pr_clanek
23. bře 2023
57 

Na zotavení po porodu vám může pomoci i kolagen

Dámy znají kolagen spíše jako prevenci vrásek a pomoc na vypadávání vlasů, ale ve skutečnosti mohou být jeho účinky mnohem širší. Zjistěte, jak vám může kolagen pomoci po porodu a během kojení.

Kolagen je totiž základní stavební bílkovina, kterou má v těle každý z nás. Bez něj by nám nemohly fungovat tkáně, kosti, klouby – kolagen tvoří totiž podstatnou část pohybového aparátu. Je to pojivo buněk, existují desítky typů kolagenů a ty se od sebe liší podle funkce. Samozřejmě, to co dámy už zřejmě vědí je, že nejvíc ho máme v pokožce a v kloubních chrupavkách.

Jenže co už neví každý, je fakt, že kolagen se nachází také ve sliznicích. “Kolagen je ve vodě nerozpustná bílkovina, která je důležitou součástí vaziva, chrupavek, kostí, zubů, stěny cév, bazálních membrán, rohovek a je také hlavní stavební jednotkou kůže. Tvoří třetinu všech bílkovin v těle. Biologický význam kolagenu je velký,” zmiňuje ve svém materiálu zveřejněném v odborném časopise Medicus news Dr. Tůmová z Katedry farmakologie a toxikologie Farmaceutické fakulty UK v Bratislavě. A bohužel jej lidské tělo tvoří v dostatečném množství jen do určitého věku. Proto je vhodné si jej doplňovat. Zejména v obdobích, která jsou zatěžkávací zkouškou pro tělo, může kolagenová kúra pomoci ve více směrech. 

Z mnoha produktů na trhu byste měli volit kolagen, který je bioaktivní, tedy jej lidské tělo dokáže na maximum využít. Například česká značka Inca Collagen vsadila při výrobě na šetrné enzymatické štěpení, čímž vznikly bioaktivní kolagenové peptidy. 

Jelikož se jedná o mořský kolagen, není nutné jej tepelně upravovat, jako by to vyžadovaly kolageny z dobytka. Zároveň neobsahuje Inca Collagen žádné další látky. Je ve formě prášku, nepotřebuje tedy konzervanty, je neochucený a bez dalších vitamínů. Sáček s denní dávkou si stačí jednoduše nasypat do sklenice, zalít vodou a vypít. Je však důležité užívat jej denně alespoň po dobu tří měsíců. Tak jako užívání jiných vitamínových doplňků, i kolagen potřebuje alespoň 2-3 měsíce k tomu, aby se jeho účinky projevily navenek.

Maminky občas váhají, jestli je Inca Collagen pro ně vhodný i během kojení. Odpověď zní: ano! Je to přírodní bílkovina, která nemá jak uškodit. Jelikož je 100% čistý a neobsahuje ani konzervanty, není se čeho bát. Může vám pomoci například takto:

  • Pomáhá k celkovému zotavení po porodu, zlepšuje hojení ran, 
  • pomáhá zastavit vypadávání vlasů po porodu související s hormonálními změnami,
  • zlepšuje kvalitu nehtů, 
  • pomáhá také regeneraci kůže celého těla, 
  • může pomoci i na strie,
  • pomůže vám na problémy s pletí, například s hormonálním akné.

Kromě toho je Inca Collagen skvělou kloubní výživou pro ty maminky, které chtějí začít postupně sportovat. Díky svým maximálním účinkům si tento mořský kolagen získal již více než 200 tisíc věrných zákazníků, mezi nimi mnoho maminek:

Lucie Březinová: “Hned po porodu jsem nasadila tento 100% bioaktivní kolagen. Ano maminky, můžete ho i při kojení. Za mě must have po porodu. Ráno zaliješ vodou, vypiješ a o zbytek se postará Inca Collagen.”

Markéta Holubová: “Po třetím porodu jsem hledala něco na zlepšení růstu vyplešatělých vlasů a bolest kloubů, Inca Collagen 100% zabral, zlepšil mi tím velmi sebevědomí.”

Pokud jste ještě kolagen nezkoušeli, doporučujeme dát této přírodní bílkovině šanci. Sáhněte po kvalitě a účinky se dostaví. Inca Collagen je jedničkou na českém a slovenském trhu, která skutečně pomáhá dostat se po porodu co nejrychleji do formy.


Zdroj foto: Envato Elements.

Ten co zmiňujete má na denní dávku nižší porci kolagenu než jiné, lékárny tento nedoporučují

23. bře 2023

Začni psát komentář...

Odešli