rebe
2. kvě 2019
815 

Recenze přebalovací tašky Lässig Neckline Bag

První produkt značky Lässig, který pro vás recenzuji, je moje vlastní přebalovací taška, kterou mám už víc než tři roky. Když jsem ji u stánku na Výročním trhu v našem městečku ve Švýcarsku, kde jsme žili, zahlédla, měla jsem přebalovací tašky už dvě a tahle se mi zdála pěkně drahá. Prošla jsem se po trhu dvakrát tam a zpátky... A vrátila se pro ni. Zasloužila jsem si ji přece za Davídka. Kdybych tehdy tušila, kolik kolouškových věcí pak ještě budu "potřebovat", možná bych se po trhu raději prošla potřetí. Ale spíš asi ne🙂

Moc se mi líbí materiál, ze kterého je taška ušita. Působí jako tkaná látka s výraznou strukturou, příjemná na dotek. Je to Cyklepet – 100% polyester, vyrobený z recyklovaných nápojových petlahví. Kromě toho, že je to ekologický, pěkný a příjemný materiál, je také velmi odolný a praktický. Dostala jsem otázku, jak se taška čistí – nevím, i když ji často pokládám na trávu nebo na zem v lese, nikdy se mi neušpinila.

Taška má bohaté příslušenství: Přebalovací podložka a taštička na drobnosti (já tam nosím třeba olejíček po přebalování a desinfekci na ruce), termoobal na láhev, dlouhý popruh pro nošení tašky přes rameno a karabiny pro zavěšení na kočárek. Termoobal jsem dlouho považovala za potřebný jen pro maminky, které nosí termosku s horkou vodou pro přípravu umělého mléka, až loni v létě mi došlo, že ho mohu použít i  na svou láhev s vodou, aby mi nezteplala. Dlouhý popruh přes rameno nenosím, někam jsem ho založila, proto jsem tady použila oficiální fotku Lässig, kde je vyfocené vše.

Taška je opravdu velká. Vlastně by se dalo říct obrovská, protože kromě vnitřního prostoru má ještě čtyři velké vnější kapsy, do kterých se hravě vejde malý bochník chleba nebo lahev mléka. Já do ní skládám i hromadu knih z knihovny nebo náhradní oblečení na víkend u babičky. Občas se jen obávám o její nosnost, ale nikdy mě nezradila 🙂.

Já jsem prostě kapsičková! Když se mi líbí nějaká kabelka, vždycky ji hned musím otevřít a podívat se dovnitř, jestli má dost kapsiček – na mobil, na klíče, na papírové kapesníky, na diář a propisku... Takže každého, kdo to má podobně, mohu uklidnit – tahle taška má určitě dost kapes a kapsiček pro každého: na jedné straně vnitřního prostoru je velká kapsa na suchý zip a nad ní ještě kapsa na zip s nepromokavým vnitřním povrchem, tzv. mokrá kapsa – dokonalá na mokrou plenu na utírání rukou, mokré spoďárky po nehodě nebo plavky po koupání. Na patentky se ještě připevňuje díl se dvěma kapsami na přesnídávky. Já přesnídávky moc často nenosím, tak do těchhle kapsiček dávám mobil a kapesníky.

Na druhé straně vnitřního prostoru jsou potom další dvě kapsy, na plenky a na vlhčené ubrousky.

Tak. Teď můžeme hlavní vnitřní prostor zavřít na zip a prohlédnout si kabelu i zvenku. Z každé strany jsou dvě velké kapsy s dalšími „udělátky“ a kapsičkami: dvě malé kapsičky (třeba na mobil) a tři poutka na propisku, karabinka na klíče. Z obou stran je pak v pravé části ještě velká kapsa na zip, jedna z nich je dokonce termokapsa s izolační folií uvnitř.

To kovové poutko, které vidíte na poslední fotce, je jednou z možností, jak zavěsit tašku na kočárek: Můžete ji zavěsit křížem (na jedno poutko vpředu a jedno vzadu), aby visela rovně i u sporťáku, nebo na poutka jen na jedné straně, pokud ji zapřete třeba o korbičku (jinak se taška trochu překlápí), Také ji můžete zavěsit na velké kruhy po straně, aby visela velmi vysoko, nebo naopak za cípy vnitřní tašky a mít ji pověšenou níž. Nebo můžete jednoduše zavěsit dlouhý ramenní popruh kolem madla. Taška tak zaručeně sedne na jakýkoli kočárek.

A aby to celé pořádně drželo a neslo, je dno zpevněné pevným popruhem, který končí právě tím kolečkem, za které lze taška pověsit.

Hodně mě baví detaily zdobení na tašce – vyšité logo s kolouškem na přední straně tašky, cedulka uvnitř, nápisy na zipu nebo na kroužku k zavěšení. Na jednom z nich byl ještě kovový přívěsek s logem a koženými šňůrkami, ten si ale děti půjčovaly tak dlouho, až skončil kdesi v útrobách jejich tašiček, krabiček a šuplíčků. Znáte to...

Jediná věc, která mi na této tašce vadí, je docela velká hmotnost. Je to logické: kvalitní materiál, podšívka, spousty kapes, a hlavně ta velikost – to se někde projevit musí. Ale 1,5 kg, to je opravdu rozdíl proti lehoučkým koženkovým kabeličkám, které jsem nosívala do práce. Ale v těch jsem zase neodnesla balík knih z knihovny a nákup na tři dny 🙂.

Taška získala ocenění Red Dot za design a německé ocenění German Design Award. Je dostupná v různých odstínech, ale velmi elegantně vypadá snad ve všech. Já mám Choco Melange, ale kdybych si ještě vybírala, chtěla bych tu džínově modrou se zvýrazňovačově žlutozelenými detaily.

Která se nejvíc líbí vám?

#lassig

Ahoj...tak mě se líbí,že jsou to takové neutrální barvy. Nejvíc se mi líbí šedá!!!😍

2. kvě 2019

Líbí se mi "mokrá kapsa" - ta mi mnohdy chybí! Akorát se trochu bojím, jeatli bych se v takovém množství kapes trochu neztrácela :D ale to je asi spíš o zvyku. Těším se na další recenzi! Díky za ně!

2. kvě 2019

Dělám si zálusk... Ale... 😂

2. kvě 2019
rebe
autor

@verunkanatalka Taky se mi to líbí, je elegantní, hodí se k jakémukoli kočárku i k outfitu přes rameno.
@netyka Občas nemůžu najít mobil, když ho nedám do kapsičky, ale jen někam hodím. A jak sundávám a nandávám tašku na kočár, občas pak nevím, která strana je přední – to jsem dřív poznávala podle toh přívěsku, co mi děti sebraly. Ale tak nemusíš ty kapsy používat, ta vložka na přesnídávky jde klidně vyndat 🙂
@perla28 Jaké ale, žijeme jen jednou 🙂

2. kvě 2019

@rebe Já počkám ještě na další recenzi a ppdle toho vyberu 🙂

2. kvě 2019
rebe
autor

@netyka Recenze na Mix ´n match bude někdy během druhé půlky května. Upřímně, nejsem si ale jista, jestli ti nějak zásadně pomůže. To uspořádání je hodně podobné - velký vnitřní prostor se spoustou kapes a vyjímatelným organizérem, dvě velké vnější kapsy, spousta kapsiček, stejné příslušenství... Nakonec budeš muset asi stejně rozhodnout, která se ti víc líbí 🙂

2. kvě 2019

@rebe Tak to jsem v háji! :D
Každopádně díky! A na recenzi se budu těšit 🙂

2. kvě 2019

Začni psát komentář...

Odešli