redakce
2. kvě 2022
1651 

Čekejte nečekané a připravte se na nepřipravené

Změna. Slovo ženského rodu, které skloňujeme podle vzoru žena. Náhoda? Možná ani ne ... V životě každého z nás se dějí neustále změny. Příjemné, plánované, překvapivé, viditelné, ale i ty méně radostné, neviditelné či nežádoucí. Avšak právě v životě ženy nastane ta největší, nejvýznamnější změna, která s sebou mnohdy přináší nečekané. A tou změnou je právě narození dítěte.

Čekejte nečekané

Příchodem malého človíčka se váš život změní o 180 stupňů. Kromě těch viditelných změn, které těhotenství a porod zanechají na vašem těle (a které vás mohou překvapit), jsou zde změny, které prožíváte ve vašem nitru. Únava, vyčerpání, tlak okolí, vlastní očekávání, nároky a v neposlední řadě vliv hormonů – celkem slušný mix, který se může postarat o různé stavy mysli i těla. A přesně to se stalo i mně. Vyrovnané, klidné, trpělivé osobě, která uvažovala vždy racionálně a emocionální výkyvy znala pouze z filmů. A bum, najednou to přišlo...

Pár dní po porodu jsem seděla na nemocniční posteli a plakala. Doslova řvala. Nepoznávala jsem se, nechápala jsem, co se děje, ale zkrátka to nešlo zastavit. Byla jsem jako hysterická hlavní hrdinka z venezuelské či turecké telenovely. A víte proč? Kvůli plenkám. Seriózně. Při přebalování jsem si po pár dnech všimla, že to moje malé, křehké, voňavé drobátko má nepěknou kožní reakci v plenkové oblasti. Při ranní vizitě se na to podívala doktorka, odsekla, že ano, má reakci, je třeba změnit plenky. Okej, ale jaké? Nuže, řekla, že mám zkoušet. Jakmile se zavřely za ranní vizitou dveře, sedla jsem si a přišlo to. Nezastavitelný pláč. Věděla jsem, že pleny nejsou důvodem tohoto mého stavu. Ale byly spouštěčem. Celý ten koktejl již zmiňované únavy, hormonů, nemocničního prostředí, bezmocnosti, chybějící domácí pohody a podpory nejbližších, jakož i nová dimenze lásky a strachu zároveň – zkrátka se to všechno jaksi nahromadilo a mě rozplakala obyčejná kožní reakce.

Jako prvorodička jsem nečekala nic z toho. Nečekala jsem až takovou směs nálad. Nečekala jsem, že porodem to náročné vlastně nekončí, ale začíná. A nečekala jsem ani to, že se člověk musí zabývat ještě i výběrem plen. Sáhla jsem po nějaké známé značce, kterou jsem znala z doslechu. Nezkoumala jsem, jaké mají složení, zda jsou bez parfemace a vhodné i pro citlivou pokožku. A tak jsem si ten jeden den dobře poplakala. Bez studu a výčitek. Protože jsem věděla, že tak, jak to přišlo, to musí i odejít. Přesně tak i bylo. Když jsem byla dostatečně klidná, otevřela jsem internet a pátrala jsem. Vyhledala jsem různá fóra, poptala se kamarádek, sumarizovala, porovnávala. Řeknu vám, že ani výběru střešní krytiny či podlahy do domu jsem nevěnovala tak rozsáhlou rešerši jako výběru plen. Kdyby mi tohle někdo řekl, asi ho vysměji 🙂 Výběr jsem nakonec zúžila na 3 značky. Z těch jsem si nakonec vybrala ty, které do puntíku splňovaly mé požadavky – složení bez parfemace, dermatologicky testováno, vhodné pro citlivou pokožku, dobrá absorpční schopnost, cenová dostupnost a v neposlední řadě i sympatie.

Když se z výběru plenek stává jaderná fyzika

Věděla jsem přesně, co chci – ano, ženy někdy i vědí, co chtějí;) Aby byly prodyšné a nedráždily pokožku. Také to, aby dokázaly rychle a spolehlivě absorbovat tekutiny a zabránit tomu, aby i jen kapka prosákla. Zanedbatelná není ani flexibilita, aby se děťátko cítilo příjemně a pleny mu poskytovaly dostatek volnosti a pohodlí. 

Plenky BEBELO  splňují vše, co se od dobrých a spolehlivých plen očekává. SeconDry® - říká vám to něco? Ne? Nevadí, už bude. Protože díky tomuto systému, který odvádí vlhkost, bude pokožka zadečku rychle v suchu a pohodlí až po dobu 12 hodin. Díky tomu a také jemným gumičkám kolem nožiček pro maximální ochranu proti přetečení, se nemusíte trápit s nočním přebalováním a riskovat, že miminko se vzbudí a namísto spánku budete mít noční mejdan. Absorpční kanálky se navíc postarají, že vlhkost je odváděna po celé délce plenky. O dokonalý pocit pohodlí se postará nejen extra jemná a hebká povrchová vrstva, ale i elastické upevňovací pásky, které se perfektně přizpůsobí dítěti. Plenka tak netlačí, nepřekáží, neomezuje. Protože jak to řekla ta Marilyn Monroe? "Dejte dítěti správnou plenku a dokáže dobýt svět?" Vlastně ne, bylo to trochu jinak: "Dejte dívce správné boty a dokáže dobýt svět!";)

Ale zpět k plenkám. BEBELO pleny jsou navíc dermatologicky testovány a bez jakékoliv parfemace, takže jsou vhodné i pro citlivé zadečky či dokonce děti s atopickým ekzémem. A přesně to jsem hledala. Protože v tomto případě nebyl čas ani prostor zkoušet a hledat "to pravé ořechové". Potřebovala jsem jít na jistotu a vědět, že další plenka, po níž sáhnu, sedne a nebude jemné pokožce způsobovat problémy. Třešničkou na dortu je pěkný design, který potěší každé oko, které má rádo hezké věci 🙂 Při velikostech 1 a 2 pro nejmenší miminka je design jemný, čistý, přesně takový, jaký pasuje k těm malým, rozkošným stvořením. Velikosti 3, 4 a 5 jsou zase v jemných, ale zároveň veselých vzorech.

Výhodou značky BEBELO je i široký sortiment produktů. Od plenek pro novorozence, plenkových kalhotek pro aktivní objevitele, absorpčních podložek až po vlhčené utěrky. Ale protože nic není stoprocentní, jedinou připomínku k plenkám BEBELO má můj manžel, a to pověstný proužek, který dá zabarvením znamení, že je čas plenu vyměnit. 

Na velikosti záleží

Že na velikostí nezáleží? Kdepak! Při plenkách je to právě naopak. Dejte si záležet na výběru té správné velikosti, jinak nebude spokojené dítko, ani vy. Řiďte se váhovým doporučením na obalu a v případě, že se nacházíte na rozhraní 2 velikostí, vyberte tu větší. V nabídce BEBELO najdete plenky pro novorozence od 2 kg až po plenkové kalhotky do 20 kg. A jak často plenku měnit? Samozřejmě podle potřeby. No bude to často, na to se připravte, přibližně každé 3 hodiny. Proto je ideální, pokud natrefíte na kvalitní, šetrné a jemné pleny, které vašemu děťátku sednou, ale finančně vás nezruinují.

Takže, milé maminky, nebojte se plakat, být zoufalé, smutné, bezmocné. Nedivte se, pokud vás rozpláčou banální věci. A určitě se nestyďte požádat o pomoc. Nemusíte být superženy. Natož ne těsně po porodu. Musíte pouze mámy. Spokojené mámy. A zapište si za uši, že v tom nejste samy. Jsme v tom spolu. My, unavené, ale šťastné mámy, které mají občas slabší chvilky. Co je naprosto v pořádku a normální. Ale vždyť víte, jak to je. Za všechno přece mohou ty hormony, my jsme v tom nevinně: P


Tento článek vyšel s podporou BEBELO

9. srp 2021

Cekala jsem zajimavy clanek a ejhle obycejna reklama na plenky.
Nevidim na jejich vyberu nic sloziteho.Jdu,koupim jeden balik.Sedi?Koupim priste.Nesedi,zkusim jine.

10. srp 2021

@zelenaesmolda presne 😂🙈👍

2. kvě 2022

asi tak nejak, proc pisou clanek, kdyz je to reklama?!

2. kvě 2022

a ta gramatika 🤦‍♀️

2. kvě 2022

Začni psát komentář...

Odešli