Bez řezů s jahodami a želé by to snad ani nebyla jahodová sezóna :-), tentokrát ale zdravěji, bez BKM, bez KLASICKÉ pšenice, bez klasického cukru, možno i bez vajec
Vláčný a opravdu výborný! Obě děti si přidávali 😀 Piškot: 1 hrnek špaldové celozrnné hladké mouky 1/2 hrnku rýžové mouky 3/4 hrnku rostlinného mléka (ovesného) 2 vejce, nebo 10 křepelčích, nebo 100g ovocného pyré + 1PL van.hrašky pro verzi bez vajec 1/2 hrnku oleje (např. roztopený kokosový, nebo sezamový, ze semínek z hroznů...) 1/2 hrnku sladidla např. rýžového sirupu 1 prdopeč Vše lehce smícháme dohromady a vlijeme do vymazané a vysypané střední dortové formy a pečeme na 180°C. Krém: 1/2 litru ovesného "mléka" 1 vanilkový puding 2 PL kukuřičného škrobu 1 vrchovatá lžíce medu - uvaříme klasický puding, překryjeme fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Po vychladnutí prošleháme šlehačem a všleháme 2 PL Alsanu (nebo kdo může lépe másla), když je krém hladký natřeme ho na vychladlý piškot. Poklademe čerstvými jahodami. A jahody zalijeme mírně vychladlým želém ze 600ml tekutiny (pro barvu nejlépe část jahodové šťávy (jahody pomačkat a šťávu pouští samy) a dolít vodou) a 7g práškového agaru (Grešík) a 40g xylitolu.
Vláčný a opravdu výborný! Obě děti si přidávali 😀
Piškot:
1 hrnek špaldové celozrnné hladké mouky
1/2 hrnku rýžové mouky
3/4 hrnku rostlinného mléka (ovesného)
2 vejce, nebo 10 křepelčích, nebo 100g ovocného pyré + 1PL van.hrašky pro verzi bez vajec
1/2 hrnku oleje (např. roztopený kokosový, nebo sezamový, ze semínek z hroznů...)
1/2 hrnku sladidla např. rýžového sirupu
1 prdopeč
Vše lehce smícháme dohromady a vlijeme do vymazané a vysypané střední dortové formy a pečeme na 180°C.
Krém:
1/2 litru ovesného "mléka"
1 vanilkový puding
2 PL kukuřičného škrobu
1 vrchovatá lžíce medu - uvaříme klasický puding, překryjeme fólií, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Po vychladnutí prošleháme šlehačem a všleháme 2 PL Alsanu (nebo kdo může lépe másla), když je krém hladký natřeme ho na vychladlý piškot.
Poklademe čerstvými jahodami. A jahody zalijeme mírně vychladlým želém ze 600ml tekutiny (pro barvu nejlépe část jahodové šťávy (jahody pomačkat a šťávu pouští samy) a dolít vodou) a 7g práškového agaru (Grešík) a 40g xylitolu.