78 / 288
    OBĚD: zdravější pizza - těsto z celozrnné mouky, hodně maličko potřené rajčat. protlakem, plátky rajčat, oregano, trocha soli, šunka od kosti, pórek, plátečky mozzarely, a opravdu jen trochu nastrouhaného sýra 30%

    300ml vlažné vody
    1,5ČL soli
    1PL olivového oleje
    480g celozrnné mouky (dala jsem 400g jemně mleté a 80g "šrotovky")
    30g čerstvého droždí

    21. led 2015

    @vendulak Prosím tě na kolik stupni pečeš? A jak dlouho? A ještě jeden dotaz, děláš kvásek zvlášť nebo smícháš vše dohromady?

    21. led 2015

    @jana8 Jani myslím že jsem pekla na nějakých 180° a čas nějak ani nevím, prostě když to zezlátlo vyndali jsme ji 🙂 😉

    21. led 2015

    @vendulak Moc moc díky a prosím tě jak ten kvásek?

    21. led 2015

    @jana8 Jani nijak 😀. Dají se přísady do mísy v tom pořadí v jakém jsou napsané, tedy že sůl musí být pod moukou a kvasnice nahoře na ní aby se nespojili hned. A takhle se to normálně všechno spolu pak uhněte. Nechali jsme to chvilku odpočinout, asi půl hodinky a bylo to 😉

    22. led 2015

    @vendulak Moc moc díky, tak určitě vyzkouším🙂 Jo, a mohla bych ho nahradit i sušeným? To by asi šlo,ne? Jasné,že ne tolik g,ale přiměřené množství k těm 30g.

    22. led 2015

    @jana8 Jani určitě 😉, ono i v původním receptu bylo lžičku sušeného droždí 😉. Jen já tu měla zrovna klasické a taky normálně v ruce jsem těsto se sušeným ještě nikdy nedělala (jen do pekárny) tak jsem si vzpoměla že v receptech do pekárny vždycky bylo lžičku sušeného nebo 3/4 kostky čerstvého, tak jsem dala tich 30g čerstvého 🙂

    22. led 2015

    @vendulak Já jsem právě vždy dělala z čerstvého,ale pak jsem jednou koupila sušené a jedu už jen s ním....taky výhoda,že ho mám skoro vždy doma...kdežto to čerstvé musíš koupit,když ho potřebuješ......Je to asi o zvyku🙂

    22. led 2015