pr_clanek
18. čer 2015

TĚHOTENSKÉ STRIE? Víme, co na ně platí!

Jak moc účinné jsou v těhotenství krémy proti striím? Ochrání vás pečlivé mazání od vzniku nevzhledných jizviček a prasklin na pokožce, nebo je jejich výskytspíše otázkou genetického vybavení? Podívejme se společně, kde se ukrývá pravda.

Během těhotenství prodělává pokožka mnoho změn. Pružná vlákna pod jejím povrchem nemusejí takto velké napětí zvládnout a mohou se snadno poškodit a popraskat. Klíčovým obdobím je kritický šestý měsíc těhotenství, kdy dochází k největším změnám v přírůstku váhy a současně probíhají také hormonální změny. Jestliže v této době není pokožka dostatečně hydratovaná, hrozí zvýšené riziko výskytu strií především v hlubších vrstvách kůže, nikoliv na jejím povrchu. Nejvíce ohrožená místa jsou v oblastech, kde je kůže nejvíce napínána – bříško, stehna, zadeček a také prsa.

Genetika nebo nedbalost?

Genetické předpoklady ani hormonální změny nemůžete nikterak ovlivnit. Dosud nebylo prokázáno, že genetické vybavení budoucí maminky má přímou spojitost se vznikem strií. Proto by se maminky měly přestat vymlouvat, a svou pozornost by měly spíše zaměřit na vhodnou péči o pokožku.

Nečekejte, jednejte, vybírejte!

Ideální je začít masírovat pokožku hned z počátku těhotenství, aby se dostatečně vyživila a byla připravená na nevyhnutelné změny. Olejíčky, gely a tělové krémy… Všechny tyto pomocníky, díky kterým můžeme se striemi mnohokrát úspěšně zápasit, je dobré mít vždy po ruce. Jaký přípravek si ovšem z obrovského množství na trhu vybrat? Zaměřte se spíše na kvalitní a osvědčení prostředky určené pro nastávající maminky. Jedná se o přípravky se specializovaným složením, které byly vyvinuty speciálně pro potřeby namáhané pokožky v období těhotenství a po něm. V průběhu posledního desetiletí se jedničkou na trhu staly produkty značky Elasti-Q, které si ověřilo tisíce spokojených maminek. Produkty jsou speciálně přizpůsobené pro zvýšené nároky pokožky těhotných žen. Proto poskytují vhodnou a komplexní péči. Ta se zaměřuje jednak na prevenci vzniku strií a současně na strie již vzniklé, které je potřeba redukovat.

Maminkám se výborně osvědčil Elasti-Q® Original, který obsahuje unikátní kombinaci účinných látek, jako je kyselina hyaluronová, D-panthenol, elastin a vitamin E. Krém je lehké konzistence, snadno se vstřebává, jemně voní a nezanechává pocit mastnoty. Navíc při aplikaci v období po porodu usnadňuje rychlejší návrat k pevnému a plochému bříšku.

V případě, že se i přes důkladnou péči strie objevily, vsaďte na tělový krém Elasti-Q® Exclusive. Je určen hlavně pro těhotné a kojící ženy, ale doporučuje se používat i po porodu, kdy napomáhá odstranit strie již vzniklé. Obsahuje o 300 % více elastinu a o 60% více kyseliny hyaluronové než Elasti-Q® Original, a proto kůži nejen chrání, ale napomáhá také k její hydrataci a pružnosti. Vzniklé strie je velmi složité vyzmizíkovat z povrchu kůže, ale můžeme velice výrazně zlepšit jejich vzhled, tak aby nebyly vidět.

Upřednostňujete spíše tělové oleje? Vhodnou volbou je poté Elasti-Q® Exclusive tělový olej s kombinací několika unikátních přírodních složek. Obsahuje 5 účinných olejů (olej ze semene granátového jablka, pupalky dvouleté, světlice barvířské, vinné révy a olivový olej). Elasti-Q® Exclusive tělový olej napomáhá nejen chránit kůži před striemi, ale také pokožku hydratuje, vyživuje a eliminuje její nepříjemné svědění. Zároveň přípravek neobsahuje parafin, barviva ani konzervační látky.

Nepodceňujte prevenci a dopřejte svému tělu péči šitou přímo na míru jejím aktuálním potřebám.

Více informací na: www.elasti-q.cz

Začni psát komentář...

Odešli