thecaroline
13. zář 2017
382 

Můj 3.trimestr

Holky hned na začátku Vám řeknu, že je mi strašně líto, že to těhotenství tak strašně rychle utíká. Na miminko se moc těším, ale přecejenom mám myslím dost pohodové těhotenství na to abych byla ráda, že tak rychle utíká. 

Nedávno jsem ještě brečela, protože mě strašili mimoděložním těhotenstvím a Vendulka bude mezi námi cobydup. 

Je strašně krásné vidět jak se bříško mění, roste, tvoří se čárka a postupně sílí... Prožité první šťouchance až po velké kopance. Prostě ty pohyby si nejde neužívat. Někdy sice bolí, ale srandičky jsou s kopanci taky. Přemýšlení nad tím kde má asi hlavičku/nožičky čím mě to vlatsně bouchla. Je to velmi krásný pocit a bude mi moc chybět až bříško mít nebudu. Čas se krátí a mrzí mě to...

Čeká mě dne  18.7. 2017 náš poslední screening a pak už jen čekat na den D. Podle druhého screeningu bychom měli očekávat porod ke konci září cca 27.-30.9.2017 tak uvidíme které číselko si nakonec vybere. Podle 3.screeningu nám změnili zase TP. Tentokrát na 5.10.2017, ale prý se podle toho nemáme orientovat... Tak podle čeho se máme orientovat? Každopádně naše malá Vendulka je oprsvfu malá. Podle měření má váhu 1236g v 30+5, ale roste souměrně tudíš podle doktora je vše v pořádku. Mám tak trochu obavy aby vážně vše v pořádku bylo.

Napadlo mě, že by bylo celkem sranda kdyby si vybrala den č.22. Letošek je 22 osudové číslo. Alespoň podle mě, protože dne 22.5. Mi bylo 22 let a byli jsme ve 22 týdnu těhotenství. K úplné dokonalosti chyběl jeden den!

               22.5. 22 let 22+4 tt

Každopádně na datumu nezáleží ať si sama rozhodne kdy se vystěhuje z garzonky do "nooooobl house" 😊

V určitých dnech bylo příšerné vedro a dělal mi pohyb celkově problém, protože se mi točily pořád panenky, bylo mi slabo a oblíval studený pot. K tomu když jsem chodila venku nebo doma teply mi prsty na rukou a začaly otékat kotníky. Takže v těch hicech jsem spíše trávila den doma. 

Dne 24.7.2017 jsme byli na těhotenském focení s přítelem. pochlubím se fotkou 😊 Bylo to koc fajn, paní neskutečně ukecaná měla i dostatek nápadů. Při náhledu z neupravených fotek jsme si měli vybírat z 87 snímků a vybrali jsme celkem 20. Prostě paráda.. 

Řekla bych, že cca od poloviny 8.měsíce docela jasně poznám kde mě kope noha a kde bouchají pěstičky. Pohyby jsou celkově silnější a silnější. Začínají být i bolestivé. Prča je když mi strčí nožku pod žebro když sedím a tlačí mě pod prsem 😃 Při sebevětší snaze Vendulku pošoupnout o kousek vedle se brání 😃. Hodně často škitá a vlní se mi u toho polovina bříška.

Pupík v 31+5 tt je stále zalezlý, ale je tam prostor už jen na 1/4 článku prstu 😃 Jinak se mi do pupíku vlezl článek celý... Vypadá to tak, že brzo budu koct na Vendulku zvonit 😊❤️

Kupodivu stále se dá spát z větší části na břichu ( jsem ráda jinak totiž spát nedokážu...) i když asi podvědomě se z břícha přesouvám na bok.

Ke konci těhotenství cca 3-4 týdny jsem začala mít problémy s vysokým tlakem, skokovým přibíráním a otoky...  Musela jsem jezdit ke svému doktorovi 2x do týdne tzn.poradna + navíc odběry krve. Bohužel nikdy jsem se nedozvěděla na co ty odběry podrobněji jsou než to, že jen pro kontrolu. A výsledky když přišly vždy bylo vše v pořádku... 

Když jsem začala chodit na ozvy srdíčka tak malá vždycky spala. Jednoho dne po ozvách jsem šla k dr do ordinace a dr koukal na průtoky atd... Vše je v pořádku, ale zajeďte si na vyšetření do FN Ostrava na kontrolu... Hm... začala jsem mít strach. 

Ok jela jsem. A ještě, že jsem jela... Byla mi zjistěná preeklamspie o které mi můj dr nic neřekl, měla jsem hraniční průtoky a placenta už nebyla nějakou dobu v pohodě. Už jsem tam zůstala ležet. 

Poslední trimestr byl z jedné strany krásný, ale náročný.

Začni psát komentář...

Odešli