Doporučujeme: Modrastrecha.cz Beremese.cz Modrykonik.sk

Volno pro čerstvé tatínky 2012. Na co mají nárok?

2. úno 2012  •   • 
fotoportrét
fotoportrét
vercuska
Registrovala se 14. září 2011 na modrykonik.cz. Přidala 14 příspěvků. Zlín, Region Zlín.
 Zdravím všechny a mám na Vás dotaz. Myslím,že jsem na žádný takový ještě nenarazila,tak zakládám diskuzi.
Během pár dnů se nám vyklube prcek. Tatínek bude u porodu. Ale zajímá nás,na co má nárok od zaměstnavatele,co se týče volný placených a neplacených dnů. Do zaměstnání dojíždí. Do porodnice na odvoz,to má zřejmě nárok. Pak má nárok na dobu strávenou u porodu. No a dále se myslím projednává den placeného volna,ale je to už v platnosti? A platí to pro jakýkoliv den v šestinedělí nebo kdy? Někde jsem četla,že to budou využívat tatínci pro vyspání po bujarých oslavách,protože maminky s miminkem budou ještě v porodnici. A co odvoz z porodnice,odveze nás a pak už musí do práce,protože mu zaměstanvatel proplácí jen čas potřebný na tuto cestu a ne celý den. Jak ste to řešili vy,dovolenou?
Děkuji všem za příspěvek emoticon
2. úno v 07:34  • Odpověz  • To se mi líbí
 Přidej příspěvek
fotoportrét
fotoportrét
mufinka26
Registrovala se 26. března 2011 na modrykonik.cz. Přidala 4470 příspěvků. Záběhlice, Region Praha.
 manželovi to přímo řekl pan vedoucí, že ze zákona má nárok na to aby mě odvezl do porodnice a z porodnice, nebude mu proplácet, dobu kdy bude u porodu, jen tu cestu, tam a zpět. emoticon
2. úno v 07:42  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
andelka
Registrovala se 15. listopadu 2006 na beremese.cz. Na modrykonik.cz přidala 18756 příspěvků a 1 album. Region Ostrava.
 My jsme jeli do porodnice taxikem, v 1h v noci, v neděli. Takže to pěkně vyšlo, že byl předtím doma. Ráno napsal do práce že si bere dovolenou (hlásil to několikrát, dopředu, kdy máme TP, ať s tím počítají). Původně ji měl mít týden, ale nakonec kvůli mým zdravotním problémům byl doma skoro 3týdny.
Teď by si měl vzít asi paragraf, protože bude doma se starším synem a jak se vrátíme z porodky tak dovolenou. Aspoň doufám že to tak funguje.
2. úno v 09:24  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
llluckaaa
Registrovala se 24. října 2011 na modrykonik.cz. Přidala 2318 příspěvků.
 Taky jsem myslela, že doba u porodu se neproplácí. Jen cesta do porodnice. Můj manžel měl týden placenou dovolenou a byl s námi doma a pak šup šup do práce vydělávat korunky na rozrůstající se rodinu emoticon
2. úno v 09:28  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
smardik (27 r.)
Registrovala se 6. března 2008 na modrykonik.cz. Přidala 14912 příspěvků a 2 alba. Orlová, Region Karviná.
  • Honzíček2 roky a 3 měsíce
  • Tomášek3 roky
 @vercuska my to řešili dovolenou, přišli mi to tak nejjednodušší

@andelka u druhého to jde vyřešit tím paragrafem, dovolená třeba není. na dobu co jsi v porodnici ti to vypíše přímo porodnice a pak pokud by chtěl být doma tak paragraf vypisuje tvůj praktický, aspon my to tak udělali-takže byl doma se synem od soboty do středy-vypsala porodnice a pak dalších 9dní vypsal praktický a bylo to
2. úno v 09:30  •  2 děti  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
andelka
Registrovala se 15. listopadu 2006 na beremese.cz. Na modrykonik.cz přidala 18756 příspěvků a 1 album. Region Ostrava.
 @smardik díky emoticon my jsme tohle ještě nikdy nepotřebovali, to pak není žádná "újma" z platu? A to mu vypíšou v porodnici kdy? až při propouštění asi ne? Protože se neví jak dlouho tam budem. A kolik dní ten paragraf může být? My máme fajn praktickou, to by asi nebyl problém.
Já to papírování tak nesnáším..
2. úno v 09:36  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
smardik (27 r.)
Registrovala se 6. března 2008 na modrykonik.cz. Přidala 14912 příspěvků a 2 alba. Orlová, Region Karviná.
  • Tomášek3 roky
 @andelka já to mám za sebou tak to vím emoticon někdo se o to starší dítě musí starat že. Jo vypisují to při odchodu z porodnice a paragraf měl těch 5dní z porodnice a pak dalších 9dní od té praktické. teoreticky to prý jde pak ještě prodloužit na dalších 9dní s tím, že jeden den jde do práce a má nárok na dalších 9dní ale to už jsme nedělalali, stačilo nám to tak jak jsme to měli
2. úno v 09:42  •  2 děti  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
andelka
 @smardik jj, to by nám taky stačilo. a v práci teda nahlásil co? když mu to v porodce vypsali zpětně vlastně. Sice u něj v práci je to celkem v pohodě, může si brát dovolenou kdy chce a v takových případech prostě ráno napsat že nepřijde, ale člověk nikdy neví..
2. úno v 09:58  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
smardik (27 r.)
  • Tomášek3 roky
 @andelka v praci předem nahlasil jen kdy mám termín a pak že zůstane cca 14dní doma, hned jak jsem porodila volal do práce at o tom ví a nepočítají s ním, žádný problém naštěstí nedělali
2. úno v 10:43  •  2 děti  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
petja (32 r.)
Registrovala se 28. března 2007 na modrykonik.cz. Přidala 5251 příspěvků, 5 alb, 1 článek a 12 inzerátů.
  • Alžběta3 měsíce a 3 týdny
  • Jolana1 rok a 8 měsíců
  • Filip4 roky
 @andelka a to bude mít na syna,ten paragraf?
@smardik to nemusí mít žádnou diagnozu,co tam píšou v porodnici?
2. úno v 10:55  •  3 děti  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
andelka
 @smardik tak to bdue taky v pohodě u nás emoticon dík za info

@petja no, někdo se o něj starat musí, když je maminka v porodnici
2. úno v 10:58  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
smardik (27 r.)
  • Tomášek3 roky
 @petja nevím už přesně co tam napsali ale bylo to bez problémů v porodnici-tam to nabídli sami a praktický taky problém nedělal žádný, jsou na to zvyklí. to není paragraf na dítě, ale na matku
2. úno v 10:59  •  2 děti  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
vendy26
Registrovala se 19. října 2008 na beremese.cz. Na modrykonik.cz přidala 417 příspěvků.
 @vercuska Má nárok na placené volno po dobu, kdy tě poveze do a z porodnice. Pokud jde o přítomnost u porodu, má nárok na poskytnutí volna, ale bez náhrady mzdy.
2. úno v 18:58  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
xsuzzi
Registrovala se 10. srpna 2006 na beremese.cz. Na modrykonik.cz přidala 5380 příspěvků a 1 album. Region Trutnov.
 Ahoj maminky. POdle vás, jestli tomu dobře rozumim, manželovi dají u druhého paragraf v porodce na několik dní a potom praktický na dalších 9 dní? Paragraf? nepletete si to s ošetřováním na těch 9 dní? U paragrafu je náhrada mzdy 100%, ale u ošetřování 60%. Nespletli jste si to? emoticon
4. úno v 10:40  • Odpověz  • To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
lucifereeek (28 r.)
Registrovala se 1. listopadu 2008 na modrykonik.cz. Přidala 3039 příspěvků. Region Olomouc.
  • 27. května 2012 čekáme holčičku (40. týden těhotenství)
 doba u porodu se určitě neproplácí, je nárok pouze na odvoz do porodnice, nic víc emoticon a pak na cestu domů.
4. úno v 10:56  •  čeká miminko, termín má v květnu 2012 (40. tt)  • Odpověz  • To se mi líbí
Nejdřív se přihlaš nebo zaregistruj. Je to jenom chvilka.....
(Zavři tuto zprávu)