1 / 1

    Řekla bych, že je to jak s horoskopem. Dobře promyšlené tvrzení.
    Jinak nepozoruji, že by nedobrá nálada doma souvisela se zdravím dětí. Naopak, s nástupem do školky jsme veselejší a děti nemocnější😂.

    31. led 2020

    Něco na tom bude, celé dětství jsem byla nemocná, průdušky, chronické rýmy. Odstěhovala jsem se..a x let jsem nebyla nemocná! A teď znovu, antibiotika, záněty dutin. Ale vím proč, nedokážu se zatím postavit něčemu čelem a začít jednat.

    31. led 2020

    No...jako něco by na tom být mohlo..

    31. led 2020

    podle mě žádný objev... vztahy a atmosféra doma ovlivňují psychiku každého (nejen dětí) a ta má zásadní vliv na celkovou obranyschopnost a imunitu člověka.

    31. led 2020

    Verim tomu, ze fyzika a psychika jdou ruku v ruce. Neco na tom bude. Ale jsou tam veci, kterym neverim. A take se mi nelibi, ze porad mluvi o tom, ze matka je uzkostna a vystresovana. To bylo uplne obvinovani matky.Vetsina lidi si nemuze jen tak rict, ze prestanou byt uzkostni. Je, jak ja bych si to prala! Ale dbam na to, aby me syn nevidel brecet. Stastne prostredi = stastne dite. Taky verim ve zdravou zivotospravu. ALE moje svagrova je v ni extremni a jeji syn se narodil s pozkozenim mozku. Takze to taky neni vse.
    Celkove nejvetsi problem dnesni mediciny vidim v tom, ze napr.leci ledviny a davaji lecbu, ktera vam ale poskodi nec o jineho v tele. Ale to jsem odbehla od tema.

    31. led 2020

    @mariegroth s genetikou a náhodným "zblbnutím" genů nehne ani sebelepší strava a pod. Extrémismus v jakékoliv formě je spíš na škodu.

    31. led 2020

    Muj syn cely podzim prokaslal... doma bylo takovy dusno,ze proste nemohl dychat....

    31. led 2020

    Souhlasím. Jako malá jsem v období, kdy se nasi rozvadeli, mela nekolikrat do roka zanet stredniho ucha.

    31. led 2020

    Za mne blbost, u nás je dusno pořád a malý od narození nebyl nemocný. 3 roky a chodí do školky.

    31. led 2020

    To bude asi individuální si myslím.
    Nevím, jestli myslí ty zdravé vztahy v rodině i v širším okruhu než jen matka-otec, ale já i přesto, že mám s jednou sestrou napjaté vztahy, tak to nedaváme nijak zvlášť najevo a děti mívám 3/4 v průběhu roku zdravé 😀

    31. led 2020

    @zuzineckah No Ja naprosto souhlasim. To je jeji teorie.

    31. led 2020

    No ja nevim. Mame doma neskutecnou pohodu, s muzem jsme cajk, nehadame se, rozumime si, pred detmi se obejmeme, pohladime. Proste normalne zdravy vztah. A dcera je porad na hromade. Zacala totiz chidit do skolky. Tak asi zalezi, mno.

    31. led 2020

    @sudylichozrout já myslím, že to funguje spíš jen opačně. Když je pohoda a dítě nemocné, tak ta pohoda ji nemá jak ovlivnit, možná mají nemoci lepší průběh třeba, těžko říct. Ale když je doma dusno, hádky, křik, celková nepohoda, tak věřím, že to dokáže poměrně zásadně ovlivnit...
    U nás je pohoda maximální, děti zdravé. Ovšem připisuji to jejich silné imunitě, otužování, sportu, přiměřené životosprávě atd.

    31. led 2020

    Nic převratného, prostě psychosomatika. Zkoumali ji už staří Řekové. Nicméně si myslím, že 3/4 nemocí si dělají některé matky samy, ani to nemusí být tou nepohodou v rodině, ale nezapojením zdravého úsudku - dítě navlečené jak pumpa, v bytě 30 stupňů, čelní teploměr stále v pohotovosti a k doktorovi se lítá s každou rýmou, ta se samozřejmě léčí vykoupením lékárny a pak už se to vleče. Dítě nevyjde má čerstvý vzduch jak je měsíc dlouhý, občas jde akorát do školky a samozřejmě lehne znovu, je zchoulostivělé. A pak jsou protipól takové ty až jedovatě vyrovnané bio ženy, které dělají všechno správně - těm to já osobně nevěřím, ale asi je hlavní věřit to sám sobě, nebo ne? 🤷

    31. led 2020

    A já s tím souhlasím. Respektive jsem o tom přesvědčená.

    31. led 2020

    psychosomatika je jasná věc.....o tom žádná. Ale tohle jsou takový alibistický cancy.....zkuste tohle říct rodičům onkologického dítěte....to je přece hrozný ne?

    31. led 2020

    @koncita nj, ale ten úvod, co autorka dala píše o časté nemocnosti ve smyslu rýma, kašel... Teda tak to chápu já.

    31. led 2020

    Tak nemusí to být pravidlo, ale jinak s tím souhlasím. Co se týče nemocnosti tak tam hrají roli i jiné faktory.

    31. led 2020

    @koncita Tak onkologické onemocnění je už asi jiná kapitola. Věřím tomu, že i velký stres může způsobit nádorové onemocnění, ale u dětí si myslím hraje roli spíš genetika.

    31. led 2020

    @pavca1982 já to myslela spíš v té souvislosti, že např. není potřeba "obviňovat" rodiče takových dětí z toho, že vytvářejí nezdravé prostředí, a tím "pomohli" rozvoji nemoci....jestli je to pochopitelné....?

    31. led 2020

    @koncita no jasné😉

    31. led 2020

    @mariegroth možná to píšu zbytečně, ale pro jistotu.. Plakat před dětmi určitě není nutné, ale je důležité s nimi komunikovat o svých emocích narovinu. Děti většinou vycítí, že se něco děje a mají tendenci si to dávat za vinu.. Přitom když člověk jednoduše řekne, že se třeba necítí dobře a proč, tak se jim uleví a jsou v pohodě. Snad je to srozumitelné 😉 asi to není k tématu, ale nedalo mi to, pracuji s dětmi a na tohle narážíme tak často a přitom je řešení tak jednoduché.

    31. led 2020

    U mě to fungovalo a funguje. Myslím, že dost záleží, jak je člověk citlivý. Jako dítě jsem měla často angíny = něco co jsem nemohla nebo nechtěla říct, ekzém = u mě určitá forma sebetryzneni ve smyslu, že když mě bude bolet toto, nebudu muset myslet na jiné nepříjemné věci... Apod

    31. led 2020

    @koncita hele já si naopak myslím, že je to potřeba. Je to strašné. Ale je potřeba žít v dobrém prostředí po všech směrech, z angínek a virózek se dítě za pár let otřepe a vzpomíná na prokašlané dětství, ale jde právě o ten vliv psychiky na vážná onemocnění. Teď se omlouvám za naturalistický popis, ale pokud dítě onkologicky onemocní, je to prostě průser. Ať už to dítě přežije nebo ne, je to obrovské varování pro jeho nejbližší okolí, že je něco špatně a je potřeba to řešit dřív než to odnese někdo další a ne si nalhávat, že pár kapaček chemoterapie všechno spasí. Možná je to genetika, možná souhra náhod, možná boží vůle, možná taky pár kapkami přispívá přílišné sebeobviňování matky, stres, špatné vztahy nejen mezi manžely, nezdravé prostředí, přílišná ambicióznost nebo naopak letargie k celému světu...a bohužel to dítě, asi nějak geneticky zatížené to příliš nasaje, a tragédie v podobě vážné nemoci je na světě.

    31. led 2020

    @janamariemarketa Dekuji! Syn ma 5 mesicu, takze mu to jeste nevysvetlim 🙂. Jinak urcite planuji byt velice otevrena o emocich.

    31. led 2020

    Já s tím teda nesouhlasím. U nás doma je pohoda a stejně jsme pořád nemocní.

    31. led 2020

    @monikacs Na dceru to vliv nema,ta je splachovaci.Syn je extremne citlivej kluk,citi to

    31. led 2020

    @gracinka7 přesně psychosomatika taky hraje svou roli, ale není to to jediné a ani to nemusí být dominantní. Pán má tvrzení jakoby snad viry a bakterie neexistovaly a bylo to jen o psychice. .. 🤦‍♀️ Jinak my jsme celkově zdravá rodina, tak se asi můžem tvářit jako dokonalý rodiče. 😂 Loni se syn v dětském centru nakazil neštovicemi, hmm byl to virus nebo moje špatná nálada?🤣 Budu muset zavolat na homeopatickou kliniku, shlédnout horoskop, a dát nabít léčebné krystaly. 😜😂

    31. led 2020

    podle toho musi byt u nas hodne dusno kdyz je maly od 1 mesice zivota skoro porad nemocny 😁😁

    1. únor 2020
    1. únor 2020

    Něco na tom je. Moje mamka vyrůstala v šíleném prostředí co se týče vztahů a ani v dospělosti to nebylo úplně lehké. Byla pořád nemocná a prostě věřím, že se ji rakovina rozjela vnitřním stresem. Když umřela tak veškeré dusno od její rodiny přešlo na nás a já byla pořád nemocná. Co se ukončilo stýkání, tak byl klid. A já měla dlouho boj s tátou, taky kvůli tomu často nemocná a od doby co jsem si vše srovnala, postavila se mu, tak jsem úplně v pohodě. Každý je jinak citlivý. Vidím jak u sousedů vztah nefunguje a jejich holka je furt nemocná a i psychicky není úplně ok. My máme hezky vztah, hodně o komunikaci, radosti a malý je pořád zdravý. Neříkám, že má ve všem pravdu, ale často vidím rodiny jak si hrajou na dokonale a vůbec nejsou. Mám jich kolem spoustu a na těch dětech je to prostě vidět. Neříkám, že se nehádáme nebo nemáme starosti, ale vždy najdem společně řešení.

    1. únor 2020

    @mariegroth Není zač 😉 Ono se to nezdá, ale je dobré takhle mluvit i na miminka. Tím jak nerozumí, o to víc vnímají emoce. Psychika funguje tak, že když se snažím něco nepřiznat a držet v sobě, je to horší. Naopak když to vyslovím a pojmenuji, tak to dám ze sebe ven a cítím se líp. Samozřejmě (tady je to asi nutné opakovat) každý je jiný a jinak citlivý. Já mám třeba hodně citlivé miminko a vidím to na něm krásně už od šestinedělí. Na něm jsem vždycky poznala, že já nejsem v pohodě, dřív než jsem si to vůbec uvědomila sama😁 Stačilo pár vět a byl zase klidný.. Děti jsou neuvěřitelně fascinující stvoření ❤️

    1. únor 2020

    @gracinka7 a jsi porad v pohode o s ostatnima clenama rodiny? Tchyne atd.?

    1. únor 2020
    1. únor 2020

    Někde jsem četla, že i když něco neumí vyjádřit, tak onemocní. A za mě něco na tom určitě je. Od dětství jsem se léčila s astmatem a přešlo to až z odchodem z domu.

    2. únor 2020