11 / 32
    Kváskový chléb s ořechy

    Dělám podle Kitchenette a byl výborný, jen těsto velice řídké. http://kitchenette.cz/clanek/190-bramborovy-kva...
    Takže jsem si upravila vlastní modifikaci pšenično žitného chleba se semínky a ovesnými vločkami.
    3 stupňové kvašení - do lžičky kvasu dávám 3x 70 g žitné mouky a za 70 g vody. Po cca 1,5 dne mám připravený kvas, kam přidám 210 g žitné mouky a 280 g pšeničné chlebové od oka velkou hrst vloček, lžičku mletého koriandru, 2 lžičky kmínu, 1,5 lžičky soli a 350 ml vlažné vody. Zpracuji těsto a nechám tak půl hodiny v klidu, pak přidám dýňová s slunečnicové semínka, mletá lněná semínka, chia a nechám znovu pod utěrkou odpočívat. Pak těsto přeložím a udělám bochník, který dám do ošatky. Pod utěrkou nechám opět min 3 hodiny kynout. Peču ve vyhřátém litinovém hrnci s poklicí na 250°C 10 min, pak odkryju poklici a teplotu ze začátku nechávám následně reguluju podle stupně propečení kůrky.

    18. dub 2016

    čerpala jsem tady http://www.maskrtnica.cz/jak-na-prvni-domaci-ch... a u pana Cuketky http://www.cuketka.cz/?p=11418
    Byť se pečení z kvasem zdá být na první pohled velká věda, tak to tak složité není a výsledek stojí určitě za to.

    18. dub 2016