když je v tom alespoň snídaně.
Proto jezdíme většinou po ČR do stanu 🙂

11. črc 2018

@veronicka89 Jinak jestli hledáš ubytování jako pro vás - 2 dospělí a 1 dítě do 3 let. Tak to pak věřím, že najdeš laciné a třeba i za 50 E. Protože do 3 let bývají děti zdarma, ale pak většinou už platíš, jako za dospěláka. Prostě cena za lůžko. A jestli na něm leží dospělák, nebo 6ti leté dítě už je každému jedno a naúčtujou si třeba těch 25EUR za lůžko.

11. črc 2018

@tifanyt ok takze 65 treba ...ja tam nezadala na 1 noc a to tam hodne lidi nechce asi ;)

11. črc 2018

Holky prolétla jsem komentáře tak kolik to cca vyjde ??Treba jen jedna noc a stačí to ???

Jinak my jezdíme víc a proto hledám levnější varianty dat za moře 70 tis to jsme měli v tomto roce dvě Maďarska ,welnes víkend ,Rakousko ,hory 😂a to my ještě něco zbývá

Teď jedeme s mužem Rakousko víkend 5500 s polopenzi oba včetně karty a vstup na Dachstein plus zdarma lanovky a jisté slevy 🙂

10. zář 2018

Díky za info a fotky. Chceme jet letos v červnu nějaké pondělí a úterý. Kluci 9 a 5.
Ten domeček vychází 283 eur.
Nebo byste doporučili jiný typ ubytování? Nemyslím mimo. Děkuji 😍

18. led 2019
nadja73
autor

@stratford my to brali cele v balicku - 2dny polus prenocovani se snidani. JInde jsme nezkouseli hledat. Jsem si jista, ze kluci budou nadseny 🙂

18. led 2019

@nadja73 Díky. Nemyslím jinde. Myslím hotel srub chatka a nakonec možná i kemp se stanem bude fajn.
Večeři jste měli v restauraci Dschungel Buffet nebo v pirátské krčmě? Do kolika maji otevreno? Volili jste večeři v 18 nebo 20? Snídani taky objednám ať to máme se vším všudy. 😃

18. led 2019
nadja73
autor

@stratford veceri jsme meli v tom buffetu,uz si nepamatuju, jak se ta restaurace jmenovala. a myslim, ze jsme tam prisli, jak jsme chteli, jen s voucherem, meli jsme to uz zaplacene predem

18. led 2019