1 / 1

    Je nádherný 👍😊

    10. čer 2016
    pkolin
    autor

    @marketamila Děkuju, jsem ráda, že se líbí i někomu nestrannému 🙂

    10. čer 2016

    Je povedenej a verim, ze i moc dobrej 🙂

    10. čer 2016

    @pkolin je vážně krásný 😊 a určité moooc dobrý😆

    10. čer 2016
    pkolin
    autor

    Už se těším, až ho zítra nakrojíme. Je to čokoládový korpus, vevnitř je krém z tvarohu, mascarpone a nutely a čokolády, nahoře je potřený čokoládovou ganache z bílé čokolády (z toho jsem byla nadšená, krásně se s ní pracuje, a hlavně se nemusí pod fondán dávat žádný hutný máslový krém, který nemám ráda) - tak snad bude chutnat 🙂 věřím, že jo 😉

    10. čer 2016

    Jeee to zní lákavé 👍😇 kam ze to mám dorazit a v kolik 😂
    Určité bude luxusní 😊

    10. čer 2016
    pkolin
    autor

    Snad jo, hlavně se těším co na něj novomanželé 🙂

    10. čer 2016

    @pkolin je krásnej 🙂 a tu ganache jsi dělala v jakým poměru? (příp. z jaké čokolády konkrétně?) díky

    15. črc 2016
    Komentář byl odstraněný
    pkolin
    autor

    @damada Dělala jsem bílou ganache, protože dort byl čokoládový, tak aby přes bílou potahovku neprosvítal. Poměr byl 150 ml smetany a 450 g bílé čokolády. Zahřála jsem smetanu a do ní dala rozpustit čokoládu, dobře jsem to promíchala a dala do lednice přes noc. Ráno jsem to vyndala a byla vyděšená, jak je to tuhé ☹ ale bylo to o.k. 🙂 jen jsem to lžící trochu načechrala a pak vzala šlehač a vyšlehala to (šlo to ztuha ale šlo to) a mělo tu tu správnou konzistenci na potažení dortu (chce to horký mokrý velký příborový nůž ) a je to bomba a jak skvěle do chutná 😉

    15. črc 2016

    @pkolin díky 🙂 dovedu si představit, jak to musí být dobrý 🙂 používám na krém nejčastěji masc. + šlehačka + bílá čokoláda a mám problém to nesežrat ještě než to vůbec umíchám všechno dohromady 😀

    15. črc 2016
    pkolin
    autor

    @damada Koukám, že jsi chtěla čokoládu konkrétně, tak to jsem měla bílou Milku 😉

    15. črc 2016

    @pkolin tak tu používám taky 🙂 já původně nějak blbě četla ten tvůj popis a naivně si myslela, že máš ganache jako polevu... 😀

    16. črc 2016
    pkolin
    autor

    @damada No vlastně jo, jen to není úplně poleva (nenalívá se 🙂 ale potírá se tím a pěkně to ztuhne, na to jsem pak dávala potahovací hmotu smartflex, ale není to nutné, stačila by i ta ganache 😉 Jsou různé druhy ganache. Tady je pár tmavých (s bílou čoko by ty poměry byly jiné)
    Typická ganache (polevy, glazury, fondue):
    - hmotnostní poměr 1:1, tedy např. 100 g čokolády a 100 g smetany ke šlehání
    Hustší ganache (krémy, náplně do pralinek):
    - hmotnostní poměr 2:1, tedy např. 200 g čokolády a 100 g smetany ke šlehání
    Šlehaná ganache (pěny):
    - hmotnostní poměr 1:2, tedy např. 100 g čokolády a 200 g smetany ke šlehání
    Ganache se zakysanou smetanou:
    - hmotnostní poměr 1:1, tedy např. 100 g čokolády a 100 g zakysané smetany

    super je: http://kousekdortu.cz/ganache/

    16. črc 2016
    pkolin
    autor

    @damada Můžu se ještě zeptat na přesný poměr a postup v krému masx.+šlehačka+bílá čokoláda? Chystám se na dort pro syna a chtěla bych ho celý z bílé čokolády... díky 😉

    21. srp 2016

    kouknu do receptu, nejsem si jistá, jestli je to 1 masc. + 2 šlehačky, nebo obráceně... bílý čokolády co nejvíc, tak dvě určitě, možná i víc, já to nesladím a to mascarpone to trochu pohltí, tu chuť té čokolády a sladkost, ale podívám se ti přesně...

    22. srp 2016
    pkolin
    autor

    @damada Dík 😉

    22. srp 2016
    pkolin
    autor

    @damada ??? 😉

    25. srp 2016

    @pkolin jejda, ta moje skleroza... jdu to najít hned 😀

    26. srp 2016

    @pkolin tak teď si nejsem jistá, mám totiž několik různých receptů a většinou to nějak kombinuju, když bych to dělala ze 2 mascarp., tak bych použila 2 šlehačky a 2 nebo spíš 2,5 bílé čoko, tu v ní rozpustím a mělo by to být takový hodně sladký, ev. přidat ještě pár kousků, kdyby to bylo málo výrazný. Přidala bych 2/3 do mascarp., ušlehala a pak dle hustoty přidávala (ono se to teda vyšlehá po chvíli, i když je to nejdřív řídký). Kdyby byl výsledek málo bíločokoládový, tak bych ještě přidala rozpuštěnou čoko (samotnou, nebo ve šlehačce). Snad ti to takle pomůže? Já totiž ten krém používám do různých dortů různě a dělám už to tak od oka (nebo spíš od lžičky 😀)

    26. srp 2016
    pkolin
    autor

    Super,díky moc.

    26. srp 2016