pr_clanek
15. zář 2014

Snažíte se o miminko? Tohle pomáhá!

Známe to všechny, kamarádky v okolí se již těší na miminko, chlubí se, jak jim vesele roste bříško a předávají si zkušenosti co a jak dělat, aby se cítily co nejlépe. Také bývalá spolužačka, o kterou dříve nikdo nezavadil ani pohledem, se dnes těší ze spokojeného rodinného života, vyplněného dvěma krásnými dětmi. A vy? Strašně toužíte po prckovi a ono zatím nic.

Prvním krokem do nové etapy života je ten „pravý“, se kterým chceme rodinu založit. Když už ho máme vedle sebe, můžeme udělat hodně pro to, aby se nám podařilo hned během několika prvních pokusů se svým milovaným úspěšně otěhotnět. Pojďme se společně podívat na některé faktory, které mohou početí ovlivňovat.

Věk. Ideální období pro otěhotnění žen je do 30 roku života. Každý další rok se odhaduje, že se šance na úspěšné početí snižuje o 3 až 5 procent. Po čtyřicítce pak pravděpodobnost klesá ještě více. Ale čas prostě nezastavíme. Pokud jsme konečně našli toho pravého, stále se cítíme mladě a naše zdraví je na tom na jedničku, pak by snahám o potomka nemělo bránit nic.

Antikoncepce. Ženy v dnešní době začínají s hormonální antikoncepcí velmi brzy. Není výjimkou, že již v 15 letech, a berou ji více než 10 let. Mějte na paměti, že při jejím dlouhodobém užívání může našemu tělu až půl roku trvat, než se nám ovulační cyklus vrátí do normálu. Také se mohou znovu objevit nepravidelné ovulace nebo další obtíže, které byly díky užívání antikoncepce potlačeny.

Speciální výživa. Zvolte si svého pomocníka, jenž Vám bude pravidelně dodávat potřebné látky a vitamíny pro správnou výživu v období plánování těhotenství. Nový doplněk stravy od farmaceutické společnosti Green-Swan Pharmaceuticals zásobuje Vaše tělo vším, co je třeba. Přípravek GS MimiStar® má účinné složení na bázi kyseliny listové a inositolu vyvinuté specialisty na pomoc při otěhotnění z Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze-Podolí. Připravuje tělo k početí miminka a navíc Vás díky dalším látkám hodí do psychické pohody. Kyselina listová je jednou z nejznámějších a nejdůležitějších látek v období před otěhotnění. Přispívá k dělení buněk, především u rychle rostoucích tkání a k růstu zárodečných tkání během těhotenství. A že nevíte, co je inositol? Je to látka přirozeně se vyskytující v lidském organismu. Tělo si ovšem nedokáže vyprodukovat jeho potřebné množství samo, proto je potřeba přijímat jej z vnějšího prostředí. Je důležitou součástí buněčných membrán a je pro ženské tělo klíčový.

Stres a psychika. Šanci na otěhotnění zvyšuje naše pozitivní psychické rozpoložení a naopak ji snižuje stres. Při plánování miminka je ideální mít klidnou a zajetou práci, ve které nedochází ke stresovým situacím.  Na těhotenství se musíme těšit, mít radost ze snahy o potomka a z jeho narození. Neměli bychom nijak přehnaně řešit, co přijde, až to přijde, jestli to všechno zvládneme atd. Zbytečně se tím zatěžujeme. GS MimiStar® kromě vysoké dávky speciální látky inositol a kyseliny listové obsahuje také vitaminy B6 a B12, které pomáhají snižovat únavu a podporují psychickou pohodu.

Kouření. Přestože známe x případů, kdy naše známé kouřily a hned napoprvé se zadařilo, vězte, že tento zlozvyk nijak k otěhotnění nepřispívá. Jistě, není jednoduché přestat, máme tisíce možných verzí, proč nám kouření vyhovuje a jak nám pomáhá. Kouření prostě škodí zdraví a snahám o otěhotnění rozhodně nepomáhá. Stejně jako časté užívání alkoholu nebo konzumace drog.

Hmotnost. Obezita nebo zvýšená tělesná hmotnost našim snahám o početí nijak nepomůže. Na druhou stranu ale ani příliš nízká váha není ideální. Udržujte si tedy optimální BMI, dopřejte si pravidelně pohybovou aktivitu, třeba jen častými procházkami. K tomu přidejme stravu bohatou na vitamíny s vyváženým energetickým příjmem. Existuje mnoho internetových poraden nebo diskusí, jak na to.

Zaujal Vás přípravek GS MimiStar®? Zakoupíte ho v lékárnách nebo na webových stránkách www.gsmimistar.cz.

Začni psát komentář...

Odešli