ten bramborový salát vypadá jinak než ten klasický, můžu poprosit receptík
@lucie1110
Určitě 🙂 Recept opravdu není klasický, dědí se u nás ale z generace na generaci.
Dělám vše docela hodně podle oka, tak nevím, jestli to pomůže, snad ano 🙂
Ingredience:
cca 2kg ve slupce uvařených brambor (ty se vaří vždy den předem)
4 natvrdo uvařená vejce
1-2 cibule - osmahnuté dozlatova
cca 15 - 20dkg slovenského točeného salámu opečeného na cibuli dozlatova
cca 4-5ks na malinké kostičky nakrájených kyselých okurek
cca 5-6 pokrájených na malé kostičky plátků kápie (kupuji naloženou ve skleničce)
1 zakysaná smetana
1-2 lžíce plnotučné hořčice
cca 1/2 skleničky majonézy
koření: sůl, pepř, sladká paprika
Brambory i vejce se pokrájí na "hranolky" a dají se do velké mísy, kde se smíchají se všemi ostatními surovinami. Ochutí se solí, pepřem a sladkou paprikou a pak se dolaďuje podle vlastní chuti ... kdo chce, dá více hořčice, někdo dá méně kyselé okurky, záleží na každém ... 🙂
Mnam♥