4 / 288
    SNÍDANĚ: celozrnné palačinky s hodně ovocnou zavařeninou slazenou třtinovým cukrem

    Muzu te poprosit o recept na celozrnne palacinky

    22. bře 2015

    @asteria Uf, bohužel už si ho nepamatuju ☹, našla jsem ho tenkrát někde na netu, ale už nevím kde to bylo ☹, ale stejně až tak dobré nebyli :-/. Včera dělal manžel tak jak dělává klasicky, jen dal místo obyčejné mouky špaldovou a pohankovou, tak podle mě by to šlo s jakoukoliv. Dělá 0,5 litru mléka, rozšlehat ruční metličkou se dvěma vajíčky a špetkou soli, pak přimíchat 200g mouky 😉.

    22. bře 2015

    Dekuju ;)

    22. bře 2015

    @vendulak Jeste se te chci zeptat,delala jsi uz zdravou rajskou omacku? Ja teprve zacinam a vubec nevim cim mam omacky zahustit a osladit....

    22. bře 2015

    @asteria Já se přiznám, že rajskou jsem nedělávala moc ani normálně, nemám ji moc ráda 🙂, ale manžel ano, tak párkrát kvůli němu. Já bych zkusila nějak experimentovat asi 😀. Dala bych hodně rajčat (co si budeme povídat nejleší by byli domácí který jsou prostě sladší, ale to zatím by jsme museli asi k měsíčkům 😀), oni ty rajčata to zahustí samy, a pak protlak rajčatovej, hodně lidí ho taky používá k zahustění. Přisladila bych asi klasicky třtinovým cukrem (teď jsem si objednala kokosovej který má být ještě mnohem zdravější, ale ještě jsem nezkoušela a údajně je hodně aromatickej tak by se asi nehodil), zahustit pak ještě buď hraškou (ale mě to s ní nějak nejde ☹) a nebo normálně nějakou zdravější moukou, tou pohankovou nebo špaldovou, rozmíchat metličkou v troše vody a přilít...Možná taky zkusím tedy někdy zaexperimentovat rajskou 😀

    22. bře 2015