Registrovala se 6. března 2008 na modrykonik.cz.
Přidala 14912 příspěvků a 2 alba.
Orlová, Region Karviná.
Honzíček má 2 roky a 3 měsíce
Tomášek má 3 roky
smardik
ze začátku jsem dávala bílé, když už je nechtěli tak jihočeský, holandii. Starší syn má ted 3 roky, mladší bude mít 2 a kupuju Matyldu, bio z Billy-ted přesně nevím název, Florian a chocenský. Jogurty typu dobrá máma mi domů nesmí, jogurt to vidělo tak z velké dálky - kluci ho jednou dostali od babičky tak jsem jim ho dala co budou říkat a po první lžičce se ošklíbli a šli do ledničky pro svůj. občas zavřu oči - u babičky a dělám že to nevidím a dostanou pribináček-ale je to tak jednou za 14dní napůl tak to zas tak neřeším.
jsou velcí ale tak nějak jídlo řeším pořád, základy co jim dám já ted budou mít celý žívot.
Registrovala se 3. října 2010 na modrykonik.cz.
Přidala 7682 příspěvků.
Praha, Region Praha.
mamkamarketa
souhlas s @gilotek ''jogurty'' typu dobra mama bych diteti nedala. jinak co se tyce detskych jogurtu takove ty kostiky, se smoulama a pod je hnus je to sladky jak ****** navic modifikovany skroby, stabilizatory, arabska guma a pod sr**** (mimochodem aktivia taky neni zadny zazrak) mam 3lete dite a z ''detskych'' jogurtu ji akorat bio matildu a obcas ty s to kravou od yoplait co nemaji ecka. jinak mu chutnaji bio jogurty z billy-nase bio nebo jak se to jmenuje
Registrovala se 31. října 2007 na modrykonik.cz.
Přidala 4754 příspěvků, 2 alba a 2 inzeráty.
Region Liberec.
eloana tak mozna budu za strasnou matku, ale nejak to extra neresim- snazila jsme se to hlidat do roka...synovi je 18 mesicu a ji s nami normalni jidlo - nesolim mu to tak a nekorenim.... jsem z vesnice, takze mam na vyber ze 3 jogurtu a bobika)
Registrovala se 8. února 2007 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 2319 příspěvků a 1 inzerát.
Region Praha.
Šarlota má 1 rok a 1 měsíc
Laura má 3 roky
zlatouch
Nevím, čemu přesně říkáš dětský jogurt, ale koukni na složení, když nenajdeš konzervanty (pak by se to vůbec nemělo jmenovat jogurt!), stabilizátory (např.škrob, želatina, ne že by byly škodlivé, ale zrovna v jogurtu by být nemusely...), barviva (třeba přírodní typu extrakt z červené řepy je OK, ale je to jak u stabilizátorů, nic, co by tam muselo být) naopak hledej živé kultury (jogurt je musí obsahovat!) a nejlépe i přídavek probiotických kultur. Pokud na to nemáš nervy, spolehni se na to, že když se to opravdu jmenuje jogurt, bude to dobrý - pozor na jogurtové krémy, dezerty atp. Nezmiňuju se o takových těch ceráliích a jiných sypacích výmyslech, to je jiná věc.
Registrovala se 24. října 2011 na modrykonik.cz.
Přidala 2318 příspěvků.
llluckaaa
Jogurty dávám od 7 měsíců a olizuje se o nich. Ale dávám jen bílé, ty osvědčené bez nějakých zbytečností na zahuštění, barvu nebo zvýraznění chuti (hlavně bílou Hollandii a Jogobellu). Někdy míchám trochu s přesnídávkou nebo banánem, aby to nebylo na jedno brďo.
Kostíky, Dobrou mámu, Hello Kitty, Paulu nebo jiné podobné srágory nekupuji... Já se rozhoduji podle toho, jaký má výrobek složení, ne jak barevný a s jakými obrázky je obal, případně co se mi snaží nakukat v reklamě
Registrovala se 3. prosince 2009 na modrykonik.cz.
Přidala 6318 příspěvků.
ivasad.
Tak já nekoukám na značku, ale čtu složení. Dobrý jogurt se skládá z mléka a jogurtové/probiotické kultury. Případně ještě ovoce. Všechno navíc jsou akorát zbytečný sajrajty Kupuju bílé i ovocné kvalitní jogurty, Holandii, Zott, Choceňák (ale ten není z mlíka ale ze smetany, proto nedávám denně), Jihočeský jogurt... Přečtěte si třeba složení tolik chválené activie, co v tom je o kostíkách s lentilkama, monte apod. ani nemluvím. Teď už je dcerce rok a půl, tak když dostaneme od babiček občas lipánka nebo termix, tak jí to dám, těžkou hlavu z toho nemám, ale spíš to beru jako pamlsek, než jídlo
Registrovala se 13. června 2007 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 519 příspěvků a 1 album.
Region Ostrava.
werunka21
Některé "jogyrty" bych zakázala prodávat. Dobrá máma a podobné levné náhražky....fuj ble. A ještě na to udělají chutnou reklamu jak je to pro děti dobré
Registrovala se 22. března 2007 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 750 příspěvků.
Německo.
ja.na81
nedavam S jogurty jsem zacla, kdyz bylo malemu 9 mesicu, zasadne jsem davala bilou Holandii (nebo neco na jeji zpusob, neziju trvale v CR), proste aby to byl opravdu jogurt a ne neco, co si na jogurt jen hraje Ted od roku obcas dostane i treba tu Holandii s ovocem (nebo proste jiny kvalitni ovocny jogurt), ale prioritu maji stale bile jogurty, i kdyz ted mu k nim davam ovocnou presnidavku (ty kupuju tedy pouze bez pridaneho cukru)... nebo od babicky domaci marmeladu do bileho jogurtu
Registrovala se 2. září 2008 na modrykonik.cz.
Přidala 8304 příspěvků, 2 alba a 5 článků.
Region Praha - východ.
berenika39
Od osmi měsíců nic jiného než Choceňský bílý nechce. A to mu bude tři a půl. Denně, bud k snídani s hrnem mléka nebo na odpolední sváču. Čekám odměnu z Chocně za odběr nebo množstevní slevu.
Dítko může všechno, to je sice pravda, ale ne to, co bych nejedla ani já.
Obyčejné bílé jogurty jsou dobré v tom, že v nich nic není.
Registrovala se 12. května 2007 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 120 příspěvků.
Tábor, Region Tábor.
Matyáš má 1 rok a 4 měsíce
30. října 2012 čekáme miminko, pohlaví neznáme a necháme se překvapit (18. týden těhotenství)
ketra
Tak já dávám tak jako většina bílé jogurty, nejvíc Bio bílý jogurt od Olmy, občas chocenský. Občas smíchám s ovocem nebo ovocnou přesnídávkou. Většina ostatních jogurtů jsou pěkné s*****, ke kterým se samozřejmě někdy dostane - iluze si nedělám, ale věřím, že když ho tím nekrmím, tak to bude spíš občasné a snad mu to ani nebude moc chutnat .
Neřekla bych, že kostíky nikdo nedává. Je to jako s těmi úžasnými šťávami typu Jupík. Sice se obecně ví, že to není dobré pro nikoho, natož pro děti, ale zase je a bude spousta rodičů, kterým to bude jedno. Tím se nechci nikoho dotknout, je to čistě můj názor.
20. led ve 12:31
• 1 dítě - čeká miminko, termín má v říjnu 2012 (18. tt)
• To se mi líbí •
Registrovala se 10. října 2007 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 1955 příspěvků a 1 album.
Region Karlovy Vary.
miri9
já dávám taky jen to, co jsem ochotná pozřít sama....bílé, smetonové choceňské nebo florian, z Kunína. a zanet, s tou školkou to není až tak 100%. malý teď začal chodit a jejich "slazené" přesnídávky prostě nosí domů, to on nepapá. dá si s chutí to, čím jsem ho krmila dosud, takže můj názor: dokud je máma hlavním zdrojem přísunu jídla, ať vybírá to nejzdravější a ono se to časem zafixuje. přece jen ty náhražkové dobré mámy, jogurt srdíčko apod nejsou vůbec k jídlu.
Registrovala se 19. září 2007 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 228 příspěvků, 1 album a 25 inzerátů.
Region Chrudim.
Evelína má 1 rok a 3 měsíce
Karolína má 1 rok a 3 měsíce
kathy.skal
My dáváme jogurty cca od devíti měsíců - začínali jsme bílým Choceňským a Hollandií, pak jsme přimíchávali kvalitní domácí marmošku do toho, teď už holky baští ovocné - choceňský, florian nebo jogobellu - podle toho, co zrovna "letí" v akci.
Hodně čtu složení - jak je v tom škrob místo smetany a kdejaká chemie, neberu to, to bych sama nejedla, natož tím živit rostoucího prcka.
Občas jogurt prostřídáme např. se zakysanou smetanou s rozmačkaným banánem - mám co dělat, abych to těm dětem nesnědla
Bachovy esence Martina TaubrováPRO Aktivity pro maminky - Region Kladno
6
“Zkuste si, zda by vám pomohly Bachovy esence: www.bachovyesence.estranky.cz/file/3/dotaznik.docx” (Před 3 měsíci)
bachovyesence
Jestli dětským jogurtem myslíš nějakou Dobrou mámu (což ani není jogurt) a podobně, tak nedávám. Dívám se na složení, jak to obsahuje škrob či nějaké další fuj kromě mléka a ovoce, tak neberu. Sama bych to nejedla, tak to nebudu dávat dítěti. Případně se na složení dívám sem: http://www.chemievjidle.cz/podrobne-hledani-potravin
Registrovala se 25. listopadu 2008 na modrykonik.cz.
Přidala 1025 příspěvků.
Orlová, Region Karviná.
zuzimila
Taky nekoukám na značku, ale na složení!!! Hollandii jsem dala jednou, pak jsem se právě zaměřila na zadní část a zjistila, že Clever, Albert...jogurty mají stejné složerní jako Selský od Hollandie a kupuju tyto. A hlavně: I Clever nebo Albert mají stejného výrobce jako Selský od Hollandie Nejlepší je samozřejmě Jihočeský ve skle, ale ta cena je trochu neúnosná..i když občas mu dopřejeme Dávám pouze bílé, bez příchutě.
Pribináčky, Tvaroháčky, Lipánky nedávám - zbytečně drahé, zbytečný cukr, zbytečná zahušťovadla...atd. Když tvarohový dezert, tak dám lžíci pylnotučného tvarohu do jogurtu a je hotovo
Mimochodem: náš Zdenda je držen dost zkrátka stran zdravé výživy, žádné sladkosti, žádné přislazování, strava domácí, v létějsem zavařovala přesnídávky z ovoce.. a přesto má 13 měsíců a 12,5 kg. Takže bych nespoléhala, že po Pribináčku nebo Lipánku dítě přibere ...........
Registrovala se 9. března 2007 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 1257 příspěvků.
Region Strakonice.
miskadis
Ve 20 měsících bych také dávala jogurty normálně, ale u nás nemají moc úspěch.
Pořád Sárince nabízím všechny možné jogurty, ale ona to moc nechce, občas sní lžičku, ale to je asi tak všechno. Jednou, když jsme s jogurtama začínali, jsem jí dala bílej jogurt bez příchutě, a pak jsem si ho musela sníst sama
Registrovala se 26. listopadu 2010 na modrykonik.cz.
Přidala 33 příspěvků.
drakenn
Tak já jsem oběma klukům dávala jogurt od narození. Každé ráno lžíčenku bílého živého jogurtu. To kvůli prdíkům a zaklepu, netrpěli na to!! Od půl roku jsem je jogurtem začala normálně krmit. Dnes má mladší rok a ráno zbaští celý kelímek bílého na snídani. Oslazované mu zatím nedávám, nevadí mu to. Starší baští jak bílý, nemá s tím problém, tak oslazené.
Registrovala se 2. února 2007 na modrykonik.cz.
Přidala 196 příspěvků.
Region Praha.
Viktorka má 2 roky a 11 měsíců
Vojtíšek má 2 roky a 11 měsíců
carodejnice
U nás bohužel bílé jogurty nezabodovaly Jedí jenom jogurty s čokoládou Kupuju choceňský jogurt, který je hustý a je to jogurt. Zkoušela jsem koupit bílý a dát jim do něj trochu kakaa, aby to mělo hnědou barvu, ale neuspěla jsem.
U babičky bohužel taky ochutnaly kostíky, takže k jogurtu vyžadují "kuličky". Vyřešila jsem to slunečnicovýma semínkama, naštěstí se nechaly alespoň tímhle oblafnout.
Registrovala se 16. ledna 2007 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 1547 příspěvků.
Region Praha.
Kobliha má 1 rok a 2 měsíce
Puclina má 3 roky
sarihy
Starší dcerka ze začátku bílý jogurt nechtěla, tak jsem jí ho míchala s přesnídávkou a postupně měnila poměr složek tak, až jsme se dopracovaly k samotnému jogurtu...a teď vlastně ani žádný jiný jogurt nechce...občas si dá ovocnou Hollandii nebo Activii nebo Matyldu či Tvaroháčka, ale stejně obyčejná Hollandie vede na plné čáře. Mám takový pocit, že lepší než dávat ty všechny možný vymoženosti jako Kostíci atd. je snad lepší ty jogurty úplně vynechat a nahánět mléčné výrobky v sýrech atd. K nám do lednice teda Dobrá máma a Kostíci nesmí a jen tak smět nebudou...
Registrovala se 12. srpna 2009 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 8134 příspěvků, 18 alb a 45 inzerátů.
Spojené království.
luciebx
my zacali davat jogurty od pul roka mozna 8 mesicu.. ja neziji v cr ale v UK a tu jsou jogurty pro deti ktere se davaji jakmile se zacne s prikrmama.. ovocne.. a malymu to chutna.. jinak davam jogurt na dennim poradku.. malymu chutna jak bily tak ovocny.. vanilkovy nebo coko moc nechce.. byli sme u nasich a zkouseli sme termix a to mu moc nejelo ale pak si dal.. jinak ja teda moc na slozeni nekoukam.. ale jinak v cr bastil tvarohacek, pribinacek, termix - obcas, a myslim tu dobrou mamu mel taky.. ve 20 mesicich ditko muze vsechno.. ja souhlasim s @eloana.. taky davam ditku vse.. vsak od roka se rika ze ditko sni vsechno.. za dob nasich babicek a dedecku se tyhle prkotiny neresili.. a taky zijem.. ted se resi kdejaky prd ..
Registrovala se 16. května 2008 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 2733 příspěvků a 2 alba.
Region Most.
Lea má 2 roky a 3 měsíce
9. června 2012 čekáme miminko (39. týden těhotenství)
cervena_vila
Dětské, jako třeba kostíky? To k nám nesmí přes práh.
Jednou jsem si přečetla složení takového jahodového jogurtu. Bylo tam všechno možné, ale ani jedna jahoda. Hlavně paprikový extrakt a extrakt z červené řepy Prostě mňamka.
Jinak o želatině a škrobech - to je jen na zahuštění, ale kdo by dobrovolně jedl jogurt s prasečími kopýtky?
My máme jako základ bílý jogurt, kamarádka, co dělá v jogurtech mi potvrdila, že značka je víceméně jedno, když tam není nic navíc. Ovocné kupujeme taky, ale teď přes zimu máme menší spotřebu.
29. pro 2011 ve 23:06
• 1 dítě - čeká miminko, termín má v červnu 2012 (39. tt)
• To se mi líbí •
Registrovala se 27. listopadu 2009 na modrykonik.cz.
Přidala 4987 příspěvků a 2 alba.
Region Brno.
orchidie
do roka jen bílé holandie a activii, moc male chutnaly s presnidavkama ovocnyma. Ted asi od 14-15mesicu uz obcas dame i baby lipánek (je s jogurtem) a obcas jako mnamku normos pribinacek.
Ovocne jogurty, kostiky, dobra mama a spol nekupujeme ani pro nas, tak to nehodlam ladovat do deti.
Jinak si nejradeji delame v jogurtovaci vlastni jogurty, kde zakladem je prevareny mliko a trocha jineho jogurtu (vetsinou holandia) a ty jsou nej
Registrovala se 12. srpna 2009 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 14408 příspěvků.
Region České Budějovice.
beruskanula
malej má16m a dávám mu zásadně jen chocensky bily nebo hollandii a budu davat i dal.... nema problem spapkat samotnej bilej jogurt, chce to i zmenu, tze k bilymu cerstvy ovoce nebo dom. marmosku ci presnidavku ....
lipanky, pribinacky, dobry mamy, activie apod... doma nemame a ani je nehodlam kupovat ... nejsou vubec vhodne pro deti
Registrovala se 20. října 2010 na modrykonik.cz.
Přidala 762 příspěvků.
Region Břeclav.
lucmart
Hollandia - Mňam Mňam, někdy zbydou ze dvě lžičky i pro mě, jinak kupujeme ještě Kunín jogurty a mléčné rýže a mléčné krupice, Choceňský, ale dostává i bobíka, ale dobré mámy, kostíci a nevím co ještě, to tedy ne, už jsem viděla i jogurt Dobrá cena - no fuj
Registrovala se 22. března 2009 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 16058 příspěvků a 1 album.
Dcera má 2 roky a 3 měsíce
carculka
my zacli na holandiich a pak mi zacla odmitat uplne tak jsem zkouseli ovocne bez zahustovadel(treba malinka,jahudka-myslim kunin)nebo jogobela,reckej,muller mix..a ted mala x tydnu nechtela vubec zadne,v kramu ji lakali kostici atd-koupili jsme jeden a zblajzla ho,ale sypani bombonku(ovoce uz vubec)do kvalitniho zabralo jen dvakrat a pak sjem objevili muller mix detsky a ten je slozenim ok tak jsem byla rada ze aspon nejaky detsky...no a ted zas papa´´kravicku´´holandii s hroz.vinem
Registrovala se 10. března 2009 na modrykonik.cz.
Přidala 1804 příspěvků.
Region Praha.
brisalek
davala jsme Hollandia, chocensky, jihoceske.... ale vzdy trochu smichane s lipankem(nema konzervanty je to jen smetana a trochu cukru...) s bananem asi od 8 mesicu. Od asi 18m nechtela nic z toho a ted kupujeme zase stejne znacky, ale ochucene nebo s domaci marmeladou nebo ovocem a obcas si neco da. Kostiky, bobiky , dobre mamy a podobne nekupuju a nedavam. Ale kdyz to jednou za rok od nekoho dostane necham ji to.
Registrovala se 6. září 2007 na modrykonik.cz.
Přidala 9302 příspěvků.
meleri
nevim jake detske jogurtiky myslis. Protoze muj syn skoro nic jineho nez jogurty neji, tak mu kupujeme detske jogurty Nestle. zajimalo by me jaky mate ne to nazor? uz to ze nemusi byt v lednici mi prijde divne. tak mam pocit ze je to jen mliko s cukrem. jinak delam domaci jogurty ale bohuzel moc synovi nejedou :( a priznam se ze nevim cim takovy bily jogurt ochutit pro desetimesicni dite.
Registrovala se 15. listopadu 2006 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 18756 příspěvků a 1 album.
Region Ostrava.
andelka
Můj taky jí obvykle bílý jogurt - Hollandia, Jihočeský, Landliebe, Kunín, Olma, Choceňský...hlídám si aby tam bylo jen mléko/smetana a ty potřebné kultury. Sem tam dostane Lipánka (má ze všech těch podobných výrobků nejlepší složení) nebo Matyldu.
Schválně jsem se včera dívala na složení Kostíků...no to bych nejedla ani já Nedávno jsem jedla Ostraváčka či co to bylo a též našlehané tučné cosi.
Registrovala se 2. září 2009 na modrykonik.cz.
Přidala 13127 příspěvků.
Region Beroun.
asus
u nás dáváme Jihočeský jogurt ten u nás boduje a jogobela taky Holandie ,dobra máma fuj to je nejhorši jogurt co je activia si myslim že neni pro děti dobra
Registrovala se 1. února 2010 na modrykonik.cz.
Přidala 117 příspěvků a 63 inzerátů.
V má 1 rok a 5 měsíců
werry
dáváme také bílý jogurt + občas trochu přesnídávky do toho, jednou jsme byli s mojí mamkou nakoupit a chtěla kupovat takové ty lipánky a to, co má na obalu obrázek, tak sem jí přečetla složení a jak se zděsila, když jsme si přečtli, že to obsahuje rumové aroma!!! takže jedině jogurt, ale občas také dám něco jiného, ale číst složení.
Registrovala se 11. listopadu 2009 na modrykonik.cz.
Přidala 4556 příspěvků a 34 inzerátů.
Sluníčko naše má 1 rok a 2 měsíce
Zlatíčko naše má 4 roky
zanet2009
To je sice hezké, že to takhle řešíte, ale pochybuju, že až děti dáte do školky, tak že tam budou dávat jogurty typu holandie apod., tam kupují dětem bohužel podle ceny.
Jinak já teda malé dávám activii bílou sladkou, samotný bílý jogurt mi nechce.
Registrovala se 25. července 2010 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 1344 příspěvků.
anysek85
Ne, nedala jsem a ani nedám. Pokud by bílé odmítal, mixnu mu do nich banán nebo jiné ovoce. Hlavně nekupuj "dobrý mámy a táty", to je největší humus, stačí kouknout na složení. To bych svému dítěti fakt raději přisladila Holandii.
Registrovala se 16. dubna 2008 na modrykonik.cz.
Přidala 403 příspěvků a 1 album.
Region Plzeň.
Klárka (6.10.2010) má 1 rok a 7 měsíců
Ríša (28.12.2008) má 3 roky
hpaja
Syn měl jogurt až do 12m, kvůli možné alergii a začala jsem dávat Holandii nebo Choceňský bílý. Asi od 18m začal bílé odmítat, takže jsem mu do nich přimíchávala ovoce, to mu ale moc nejelo. Zkusila jsem tedy ochucený Choceňský nebo ochucenou Holandii. Asi od 2 let kupujeme ovocnou Jogobellu, ta mu chutná stále. Jiný jogurt už ani nechce (kromě Olmy Delikates ananasového, to jsem si jednou koupila pro sebe a teď ho mají s dcerou 1x týdně, ten jim teda jede ) Pak teda má občas Milko tvaroh vanilkový nebo čokoládový a občas tvarohovou activii. Dceři jsem dávala od 8m Holandii, ale to mi snědla tak 3 lžičky, zkusila jsem tedy ještě bílý Choceňský, taky nic moc a nakonec jsem jí kupovala bílý řecký. Ten jedla asi do 12m, pak zjistila, že syn má něco jiného a ten svůj už nechtěla a od té doby jí dávám také ovocnou Jogobellu.
Dobrou mámu atd. jsem nikdy nekupovala, kostíky jsem jednou zkusila, když si je syn sám v obchodě vybral, ale nějak nadšený z toho pak nebyl, znovu už je nechce
Registrovala se 24. srpna 2010 na modrykonik.cz.
Přidala 27 příspěvků.
Praha 6, Region Praha.
Evinka má 1 rok a 3 měsíce
kaaca11
Dr. nám na roční prohlídce řekla, že můžu naší malé dávat Pribináčky, Lipánky, tučné smetanové jogurty a tvarohy. Je totiž moc hubená, váží v roce jen 7 550 g. Od 8 měs. jí dávám bílou Activii, ale po té se tolik nepřibírá. Tak jsme teď najeli na ty vydatnější
Registrovala se 8. ledna 2009 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 594 příspěvků.
Region Zlín.
Lucie má
Jakub má 1 měsíc a 4 týdny
vendullka
Do roku a půl jsme vydrželi jen na bílých, teď už dáváme různé, na jaký má chuť, Jednou za 14dnů dostane třeba i kostíka, ale nejradši má smetanové ovocné.