@adenka84 Vladi jo jo v pekárně. Ale asi už ho znovu dělat nebudu. Dala jsem ho prvně dělat večer na ráno na odložený start se sušeným droždím a to vůůůbec nevykynul. To se mi ještě nikdy předtím nestalo. Tak pak jsem ho dala dělat normálně přes den s čerstvým droždím a to vykynul a pak zase o něco spadnul a celkově to moc zázrak není. Určitě budu zkoušet další recepty, už jsme pekárnu dlouho nepoužívali tak jí zas pořádně oprášíme 🙂.
Ale kdybys stejně chtěla ten recept tak:
330ml vody
1PL octa
1PL olivového oleje
100g ovesných vloček (50g jemných a 50g klasických)
100g hladké mouky
200g jemně mleté celozrnné mouky
100g klasické celozrnné mouky
1ČL cukru
1ČL soli
1ČL chlebového koření nebo jen kmínu
1ČL sušeného droždí nebo 16g čerstvého
@adenka84
@vendulak tak sem se hecla a šla hledat hned 😀 mám ho od tchýně 🙂 jinak pokud máte možnosti malý velký chleba.. toto je velký .a dáváme to největší opečení 🙂 tak tady je : 375 ml vody (nejlepe bublinková mineralka čistá), 2 lžičky soli, 1,5 lžičky cukru, 2 lžíce olivového oleje, 210 g hl. mouky, 105 g žitné mouky, 285 g pšeničné chlebové mouky, 1 lžička drceného kmínu, 2 odměrky sušeného droždí a slunečnicové semínka (můžou být i jiné já dávám slunečnicové asi 4 lžičky.. mám ráda moc) a pak klasicky nejprve tekutiny .. voda olej a sul.. pak mouky .. udělat uprostřed dolik trošku tam cukr a droždí .. posypat kmín a slunečnicee .. hotovo 🙂 je fakt mnamka .. a povedl se mi vždy ..
´Vendulko jak děláš ten chlebíček.. v domácí pekárně, můžeš mě hodit recpetík..děkuji