tratatundra
8. srp 2021
1209 

Cestou necestou s kufrem z PEPCO

Řekněme si to hned na začátek. Není moc odvážlivců, kteří se odhodlali koupit si cestovní kufr v PEPCO, aniž by jim ho někdo doporučil, nebo ho potřebovali rychle a levně.

Zdroj fotografií: ahinsashoes.cz

Já se k tomu odvážila a nelituji. Koupila jsem ho především proto, abych ho prostě vyzkoušela a mohla podat relevantní zprávu o tom, jestli se tato investice vyplatí, nebo ne. Ani jsem netušila, jak užitečný mi bude a jak efektivně jej využiji.

Pojďme tedy na to.

Kufr na první pohled působí malinko křehce. Proti značkovému, který doma mám má měkčí korpus. Zipy působí ale bytelně a kvalitně. Co jim lze vytknout je absence takové té dírky na zámek. Součástí kufru sice je i prvek s možností kódovaní, který slouží na uzamčení zipu, ale ten se mi nepovedlo otevřít, jelikož jej někdo zakódoval již v obchodě a tak se pro mě stal nepoužitelným. (Pokud někdo tuší, jak to „resetovat", sem s tím!)

Kolečka jsou zasazená do těla kufru, takže nejsou náchylná k ulomení, což se mi již jednou na mnohem dražším kufru stalo hned u prvního použití. (Dovedete si představit ty nervy...)

Kufr nabízí možnost rozšíření (jako snad každý textilní kufr), za pomoci přídavného zipu vedeného kolem korpusu. Což mě ale osobně chybělo je výsuvná konzole dolů, která by rozšířila základnu kufru tak, aby se v případě jeho rozšíření, nepřevažoval dopředu. Jelikož tam tato možnost chybí, dopředu se převažoval a člověk tak musí zvážit předem, jak rozmístí obsah kufru.

Malinko mě zklamala teleskopická rukojeť, která se po pár vytaženích již špatně zasekává a tak se svévolně stahuje a vytahuje, když je ve střední poloze. Ta maximální zatím, naštěstí, drží.

Kufr se mnou absolvoval i let a tím pádem i zacházení letištního personálu, a přestože jsem ho neměla obalený igelitem, ani jináč zabezpečený, nejeví známky poničení. (Jeden kufr mi již z letadla vrátili bez kolečka, takže za mě velké plus.)

Rozměr kufru, který mám já (ten nejmenší), splňuje podmínky pro příruční batožinu u většiny leteckých společností.

Jak to tedy s tím kufrem je?

Nijak zvlášť nevyniká, ale ani nezklame. Má své mouchy, ale zároveň je ve své cenové kategorii uspokojivým artiklem.

Dávám mu 7 bodů z 10. Koupě se vyplatila a já se těším na další výlety, které spolu absolvujeme. <3

Cena tohohle kousku (velikost S) byla 420,-
Objem: 30 litrů
Rozměry: 45,5 x 32 x 21 cm

#pepco

Treba to pomuze 🙂

12. srp 2021

@jitkaem Děkuji <3 Návod jsem tam sice neměla, ale 0-0-0 a 1-1-1 jsem zkoušela hned. Nějakej hajzlík v obchodě to ale nejspíše zakódoval :D

12. srp 2021

Tak zkousejte 😂mate uz jen 999 moznosti 🙂

12. srp 2021

Začni psát komentář...

Odešli