skirt
22. únor 2013

Když musíme vědět PRO, měli bychom znát i PROTI

Omlouvám se, že tady otvírám toto kontroverzní téma, ale mě to prostě nenechává klidnou a potřebuju to pro svůj vlastní pocit zodpovědnosti šířit dále. Každý má svůj názor, já jen říkám ten svůj veřejně, a nikomu nic nevnucuji. Jen si říkám, pokud má někdo aspoň snahu o objektivní přístup k této záležitosti, tak si to určitě přečte. Jaký názor bude mít pak, už je jeho věc.

Informace z příbalových letáků u nás povinných vakcín:

Infanrix Hexa

v příbalové informaci se píše:

- případné odložení nebo posunutí očkování vakcínou Infanrix Hexa nemůže podle stanoviska ministerstva zdravotnictví narušit imunitní odezvu (www.mzcr.cz)

v příbalovém letáku se uvádí, že by se nemělo očkovat touto vakcínou, pokud dítě mělo po první dávce:

  • horečku během 48 hodin po očkování
  • kolaps nebo šokový stav během 48 hodin po očkování
  • neustupující pláč trvající déle než 3 hodiny během 48 h. po očk.
  • křeče/záchvaty s horečkou nebo i bez ní v průběhu prvních 3 dnů po očkování

a také by se nemělo touto vakcínou očkovat

  • jestliže dítě trpí nediagnostikovaným onemocněním mozku nebo epilepsií
  • jestliže má problémy se srážením krve nebo se mu snadno tvoří krevní podlitiny
  • pokud má sklon ke křečím při horečce nebo pokud je tomu tak u někoho z rodiny

Jsou zde také uvedeny velmi časté a časté vedlejší účinky.

Velmi časté: (mohou se objevit u více než 1 dítěte z 10)

  • ztráta chuti k jídlu
  • horečka 38 °C a vyšší (tudíž po této horečce by podle výše uvedených informací nemělo dojít k aplikaci druhé dávky)
  • otoky, bolest, zarudnutí v místě vpichu vakcíny
  • únava
  • neobvyklý pláč, podrážděnost, neklid, průjem, zvracení (přitom už se zde jedná o možné příznaky zánětu mozkových blan...)

Méně časté: (mohou se objevit až u 1 dítěte ze 100)

  • ospalost
  • kašel
  • rozsáhlý otok celé končetiny, do níž byla vakcína aplikována

Od letošního roku může lékař hlásit vedlejší účinky očkování jednoduchou formou na stránkách SÚKL ( http://www.sukl.cz/hlaseni-o-vyskytu-nezadouci-prihody-u-zdravotnickeho  ) Je důležité, aby doktor tyto vedlejší účinky hlásil!

MMR vakcína - Priorix

V příbalovém letáku výrobce píše, že údaje o současném podání kombinované vakcíny (MMR) s ostatními vakcínami dosud nejsou k dispozici. Nemělo by se proto očkovat současně jinou vakcínou, i kdyby to lékař nabízel!

Očkování by také mělo být odloženo v případě, že dítěti byla podána krevní transfuze nebo lidské y-globuliny, nejméně o tři měsíce.

Možné nežádoucí účinky:

Velmi časté (10 %): místní zarudnutí, horečka 38-39,5 °C

Časté (1-10%) otok a bolest v místě vpichu, horečka nad 39,5 °C, nervozita

Méně často (0,1-1%): neobvyklý pláč, febrilní křeče, otok, příušnice, průjem, zvracení, nechutenství, spavost, nespavost, jiné virové infekce, otitis media (zánět stř. ucha), faryngitida, infekce horních cest dýchacích, rinitida (rýma), bronchitida, kašel, poruchy bílých krvinek

(Takže mám své dítě vystavit cca 1% riziku, že dostane febrilní křeče, příušnice, zánět stř. ucha či zápal plic kvůli toho, aby nedostalo spalničky ... ? A hádám, že pravděpodobnost, že ty spalničky opravdu dostane je zcela určitě menší, než 1 %)

Vzácně (0,01-0,1%) malátnost

Velmi vzácně (méně než 0,01%)artralgie, artritida, alergické reakce včetně anafylaktických reakcí, Kawasakiho syndrom (víte, co to je za nemoc? Nikomu bych ji nepřála.. )meningitida, transverzní myelitida, Guillainuv-Barreho syndrom, periferní neuritida, encefalitida (zánět mozku), trombocytopenie, trombocytopenická purpura

Izolovaně byly po očkování komb. vakcínou proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám hlášeny případy výskytu přechodného bolestivého otoku varlat.

Tato vakcína neobsahuje hliník, obsahuje však antibiotikum neomycin.

Černý kašel

Navzdory tomu, že proočkovanost obyvatel se zvyšuje, tak počet lidí s černým kašlem na celém světě narůstá. V USA bylo v roce 2010 hlášeno nejvíce případů za posledních 52 let!! (Od kdy, že se to očkuje proti černému kašli?). V ČR byl v roce 2009 hlášen nejvyšší počet onemocnění za posledních 43 let! (Proč, když jsme všichni povinně očkováni?). Vakcinace tudíž  chrání pouze po omezenou dobu a ještě nedokonale.

Synflorix/Prevenar

Jedná se o dobrovolné očkování, takže předpokládám, že každý rodič, který se pro něj rozhodne, si příbalovou informaci vyhledá, nebo o ni požádá svého pediatra. Ruku na srdce, kteří z Vás ji četli, než jste nechali děti naočkovat? Myslíte, že v zájmu vašeho pediatra je jen zdraví Vašeho dítěte a řekne Vám vše co byste MĚLI vědět?

Pro žádnou pneumokokovou vakcínu nebyla provedena dlouhodobá studie při kombinovaném podání s jinou vakcínou, u nás se jedná o hexavakcínu.

Každý rodič by měl zvážit, zda je ochoten zatížit imunitní systém svého miminka odpovědí na původce šesti druhů nemocí z hexavackíny a na 10 (13) typů pneumokoků , a to opakovaně čtyřikrát. Raději bych dala přednost zánětu středního ucha (mimochodem, ten stejně může dostat, i když ho těmi vakcínami zatížite...)

Dnes je již veřejně přiznáváno, že mnohé vakcíny mohou obsahovat bakterie, fragmenty virů a mykoplazmy, které pronikají do mozku, aktivují mikroglie a vyvolávají excitotoxicitu - ta je jedním ze základních patofyziologických mechanismů pro vznik autismu. Epidemie autismu v USA (kde dítě do věku 19 let dostane až 68 dávek vackín) je postiženo autismem 1 dítě ze 100. Ale ani to není stále přesvědčivým důkazem pro přijetí varování o nebezpečí, před kterým bychom měli naše děti chránit. 

(zdroj: prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc, prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc: Doba jedová) #ockovani

ja jsem rada ze mam rozumnou dr.a na vsem se domluvime a respektuje moje rozhodnuti

22. únor 2013

K těm pneumokokům http://www.vakciny.net/PORADNA/Temata/P_pneumo.htm -hlavně poslední odstavec (a to jsou vakciny PROočkovací web 😉)

22. únor 2013

a můžeš, prosím, do článku (třeba nějak na konec) napsat #ockovani - ať se do dá dobře vyhledat

22. únor 2013

@katyxq
holky a nevíte, ejstli se něco děje, aby se zrušilo povinné očkování, nebo aby to byl důvod pro nepřijetí do školky? nějaká petice - změna zákona....

22. únor 2013

@eficenka Asi nic, prý snad jen ombudsman se tím trochu zabývá a hygiena a socka nechtějí mít s neočkovanými nic společného (že nehrozí pokuta 😉 a pruda od socky).

22. únor 2013
skirt
autor

@eficenka ja jsem jen cetla tady na netu, ze nejaky ombudsman, ani nevim jakej, to pry ted resi, ze to je diskriminace, kdyz nevezmou neockovaneho do skolky, a ze prej nejakou matku nahlasila dr socialce a hygiene, a ze ta to pry smetla ze stolu .. ze volali te dr, a rekli ji, ze oni s tim nic delat nebudou, protoze ten ombudsman to ted tak resi .. asi to bylo ve stejnem kraji .. ale nic konkretniho se myslim v brzke dobe nechysta.

22. únor 2013
skirt
autor

@katyxq no presne tohle jsem mela na mysli :D

22. únor 2013

@skirt
to je škoda.... něco bych pro to klidně udělala, ale nevím co... myslím ýe už je dost matek co by do toho šly...

22. únor 2013

@eficenka http://portal.gov.cz/app/zakony/zakonPar.jsp?id...
- bohužel, o nepřijetí do školky je to v zákoně (§ 9)

22. únor 2013

@eficenka pardón, tohle je o školách a školkách v přírodě

22. únor 2013

jako teď koukám do očkováku a dr mi malou synflorixem naočkovala aniž by mě upozornila na to že to je nepovinné očkování,to se mě jako nemusí zeptat jestli ho chci?já jsem vážně vytočená už když jí chtěla naočkovat žloutenku jsem jí řekla že si žádné nepovinná očkování nepřeji...

22. únor 2013

§ 50
Zařízení poskytující péči o dítě do 3 let věku v denním režimu nebo předškolní zařízení mohou přijmout pouze dítě, které se podrobilo stanoveným pravidelným očkováním, má doklad, že je proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci.

22. únor 2013

Já jsem dostala příbalové letáky k Synflorixu i Prevenaru13 od dr. při první hexe, abych to nastudovala a rozhodla - přečetla jsem je oba - pokud budu pneumo očkovat, tak až ve dvou letech, ale my na to taky očkovaní nebyli, zápaly plic i záněty středního ucha jsme přežili (i když je fakt, že pneumo způsobují i hnusnější nemoce jako např. otravu krve - ale s tou jsem se setkala akorát jednou u jedné holičky, která se šmikla "špinavýma" nůžkama a dostala otravu krve a přišla prst - nebo zánět mozkových blan - se kterým jsem se setkala taky jen jednou u jedné holčičky, když jsem coby 8-letá ležela na infekčním se spálou, a pak ještě u jednoho kluka, který meningitidu dostal asi v 15 a taky se z toho dostal), tak proč to rvát do dětí, stejně tu nemoc může způsobit typ pneumkokoka, proti kterému očkování není... Rozhodně jsem nesouhlasila s tím, aby moje dítě dostalo 2 vakcíny naráz - bez ohledu na prohlášení sestřičky: "Jak chcete, ale dáváme to tak všem"...

22. únor 2013
skirt
autor

@smahulkaa no to se bohuzel deje normalne .. maminky totiz nemaji jasno v tom co je povinne a co ne, a bohuzel veri doktorce.

22. únor 2013
skirt
autor

@eficenka taky si to myslim, ale taky si myslim, ze cesky narod je v tomhle jak banda zbabelcu

22. únor 2013

@vera_vila
znám pár dětí, které naopak po očkování trpí na záněty středouší... a i třeba očkování klíšotvkou encefalitidu vyvolalo... atd

22. únor 2013

@smahulkaa
to je skoro na žalobu... k.áva ☹

22. únor 2013

@skirt
povaha čechů, strčit hlavu do písku a jít s davem.. přece nebudou vybočovat... aaaaaaach jo ☹

22. únor 2013

@eficenka jj, taky jsem to tady několikrát četla, když jsem hledala info a rozmýšlela se, jestli ano nebo ne... Klíšťovku starší syn má a dobrý, ale to je prostě tělíčko od tělíčka jinak a každé jinak reaguje... Ale kvůli těm jeho pobytům na táborech a v přírodě jsem ji dala...

22. únor 2013

Chtělo by to udelat zlatou střední cestou....ono je to opravdu těžké,kdyz každy a opravdu každy je jiny (mam namysli geny)...
Nejsem zastáncem očkovat všechno,ale taky si nemyslím,že je správně naockovat nic. Jsem např.proti,aby byla v hexe žloutenka,ktera se přenáší krvi nebo pohlaví stykem. Jsem pro to naockovat,ale určitě v pozdějším veku.
Úplne nejlepsi si myslím by bylo,kdyby každy narozený jedinec jiz v porodnici podstoupil genetické testy,ktere by ukázaly,čím by se to ďábel díte mělo naockovat a čím ne. Ale to si myslím,že je zcela nereálné!!
Je zbytečně do děti rvát neco,proti čemu by se jeho telo v pohode popralo. Naopak geny a látky,ktere ma v nedostatečné množství,tak danou látkou naockovat.
Bohuzel nebo bohudik,to nevím,každy je odlišný a každy reaguje jinak...a nemusí to byt nejaké závazně nemoci...
Takže závěrem,jsem pro zlatou střední cestu,očkovat poutě nezbytne nutné pro daného jedince....

22. únor 2013

ještě prosím doplnit o pediacel ;)

22. únor 2013

V cem tkvi "..svůj vlastní pocit zodpovědnosti šířit dále.." ? At se kazdy rozhodne jak chce, kdo ne/chce informace si ne/najde, kdo ne/chce ockovat ne/bude. Atd. Vy na jednu stranu jdete za svym, chcete aby jste byly respektovany ve vasem rozhodnuti, ale uz nerespektujete a odsuzujete ty maminy, ktere ockovat nechavaji.
Jak napsala @sajuska01, zlata stredni cesta a at se rozhodne kazdy sam. At take ale nese dusledky za rozhodnuti osobne, at v pripade nezadoucich nasledku z ockovani, tak i v pripade neockovani neprijeti do skolky!.
Jinak napr. u cerneho kasle je znamo, ze se musi preockovavat.
Tak a ted me klidne kamenujte 🙂)

22. únor 2013
skirt
autor

@gepe "ted me ukamenujte" ... oblibena fraze tady na konovi .. ja nikomu nic nevnucuju, je to muj fotoblog, a tak jak si tu nekdo dava fotky z dovolene, ja tady napsala tento clanek, i pro mou potrebu, abych ty informace pak nehledala vsudemozne 🙂 .. A ja mam proste potrebu to ukazat vsem, protoze by se o tom vedet chtelo. Hadat se nechci 🙂 Kazdy ma svoje deti a at si o nich rozhodne jak chce .. a v cem tkvi ten muj pocit ...kdyz ty informace ctu, kdyz jsem zabrana do te knizky a ctu tam veci, u kterych mi vstavaji chlupy, mam potrebu to precit nahlas priteli, mam potrebu to probrat s nekym dalsim .. to je prece prirozene. Kdyz mas z neceho strach, tak je lepsi resit to s nekym a nebyt v tom sama ne? .... ja beru vsechny nazory, od toho to tady pisu

22. únor 2013

@skirt fakt tady na konovi? Ja tady nejsem tak sectela a zbehla 😀 pouze pisu dle zkusenosti nejen na MK.
Ja jsem vyjadrila taky pouze svuj nazor, pod Tvuj verejny clanek. O vnucovani jsem nenapsala ani slovo, nebo se vnucuju dle Tebe svym nazorem na vec ja? 🙂

22. únor 2013
skirt
autor

@sajuska01 no kez by to slo, aby kazdemu udelali individualni geneticky test a podle toho se zaridilo ostatni, ale bohuzel jak rikas, to je uplne nerealne, protoze by za to dali moc penez, a o to tu preci jde.

22. únor 2013
skirt
autor

@gepe neneee, ja chtela rict jako ze ja to nikomu nenutim .. je to jen nazor .. 🙂

22. únor 2013

Super článek 🙂 Jak píšeš, je dobré znát i proti. Každá máma by to měla vědět, znát OBĚ strany mince a až teprve pak se rozhodnout, jestli dá a co, nebo nedá očkovat! Bohužel některé mámy jsou pořád ještě záměrně slepé a hluché, nechtějí nic číst, slyšet a myslí si, že jejich dětem, se to přece nemůže stát. Omyl! Může. A nebudou ani první, ani poslední. A hrozně se pak rozčilují, když je někdo upozorní, že by mohlo onemocnět. Zrovna včera večer se tu jedna děsně vztekala, když jí nekdo napsal, že její dítě může mít vážnější následky...pak kvůli tomu i rozdělila matky do několika přihlouplých kategorií. Tak a máme to 😅 Bohužel už si nevzpomenu, o koho šlo. Než jsem se dostala k odpovědi, raději svou KZ smazala. Tak hlavně ona by si tohle měla přečíst. Ale obávám se, že raději strčí hlavu do písku a bude se tvářit, že vážné komplikace po očkování neexistují. Ale oni existují, probuďte se!
@katyxq ty jsi jí včera odpovídala. Nepamatuješ si, o koho šlo?

22. únor 2013
skirt
autor

@jaru30 díky. ... JInak moje kamoska ji taky odpovidala, a myslim ze to byl ten klasicky hadavy typ .. nekdo to tak proste ma, ze se hned chytne a je z toho konflikt.

22. únor 2013

@jaru30
@skirt lenakvapilova - teplotka, bezvládně leží, ani se neusměje, nerozčiluje (nebo tak něco), dáme čípeček ... ale vidíme černé scénáře, no, mě by takové chování dítěte vyděsilo.

22. únor 2013
skirt
autor

@katyxq to byl jako jeji status jo? boze ja bych asi ladovala to dite vitaminem C, nebo ja nevim .. nejaky detox .. uplne me otrepalo :( .. jak tohle nekdo muze tak klidne nekam napsat aniz by mel strach

22. únor 2013

@skirt A to s #ockovani musí být bez diakritiky, jinak to nefunguje 😉 (bez ní se z toho udělá modře probarvený odkaz, kliknutím ti vyjedou veškeré články a KZ, kzeré to obsahují)

22. únor 2013

@skirt My teď jedem detox spirulinou - fakt drsný, stejné projevy jako po očko (viz konec mého článku o Šárčině přibírání).

22. únor 2013
skirt
autor

@katyxq tak to si u tebe musim precist, to slysim poprve tu spirulinu .. ten odkaz spravim

22. únor 2013

Ockovani dobré je,ale jak na co a jak pro koho...tak bych to uzavřela asi 🙂.
Myslím,že všechny se zhodneme na tom,že velkou roli hraji penize...bohuzel...:((
Mam taky díte a naockovala jsem ji hexou,tbc a prevenarem...více do ní rvát nebudu...
Všechny tady píšete,"podívejme se na to i z druhe strany",víte ted to nemyslete nějak osobně...ale naštěstí asi vaše díte díky bohu nemelo zadnou nemoc,proti ktere se očkuje.
Kdyby tady byla maminka,jejiž díte bohuzel chytli černý kašel,tbc,žloutenku,obrnu atd.atd.,tak by vám tady taky rozhodne řekla sve o ockovani...
Proste to tak je a nikdo a tim nic neudělá...
Jsou děti,ktere nejsou naockované např.na pneumokoka,bohuzel to chytne,vyléčí se a je v pořádku ...taky mohou byt děti,ktere budou naockováné a bohuzel boj prohrají...je to opravdu o jedinci...

22. únor 2013
22. únor 2013
skirt
autor

@sajuska01 no jo peti, ja jsem tady na konikovi za celou dobu nepotkala maminku, jejiz dite by dostalo cerny kasel, zloutenku, tbc a podobne .. ale potkala jsem tady x maminek s nejakou silenou reakci na ockovani .. treba tezka epilepsie, dite v 8 mesicich na urovni 3mesicu, znova zvedani hlavicky, pretaceni, lezeni ... a kdyz se tady nekdo radil, jestli pneumokoka ano ci ne, tak tam byli jak deti ockovane - nikdy nemocne, tak neockovane, nikdy nemocne, ockovane, porad nemocne, neockovane porad nemocne .. takze to vyjde uuuuplne sul nul .. tak proc to riskovat

22. únor 2013

Je to fakt individuální...🙂 sama to pises Domi a je to tak...myslím,že i dle rodičů se dál trochu předvídat...ten kdo bývá nemocny,kdo je na co náchylnější...
My dva s Milanem (klepu klepu na zuby) jsme zdraví,netrpime ničím,nebývale nemocní...tak i proto jsem se rozhodla ke kroku očkovat jen povinne a TBC a ten prevenar...
Jsou tady i maminky,ktere očkují proti všemu,co je dostupné na trhu...neberu jim to,taky to dělají s vědomím toho nejlepšího pro sve díte...
Pak jsou rodiče,kteří nebudou očkovat nic...tady jsem uz více skepticka,ale taky jejich rozhodnuti...
Já jsem se rozhodla,jak jsem napsala ve veze předešlé a nelituji...
Myslím,že jsem udelala dobře a klepu klepu na všechny zuby,Viktorka je zdravá jako řípa 🙂

22. únor 2013

A jak jsi napsala..proc riskovat...proc riskovat očkovat nebo proc riskovat naockovat??? Porad je to same a rozhodnuti na nas...jen je fakt na prd,že je to volba do loterie,protoze opravdu neznáme genetiku našeho dítěte...
Někdo očkuje,ublíží...někdo neockuje ublíží...

22. únor 2013

@katyxq proboha, tak to, že bezvládně leží, přece není normální ☹ Já bych teda byla slušně vyklepaná. Bůh ví, co se v tom tělíčku teď děje ☹ Píše, že synek je motoricky napřed. Tak snad mu to vydrží. Náš se po očkování, mimo jiné, ve vývoji na několik měsíců zastavil.

22. únor 2013

@sajuska01 Akorát je zásadní problém, že těm, kdo očkovat nechtějí, tak stát háže klacky pod nohy.

22. únor 2013
skirt
autor

@jaru30 no ani mi to radsi nerikej ... ja jsem z toho vyklepana cim dal vic .. nechapu jak nekdo muze byt tak klidny . .

22. únor 2013

Ona v tomto směru hodně funguje reklama, když vám x krát běží v TV reklama na prevenar, kde ukazují postížené dítě z několika uhlů, tak si každá maminka řekne, nechci aby tak moje dítě dopadlo a šup na očkování a myslím, že bohužel vůbec nesleduje vedlejší účinky očkovacích látek.

22. únor 2013
skirt
autor

@majpro jj to mas pravdu, tohle by nemelo mit vubec narok na reklamu v televizi

22. únor 2013

Pokud jsi chtela byt objektivni, mela jsi napsat i prubeh tech nemoci, proti kterym se ockuje (napr.meningokokova infekce) a kolik jich konc smrti nebo celozivotnim postizenim, to ve clanku nevidim, takze ho za objektivni nepovazuji, ikdyz s nekterymi vecmi souhlasim.

22. únor 2013

Dobře nazory a postoj ma odborník na ockovani pan doktor RNDr. Marek Petráš...tak se taky holky na to mrkněte. Ma svou webovou stránku www.vakciny.net

22. únor 2013

@gepe kamenovat rozhodně nebudu, rozhodnutí každého respektuji, ať je pro či proti očkování... Co mě ovšem vytočí a vadí mi, tak rozhodnutí některých rodičů bez informování se... Ať se každý rozhodne jak chce, nikdo se nerozhoduje tak, aby vědomě ublížil dítěti... Ale trestuhodné je bez rozmyslu a zjištění informací dítě opíchat kde čím jen proto, že se "to přeci dělá, očkují to všichni..." A v konečným důsledku ani neví, proti čemu očkují, co může způsobit ta ǒkovaná nemoc, jaká jsou rizika (ne)očkování,...

22. únor 2013
skirt
autor

@jennynka5 ale vzdyt to vam barvite popise kazdy pediatr, to tady popisovat prece nemusim. Vsichni stranu PRO zname ne? Nicmene nikde neni psano, ze vam ty vakciny zaruci, ze tu nemoc nedostanete.

22. únor 2013

@jennynka5 ... Meningokokovému onemocnění typu C můžeme předejít očkováním, které je možné provést již u dětí od dvou měsíců jejich věku. Proti onemocnění typu B a A v současné době neexistuje žádný typ očkování. Pouze meningokok B je smrtelný.

22. únor 2013

@skirt to je trosku zvlastni odpoved... Pokud maji maminky ONJEKTIVNE hodnotit vakcinaci,musi znat pro i proti zaroven...ne ze "to vam rekne kazdy pediatr.." Ja osobne jsem imunolog a pracuji jako vyzkumny pracovnik v onkologii-hematologie, takze nejsem laik.. Ale co by me opravdu zajimalo jsou odborne klinicke studie,ktere jasne ukazuji,ze vakcinovane deti nejsou chranene tak,jak rika vakcinacni protokol.. Manzel je zdravotnik a zabyva se vakcinacemi a tuto neucinnost vakcinaci, o ktere tady tak hlasate, nevidi. Naopak vidi,ze jsou lide chraneni.. Muzete mi dat njaky odkaz na verohodou medicinskou lieraturu,ktera to dokazuje? Dekuji.

22. únor 2013

@katka_brno Proti meningokoku A existuje

22. únor 2013

@jennynka5 všechny léky musí projít stadiemim zkoušení, na zvířatech a lidech a všechny musí projít i placebo testem, až na vakcíny, tyse vyrobí a šup lidem do těla, žádné placebo, žádné kontroly úspěšnosti, tak si mnoho lékařů dělá tyto testy samo, prostě po určité době nabere krev na protilátky a ejhle...oni tam nejsou @katyxq máš uložené někde studie, teďse mi to nechce hledat...díky

23. únor 2013
skirt
autor

@jennynka5 jakmile na to narazim, tak vam to tu hodim. Cetla jsem hodnekrat konkretni cisla. Napriklad velka pandemie priusnic ve svedsku, .. 15tis deti onemocnelo a 90% z nich bylo na priusnice ockovanych, a takovych pripadu je x. Zeptejte se tady maminek, kolik z nich bylo ockovanych proti chripce, a dostali ji, kolik jejich deti je ockovanych proti pneumokokovi, a dostavaji bezne zanety stredousi a podobne, a to same s tim cernym kaslem popsano vyse ... samozrejme ze zadna oficialni studie toto tvrdit nebude .. to je logické.

23. únor 2013
skirt
autor

@jennynka5 ještě jsem si vzpomněla na tu jednu maminku, nevim, ktera to byla, mozna se sama prihlasi, ktera svoji 4 letou dceru nechala vysetrit na vsechny protilatky, ktere by mela mit z veskereho dosavadniho ockovani ... a az na jednu vakcinu (tusim byla to zrovna nejaka nepovinna) vysly vsechny negativne .. nemela ve 4letech v tele ani stopu po nejakych protilatkach. Tohle muze udelat kazdy z nas a ma jasny dukaz, ze ockovani nefunuje. Nicmene ukazte mi vy nejakou oficialni studii, ktera jasne prokazuje, ze ockovani funguje?

23. únor 2013

@skirt zanety stredousijsou zpusobene i jinymi mikroby. Jinak ja se ani tak nezajimam o chipku ci priusnce-to bych nikdy nedala a navic zde v Italii, kde ziji, bylo soudem rozhodnuto,ze tato vakcina zpusobila autismus a navic nepovazuju MMR za smrtelne nebezpecne choroby.Bavim se o hexvacu, o kterem mam studii ja a ucinnost je temer stoprocentni.Je potreba upresnit,o cem se konkretne bavite a ne strasit a desit maminky,ktere se reba rozhodli jinak,ale jejich nazor respekovat. To je to,co mi tu v posledni dobe vadi. Urcite ockovani uz zachranilo i spoustu zivotu,ne? Cerny kasel, jestli se stane jeden vzacny pripad, nemuzete to zobecnovat,ze takhle to je a je obre neockovat. To neni regulerni vedecky pristup. Ano,velmi me zajimaji studie, o kterych mluvite. A hlavne, NIKDY NIKDO nebude moci ric,zda je lepe vakciovat ci ne, protoze pro SPRAVNE zhodnoceni takove studie bychom museli dite naklonovat, jednomu klou vakcinu pdat a druhemu ne a pak je nchatdelat v zivote uplne stejne veci a pak zhodnotit,kdo je na tom hur a kdo lip. A to mozne nikdy nebude. Takhle nevime presne nic a muzeme se jen dohadovat. Je dobre informovat,ale ne s podtextem,ze matky, ktere ockuji, jsou hyeny, ktere zabiji sve deti....proboha. Ja nejsem pro,ani proti,ale snazim se byt objektivni. Cist jak vedlejsi ucinky, tak studie o ucinnosti a nikoho s odlisnym nazorem nez ja nestrasim a neodsuzuji.
@katka_brno ano, ukazte mi prosim verohodne klinicke studie,ne jedna pani povidala... Kde bude jasne,ze dana pani doktorka zkoumala protilatky jeste v dobe,kdy byt mely, ze deti byly vakconovane za stejnych podminek a stejnym pripravkem,co takovy pripravek garantuje a co ne... Ono kdyz si najdete original dokumenty v anglictine,je tam VSE napsane,i to zle, i to dobre. Proste klinicka studie, staci si ji procist.

23. únor 2013

@skirt mohu vam ji poslat na email?

23. únor 2013

@skirt dam to udelat sve dceri az bude vetsi a dam vam vedet. Ano, existuji i lide, kteri nikdy nemoou rozvinout protilatky naic, to je typ imunitniho systemu. to se muze stat.

23. únor 2013
skirt
autor

@jennynka5 jestli z toho clanku vyzniva, ze ockujici matky jsou hyeny, tak to se velice omlouvam. To urcite nebylo mysleno takhle . jestli tam je citit ironie, je to smerovano k vyrobcum leku a tem co se tvari, ze to vse je pro zdravi ditete. Vidite, vy MMR davat nemusite, ale my ano, i kdyz vime, co to zpusobuje. Vsechny informace, ktere jsou v clanku jsou v knize uvedene pod textem, takze jsem si je nevymyslela, a v te knize jsou take odkazy na vsechny zdroje .. muzu vam preposlat seznam literatury pod kapitolou. ... na ty vysledky protilatek jsem sama zvedava .. tak pokud to fakt udelate tak prosim teda o info 🙂 .. tu studii mi klidne poslete, mrknu na ni. (dbarvikova@seznam.cz)

23. únor 2013

Autismus nevznikne vpichnutím MMR...autismus je vrozený,nedá se to ovlivnit...je mozne že ockovani autismus aktivovalo,ale určitě to není způsobeno pouhým pichnutim MMR.
jinak proc doktoři (většina doktoru) doporučuji MMR očkovat,a to predevsim v případe,jestli chcete s miminkem cestovat...
Coz my treba letos letime do Řecka a nedovedu si představit,že by tam MMR chytla...obzvlášt v období dovolených,kde je hodne cizinců...

23. únor 2013

@skirt v CR musite davat MMR? To jsem nevedela, tady je povinny jen hexavac. S tim cernym kaslem-jeho ucinnst nekeri uvadeji 96.6%.Jestli holcicka ho dostala i pres vakcinu,to samozrejme zamrzi,je to ta smula tech 3%. Ty protilatky necham udelat,ale dcera ma teprve prvni davku hexy za sebou, takze si jeste pockam... Vite je to urcite spravne informovat, a souhlasim,ze je to svinstvo,ale ne vse v jednom pytli a ne vse neopodtatnene. Vyrobci info netaji,ale clovek se musi pidit. Bohuzel tady na MK mi to tk vyzniva,ze vakcinovat=ublizovat diteti.Ta ma reakce nebyla jen konkretne proti tomuhle claku,spis uz takove vyhroceni situace vnitrne ve mne na to,co se tu pise. TJdu vam to poslat na mail a budu rada,kdyz i vy mi poslete, ja jsem pro astudovat co nejvi materialu pred tim,nez se clovek rozhodne 😉

23. únor 2013
skirt
autor

@sajuska01 saja, co je MMR za nemoc?

23. únor 2013
skirt
autor

@jennynka5 ja vam poslu klidne celou tu knizku, mam ji v PDFku. V ČR je bohužel MMR vakcina povinna, a jeste k tomu se preockovava za pul roku znovu ... jedine + je, že neni v zakone urcena horni vekova hranice, kdy musi dite tu vakcinu dostat, ovsem nevzmou vam bez ni dite do skolky.

23. únor 2013

Špatne jsem to napsala...myslela jsem to co obsahuje MMR - zardenky,spalnicky a priusnice....
Komunikuji a dopustit si s RNDr. Markem Petrasem - specialista na ockovani...
Zkus mu napsat,co si myslíš,on Ti behem dne vždy odepise a udelas si obrázek sama..pak mi treba napis,jestli to mělo smysl...najdu mail a vložím ho tady

23. únor 2013
skirt
autor

@sajuska01 tak ty zkus napsat paní Strunecké, nebo paní Elekové ... to je to samé. Co doktor, to názor. Nicméně, já budu radši, když mé dítě dostane zarděnky, spalničky nebo příušnice, než abych riskovala, že mu MMR vakcína způsobí vyvolání autismu.

23. únor 2013

O tom MMR jsem si s ním taky četla. Řekl,že pokud díte prošlo hexou a zvládlo ji v pohode,není čeho se obávat...je lepsi ji odsunout na druhy vek dítěte...dle v případe,že nepojedete nikam do zahraničí (coz u nas prave nehrozí,abychom nikam nejezdili)... Je ockovana az od 15.mesice,horní hranice není,ale studie prokazatelně ukazuji,že v obdobi dvou let jsou vedlejší účinky velmi velmi nízké...
Však mu o tim napis a uvidíš...tady je mail petras@vakciny.net

23. únor 2013
skirt
autor

@jennynka5 hele, vim, ze jsem to asi vytrhla z kontextu, protoze jsem to zatim jen prolistovala, ale narazila jsem v te studii na tuto vetu: Special warnings and special precautions for use
This vaccine should not be used in newborns, adolescents or adults. .... to jako fakt? :D nebo to je tim, ze jsem to vytrhla z kontextu? :D

23. únor 2013
skirt
autor

@sajuska01 ja jestli dam MMR, tak pred nastupem do skolky. Jestli budeme mit druhe, a budu doma, tak jeste pozdeji.

23. únor 2013

Tak to můžeš maximálně odložit do dvou a pul,musi mít obe dávky před nástupem do školky...budu rada,kdyz mi das rady maily těch doktorem a rada jim nápisu...jsem rada,za každy názor...
A co Jana K.dala malé MMR?
Taky se toho bojím,jsem jen trochu klidnejsi,že vim,že hexu snesla v pohode,ani zvýšenou teplotu nemela...takže prý šance vedlejších účinku u MMR jsou opravdu malé...chci ji chránit,jak to jen jde...tak jako každá z nas tady...
Ale to MMR je myslím na stejne úrovni jako TBC...mely vy to děti mít,nez nastoupí do školek kvůli detem,ktere tam mohou nastoupit...

23. únor 2013
skirt
autor

@sajuska01 no dobre, ale v zakone neni urcena horni vekova hranice, kdy musim s MMR zacit a pokud nedam malou do skolky ve 3letech ale v 5 muzu ji dat v peti .. to je jedno. U hexavakciny treba mam moznost dat schema 2+1, pokud zacneme ockovat pozdeji, a usetrim ji jednu silenou davku. A davat ji dohromady s prevenarem, to je silenost uplna. 53x prekroceny limit mnozstvi hliniku, ktery je schopen normalne vstrebat dospely, natoz kojenec.

23. únor 2013
skirt
autor

@sajuska01 jinak tady je kontakt na prof. Patočku prof.patocka@gmail.com ... paní Struneckou jsem nenašla, je dost známá, nedivím se. Zato jsem našla spoustu jejích publikací, klidně přepošlu.

23. únor 2013
skirt
autor

@sajuska01 jestli mu budes psat, tak mi to pak kdyztak preposli, zajimalo by me, co ti napise.

23. únor 2013

@skirt Ta maminka, co dala dcerce vyšetřit protilátky, tak je @monika6e - myslím, že výsledky má mezi KZ 😉 (skoro proti ničemu z očkovaného je nemá, proti černému kašli je má, ale z prodělané nemoci).

23. únor 2013

@katyxq já kz promazávala, už to tam nemá. Kdo chce vědět? Z povinného máme u všeho 0. Z nepovinného (který jsem blbá tehdy nechala dát), máme něco málo u planých neštovic a žloutenky A...

23. únor 2013
skirt
autor

@monika6e jeeee to jsem rada, ze jste tady napsala 🙂 .. děkuji. Myslím, že lepší důkaz o tom, že očkování je zcela k ničemu snad není 🙂 a přitom si to může nechat udělat každý 🙂

23. únor 2013

@skirt jj, může... testuje státní zdravotní ústav. Teda nevím, jestli to i běžně popisují. My to měli přes známého doktora a jeho známé přes SZÚ, takže se k tomu vyjadřovala i tamní dr. Jinak test na jednu nemoc stojí 480,- Mě tohle přesvědčilo dostatečně.... 😀

23. únor 2013

Ok,nápisu mu a ty zase nápis petrasovi a preposleme si to navzájem....obešlu maily po pediatrech v Ostravě,tady v Havířově a uvidím,jake zpětně reakce se mi vrati. Všechno ti mohu preposlat. V roce ji ceká hexa a za mesic prevenar...potom nás ceká poslední očkováni a to je MMR...tak máme času dost na to se informovat...nejraději bych to MMr dala po druhých narozeninách...uvidíme,jak se rozhodnu,ale chci slyšet několik nazoru ...
I to,ze chceme v lete letět do řecka...no uvidíme...
Ještě si o tom i promluvil s tetou (doktorka farmacie),taky bych dala potom vědet...
Každopádně praporku mi materiály na mail prosím...🙂

23. únor 2013
skirt
autor

@sajuska01 no ja bych se soustredila i dale nez tady po Havirove a Ostrave ... a nemluve o tom, ze pediatri by byli sami proti sobe, kdyby hanili očkování. Živí je to .. takže to je střed zájmů.

23. únor 2013
skirt
autor

@sajuska01 no takove clanky vznikaji proto, ze se cim dal vic rodicu bouri proti tomu .. to je proste furt dokola. Jedni pisou to a druzi to. Koukni treba na http://www.celostnimedicina.cz/ockovani-farmace... ... to je clanek proti clanku .. a ted babo rad cemu mas verit

23. únor 2013

@eficenka podle mě to není o tom, že by chtěli jít s davem.. spíš slepě důvěřují doktorům ☹ každá matka chce přeci pro své dítě to nejlepší bez výjimky! já jsem momentálně ve stadiu, kdy se budu bát očka i neočka.. budu studovat dál..

28. únor 2013

@daasenka85
to sem byla taky. po vysoký ( lék.fakulta!) sem byla přesvědčena že dám vše i to nepovinný, po trochu nastudování, že dám jen po vinný, pak že dám povinný ve schématu 2+1 a ted sem přesvědčená že 100% nenaočkuju vůbec 🙂 hodně síly pro studování - mě to zabralo celých 8 měsíců na neschopence a studuji dále a dále 🙂

28. únor 2013
skirt
autor

@eficenka fakt vubec? a co na to doktorka?

28. únor 2013

@skirt
vůbec... doktorka se mě pokusila zastrašovat - prej co když chytne obrnu - no poslední případ byl 1956, tak co prej tetanus - nepředpokládám, že se moje nemluvně bude hrabat v zemi a kdyby něco vyčistí to kysličník atd... asi nás udá na socku i hygienu, ale to je mi jedno - ombudsman se ted začíná maminek zastávat .... no a stejně v německu ,rakousku, vb je očkování vše nepovinné a dětské nemoci sou ještě v menším zastoupení než u nás...

28. únor 2013
skirt
autor

@eficenka drsne, tak to mi pak dej vedet jak to dopadlo!

28. únor 2013

A proč to bylo neposled v roce 1956...
Jako nedat vůbec očkovat,to mi přijde už magořina...mám taky strach,ale nedat dítěti hexu...to je hodně divne...

28. únor 2013

Zrovna dnes bylo ve zprávách,jak se rozšiřuje černý kašel...a jak je nebezpečný pro seniory a novorozence a malé děti...
Tak nedávejte očkovat a pak se divte a bečte...
A nevím,jak chcete ovlivnit nemoc,která se šíři vzduchem...
Nějakou alternativu mezi očkovat či neockovat bych určitě viděla,ale neockovat vůbec,tak to dost šílené!!!

28. únor 2013

@skirt
@eficenka
@katyxq holky dotaz - ockovani kojenych / nekojenych deti - vidite v tom nejaky rozdil? proc se ptam - nejsem zastance ockovani, za kazdou cenu do deti narvat vse co je na trhu, aby byly " chranene " a ja mela ciste svedomi, ze jsem pro to " na trhu zkoupila " vsechno dostupne.
U nas cekame na adoptovane ditko - ci-li bude jen na UM - muze se k nam dostat az treba v 6 mesicich ( coz je nase maximum co mame napsane ), s velkou pravdepodobnosti uz tedy muze mit neco naockovano , budeme muset pokracovat ( ty povinne urcite budeme muset dat ), navic budeme pod kontrolou socialky, doktorka na nas pak musi pred sverenim ditete do pece k soudu napsat posudek atd. obavam se jestli budu mit vubec na vyber. Samozrejme po dohode s nasi doktorkou ( na kterou uz ted delam pruzkum a zjistuju nenapadne postoj k ockovani ) se dohodnu na nejakem prizpusobeni , oddaleni ockovaciho planu, jen nevim jestli jste nekde slyseli nebo mate v okruhu nekoho kdo treba ma tady ado ditko , nebo od zacatku nekoji

16. bře 2013
skirt
autor

@cuddle tak to ja nevim, samozrejme ti kazdy rekne, ze kojene dite ma mensi riziko kvuli lepsi imunite s mlika, ale vis co, to je vsechno individualni. Mam kolem sebe nektere co vyrostly na sunaru a nemely nikdy zadnou reakci a zase znam kojene deti a to dost dlouho ktere reakci mely .. pokud mozno oddalujte .. 🙂

16. bře 2013

@cuddle Tak s timm ti moc neporadím, ono to bude asi stejně "kus od kusu" 😀, každopádně dobře vyberte pediatra, s kterým se dá o očkování, oddalování (alespoň v mezích vyhlášky) rozumně mluvit.

16. bře 2013

@cuddle Obecně tedy prý mají nekojené děti větší sklon ke střevním virózám (ale rotoviry jsou jen jeden z možných virů, když proti nim naočkuješ, tak se může zvýšit náchylnosti proti jiným virům, takže ve výsledku máš pravděpodobnost průjmu stejnou, ale dítě dostalo jako "bonus" jedy z vakcíny).

16. bře 2013

@katyxq
@skirt dekuju - no ja mam za ukol ted najit pediatra a pak to nejak zvladnem!

16. bře 2013

Začni psát komentář...

Odešli