251 / 416
    Pohankový nákyp

    S pohankou pořád nějak nekamarádim. Bylo to dobré? Ona je dost výrazná.

    16. říj 2014

    mě pohanka chutná, ale nebylo to s těmi brambory moc suché? mě tam chybí nějaká šťávička nebo aspoň dresing 🙂 jinak celé Vaše album je bomba!!!!

    16. říj 2014
    sookie
    autor

    @zuzkaamichal bylo, adelka snedla uplne všechno, staci?;) (ale nakecala jsem ji, ze to je sekana🙂)) ale mne pohanka chutna, delam si ji docela často...

    16. říj 2014
    sookie
    autor

    @ttterysek jee, dekuju🙂 suche to bylo, dcera dostala kecup, a mne to chutnalo, jak to bylo, mozna okurkovy salat by k tomu byl fajn🙂

    16. říj 2014
    sookie
    autor

    150ml proplachnute pohanky jsem par minut povařila v 225ml vody, pak nechala dojit 40 minut pod poklickou
    2 lzice lneneho semínka jsem namlela a namočila na 15 minut do trochy vody
    v robotu jsem umixovala hrst ovesnych vloček, lzici majoránky, lzicku uzene papriky a pul lzicky sušeného cesneku, pohanku, lnene seminko a 2 najemno nastrouhane mrkve
    na 190 jsem pekla 30 minut, mohlo to byt ještě déle, ale dite uz vriskalo hlady🙂

    16. říj 2014

    @sookie zní to zajímavě. a jaký typ pohanky jsi měla? Kroupy? Vločky bych asi zaměnila za nějakou mouku. A to lněné semínko nejdřív namáčíš nebo meleš? Meleš ho na mlýnku na mák? A myslíš že je znát když se místo sušeného česněku dá čerstvý? Sušený jsem nikdy nepoužívala.

    16. říj 2014
    sookie
    autor

    @zuzkaamichal kroupy. semínko nejdřív namelu, mám takový malinký mixovací nástavec na robotu. česnek je asi úplně jedno jaký, sušený jsem koupila nedávno a je fajn, chutná to jako česnek, ale nemám pak půl dne tu pachuť česneku v puse🙂)) myslím, že do toho můžeš nacpat cokoliv co tě napadne;)

    16. říj 2014

    @sookie díky.Musim to někdy zkusit. Kéž by mi to ta moje potvůrka snědla🙂

    16. říj 2014

    @sookie
    @ttterysek Napadlo mě co by se k tomu hodilo. Strašně moc mi to chutná a dělam si to hlavně v létě. Malý hrnek rýže podusit, kelímek sojanézy, nastrouhat celou okurku, stroužek čeneku, sůl, trocha olivového oleje. Mam to strašně ráda studené i teplé.Myslim,že studené je to lepší.

    16. říj 2014
    sookie
    autor

    @zuzkaamichal já jsem asi divná, ale mně prostě suché jídlo nevadí,naopak, já si klidně dám kuřecí prso bez kůže, bez šťávy, se suchou rýží🙂 vždycky rostu, jak si všichni v Prostřeno stěžujou, že je to jídlo suchý!🙂 s mýho neslanýho nemastnýho suchýho vaření by asi měli dost🙂))

    16. říj 2014

    @sookie Tak každý má jiné chutě. Já to zkusím s tim salátem. Jinak ho jim i samotný. Obzvlášt v létě studený z lednice je super.

    17. říj 2014
    sookie
    autor

    @zuzkaamichal to verim🙂 tak pak dej vedet, jak vam chutnalo!🙂

    17. říj 2014