zebra2009
31. bře 2017
2050 

DUBEN 2017 - MĚSÍC S PŘÍBĚHEM

Vyloženě nepatřím mezi fanoušky sociálních sítí, kde každý sdílí první i poslední, co ho napadne. Na druhou stranu se mi líbí ta druhá podoba, kterou sociální sítě mohou mít. Dokáží poměrně snadno a rychle šířit informace, oslovit velký počet lidí a nadchnout je pro společný projekt, jehož cílem je prostá touha pomoci.

Stalo se již tradicí, že se zde na Modrém koníku dvakrát do roka sejdou uživatelky, které spojuje nejen nadšení pro kreativní ruční tvorbu, ale především vize, že do výrobků nevkládají pouze svůj nápad a čas, ale především naději a očekávání dětí, pro které se celá akce pořádá. 

Za pár dní na Modrém koníku opět vypukne již 8. charitativní dražba. Tato dražba bude výjimečná v tom, že se nebude konat pouze pro jedno dítko, ale cílem této dražby je pomoci rovnou dvěma dětem, které bych Vám ráda představila.

NELINKA (její maminka je @natalkanelinka)

Nelinka má Aicardiho syndrom a Westův syndrom. Sama se nenají, občas chodí za ruce, když jí je dobře, udělá několik kroků i sama. Nelinka má těžkou epilepsii. Chodí do speciální školy, kde má osobní asistentku, kterou rodina platí.
Rodina nyní pořídila pro Nelinku speciální zdravotní kočárek a shánějí peníze na doplatek, který není hrazený zdravotní pojišťovnou.

FILÍPEK (jeho teta je @tomanovalenka)

Tatínek o Filípkovi napsal:

"Žijeme spolu s přítelkyní Silvií a společně vychováváme našeho syna Filípka. Kdyby nám před 5 měsíci někdo řekl, co nás potká, neuvěřili bychom tomu. Filípek byl zdravý, veselý a energický kluk, který miluje život. Bavilo ho hraní, cestování, jízda na kole, fotbal, lyžování, plavání, rád poznával nové věci a místa. Co jsme si jako rodiče mohli více přát. Byl konec srpna 2016 a Filípek si stěžoval na bolesti levé nohy u kolene. Lékaři bolesti přisuzovali nejprve tomu, že Filípek rychle vyrostl. Bolesti se, ale začali stupňovat a nad kolenem se objevila malá boule. Poslali nás do FN Motol na ortopedii. Tam udělali rentgen nohy, naplánovali operaci-biopsii a poslali Filípka na magnetickou rezonanci. Všechno se seběhlo strašně rychle. V tu chvíli jsme tušili, že je to hodně vážné. Po výsledcích zobrazovacích metod a biopsii, si nás lékař zavolal do ordinace a sdělil tu nejstrašnější a nejobávanější diagnózu – osteosarkom ( vysoce zhoubný nádor). V tu chvíli jsme si připadali jako ve zlém snu. Zatmělo se nám před očima a byli jsme v šoku.

V listopadu 2016 začala dvouměsíční léčba chemoterapií ve FN Motol. V polovině ledna 2017 jsme se od ošetřujících lékařů dozvěděli velmi smutnou zprávu. Nádor se touto léčbou nepodařilo zastavit a jinou léčbu nemají. Poslali Filípka domů na paliativní léčbu.

S tímto verdiktem jsme se nesmířili a řekli jsme si, že se nevzdáme a budeme bojovat o Filípkův život. Zjišťovali jsme možnosti jiné léčby či výzkumu nebo studie léčby rakoviny. Jedna možnost léčby by mohla Filípkovi pomoci. Naskytla se biomodulační léčebná metoda. V současné době tuto léčbu Filípek podstupuje a na základě této léčby máme první výborné výsledky. Filípek skvělé vylučuje odumřelé nádorové buňky a cítí se dobře.

S Filípkem jsme oba dva rodiče doma a staráme se o něho, protože nemůže chodit. Mohla by se mu při chůzi, došlápnutí, zlomit stehenní kost, která je napadena touto nemocí. Na potencionální dárce se obracíme s žádostí o finanční pomoc, která je důležitá k dalšímu zajištění léčby Filípka a sociální podpoře naší rodiny. Proto si vás dovolujeme poprosit a požádat o finanční pomoc, která by velice pomohla a nakonec umožnila zajistit především další léčbu.
S úctou, velkým poděkováním a přáním všeho dobrého
Vladimír, Silvie a Filípek"

Protože celá dražba je vystavěna na handmade, je tedy o čase a především rukách, které výrobky do dražby vytvořily, neodpustím si v závěru citát, který vyslovila Audrey Hepburn:

"S dospělostí zjistíte, že máte dvě ruce. Jednu, abyste pomáhali sobě, druhou, abyste pomohli světu."

Startujeme 1. dubna 2017 ve skupině Charitativní dražba. Těšíme se, že do toho půjdete s námi a společně pomůžeme dvěma rodinám psát jejich životní příběh o naději na lepší zítřky...o tom, že na ten boj nemusely být samy!

#drazba

jsem moc ráda, že pomůžete Nelince od @natalkanelinka, Nelinka má stejné postižení jako naše Adélka, pro kterou byla uspořádána první dražba ♥ přeju vám hodně úspěšných dražitelek 🙂

30. bře 2017

@hansed
Děkujeme moc 🙂 Také si přeji, aby výtěžek z dražby pomohl zafinancovat co nejvíce z toho, co děti potřebují 🙂

30. bře 2017

Začni psát komentář...

Odešli