furaha
|
Registrovala se 10. října 2009 na modrykonik.cz.
Přidala 367 příspěvků a 3 alba.
Region Praha.
|
|
furaha
Ahoj. Začínám vybírat školku a ráda bych slyšela vaše zkušenosti. Kde je to fajn, kde naopak ne? máte zkušenosti?
|
|
|

morgan
|
Registrovala se 29. listopadu 2006 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 570 příspěvků, 1 album a 10 inzerátů.
Region Praha.
|
|
morgan
A to už půjdete letos k zápisu? Jinak jsem taky zvědavá na informace ohledně školek na Praze 3 
|
|
|

furaha
|
Registrovala se 10. října 2009 na modrykonik.cz.
Přidala 367 příspěvků a 3 alba.
Region Praha.
|
|
furaha
nene, příští rok  ale už nad tím přemýšlím. vůbec nevím, kterým směrem se ubírat - jestli třeba tu Waldorfskou - nebo jít do té nejblíž... jestli je vůbec šance se příští rok dostat
|
|
|

chloe09
|
Registrovala se 23. ledna 2012 na modrykonik.cz.
Přidala 32 příspěvků.
Region Praha.
|
|
chloe09
@furaha Ahoj, ja to taky budu resit az pristi rok, ale asi dam tu, co je nejbliz - my mame Na Balkane, slysela jsem, ze je dobra, urcite se ale zajdu podivat na den otevrenych dveri, az to bude aktualni. Jak porad slysim, ze je tezke dite do skolky dostat, tak jsem tam volala. Byla jsem prekvapena, ze uz nepozaduji potvrzeni od zamestnavatele, ze nastoupim do prace. Syna mam narozeneho v rijnu a rikali, ze vubec nebude problem. Navic jsem ted cetla v Zizkovskych listech, ze Praha 3 je jediny obvod, ktery rozsiril kapacitu skolek o75 mist, takze by mela byt naplnena poptavka. Docela me to uklidnilo. Myslim osobne, ze nejlepsi proste je si na tu urcitou skolku zavolat a zeptat se a prijit se podivat.
|
|
|

morgan
|
Region Praha.
|
|
morgan
@furaha u té Waldorfské školky je potřeba, aby jste zásady téhle pedagogiky používali i doma..
@chloe09
Dneska už prý nerozhoduje, zda matka nastoupí do práce nebo je doma s dalším dítětem, proto nechtělí potvrzení od zaměstnavatele. Někde tady jsem četla, že školky se už neberou jako hlídací ústav, ale jeko vzdělávací instituce, na kterou má právo každé dítě, což je dobrý...
Vím, že maminky které nastupují do práce "prskají", že by jejich děti měli mít přednost, ale na druhou stranu, tohle je věc rodičů a né dětí a nevím proč by se mělo dítě "nudit" doma s maminkou, jen kvůli domu, že je dál na mateřský, když je mu myslím pak mnohem lépe v kolektivu dětí...
Jinak jsem zjistila, že i když dítě nepřijmou do školky, kde si dáváte přihlášku, tak potom mají schůzky všechny ředitelky a zbylé děti si nějak rozřadí, takže je možné, že vás přijmou do jiné školky, než tu co jste si vybrali...
|
|
|

chloe09
|
Registrovala se 23. ledna 2012 na modrykonik.cz.
Přidala 32 příspěvků.
Region Praha.
|
|
chloe09
@morgan Naprosto s tebou souhlasim. Jeste k te praci. Zena, ktera behem materske o praci prisla a bude si muset hledat novou, tezko v unoru vytahne z kapsy potvrzeni, ze ji nekdo od zari zamestna...Takze same dobre zpravy. To jsem rada
|
|
|

morgan
|
Region Praha.
|
|
morgan
@chloe09 no to je taky pravda s tím zaměstnáním  , teď je otázka jestli to ty školky opravdu dělaj třeba podle toho věku dětí, protože předpokládám, že nikde nemusí dokládat proč koho přijali a tak 
|
|
|

petule12
|
Registrovala se 29. března 2007 na beremese.cz.
Na modrykonik.cz přidala 4667 příspěvků, 2 alba a 145 inzerátů.
Region Praha.
|
|
petule12
Ahojky, také budu vybírat školku na Praze 3 a zatím nejsem teda rozhodnutá.
Určitě by mě zajímaly zkušenosti a doporučení maminek, co už mají vybráno 
|
|
|
|
|