272 / 288
    Bez řezů s jahodami a želé by to snad ani nebyla jahodová sezóna :-), tentokrát ale zdravěji, bez BKM, bez KLASICKÉ pšenice, bez klasického cukru, možno i bez vajec

    Vláčný a opravdu výborný! Obě děti si přidávali 😀
    Piškot:
    1 hrnek špaldové celozrnné hladké mouky
    1/2 hrnku rýžové mouky
    3/4 hrnku rostlinného mléka (ovesného)
    2 vejce, nebo 10 křepelčích, nebo 100g ovocného pyré + 1PL van.hrašky pro verzi bez vajec
    1/2 hrnku oleje (např. roztopený kokosový, nebo sezamový, ze semínek z hroznů...)
    1/2 hrnku sladidla např. rýžového sirupu
    1 prdopeč
    Vše lehce smícháme dohromady a vlijeme do vymazané a vysypané střední dortové formy a pečeme na 180°C.
    Krém:
    1/2 litru ovesného "mléka"
    1 vanilkový puding
    2 PL kukuřičného škrobu
    1 vrchovatá lžíce medu - uvaříme klasický puding, překryjeme fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Po vychladnutí prošleháme šlehačem a všleháme 2 PL Alsanu (nebo kdo může lépe másla), když je krém hladký natřeme ho na vychladlý piškot.
    Poklademe čerstvými jahodami. A jahody zalijeme mírně vychladlým želém ze 600ml tekutiny (pro barvu nejlépe část jahodové šťávy (jahody pomačkat a šťávu pouští samy) a dolít vodou) a 7g práškového agaru (Grešík) a 40g xylitolu.

    20. čer 2017

    Ja bych opravila ten popis. Protoze bez psenice neni 🤔😊

    20. čer 2017

    @chris_n Tak bez klasické pšenice no 😀. Syn klasickou pšenici nemůže, ale špalda je ok 🙂

    20. čer 2017

    @vendulak a co mu dela klasicka pšenice a spalda ne?

    20. čer 2017

    @chris_n atopický ekzém (kvasinka) 😉

    20. čer 2017

    @vendulak myslela jsem si to 🤔

    20. čer 2017