tratatundra
    28. srp 2018    Čtené 556x

    RECEPT: Kečup podle Dády

    V první řadě bych ráda podotkla, že nevím, kdo je Dáda, ale její kečup je nejlepší, co jsem kdy jedla a přestože jsem ho udělala toto léto za vagon, už z něj nemáme téměř ani kapku. A jelikož  má tak velký úspěch, nedá mi, nepodělit se o recept s vámi.

    Ingredience:

    4 kg         zralých tmavých rajčat
    75 dkg     cibule
    40 dkg     cukru
    2 lžíce      sladké papriky
    3 lžíce      soli
    6  ks         hřebíčků
    15              kuliček nového koření
    15              kuliček pepře
    3                bobkové listy
    3                chilli papričky a více podle přání ostrosti
    1,5 kl         mleté skořice
    1,5 dcl       octa

    Postup:

    1.  Nahrubo nakrájená rajčata, cibuli a všechny ingredience vařit cca 1hod (až do rozvaření)
    2. N e p ř i p á l i t . potom rozmixovat anebo rovnou přepasírovat. Sůležité je ale mít oddělený koření a nezamixovat ho do směsi.
    3. Pasírovat přes jemné sítko- nebo rozmixované přes cedník.
    4. Propasírovanou hmotu znovu uvést do varu, vařit na maximální teplotě, nepřetržitě míchat. (Nebát se vysoké teploty, jinak nezhustne)
    5. Horké plnit do skleniček, zavíčkovat, nechat schládnout.

    Tak i na mě přišlo. Dostala jsem od sousedky spooooustu rajčat, takže plán na dnešní den je jasný. A recept na ten nejlepší kečup naleznete na mém blogu.
    #pepco #inspirace #recept #kecup #domacipotreby #varimespepco