Homeopatiká Dopamine 9 CH, máte skúsenosť?

adrianka1712
18. čer 2015

Boli mi doporučené tieto homeopatiká na ukludnenie pre syna. Máte s týmto liekom niekto skúsenosť ? Pomohol vám ? Ďakujem.

funnysunny
18. čer 2015

Ahoj,co je synovi?Ja osobne nie som moc zastanca homeopatik.. 😉

adrianka1712
autor
18. čer 2015

@funnysunny Je nekludný v škole a má uzkostlivé stavy. Niekedy je agresívny. Dopamine mi doporučila jedna pani doktorka, ale nemám žiadne skúsenosi s homeopatikami, tak neviem, či možem tomu dávať nejakú nádej 😅

funnysunny
18. čer 2015

@adrianka1712 Pre mna je to len akysi "moderny trend". Som skor zastanca klasickej mediciny, pride mi racionalnejsia 🙂 Ak mas cas,precitaj si nasledujuci link. Je to skusenost detskej lekarky, ktora bola kedysi homeopatkou. http://misie.sk/index.php?option=com_content&vi... Ja osobne by som nedavala, ale skusila by som hladat hlbsiu pricinu u syna. (problemy v rodine, skole, sikana..) Vnajnevyhnutnejsom pripade vyhladat detskeho psychologa.

makinea
23. čer 2015

K odkazu. Ona lékařka sice používala homeopatika, ale naprosto nehomeopatickým způsobem. Homeopatie existuje 200 let a nikde - v žádné homeopatické literatuře se nepíše nic o takovém způsobu, jakým vybírala dětem léky ona doktorka, žádné přístroje nejsou potřeba, ale hlavně knihy a hlava a dodržovat homeopatická pravidla a to jak při výběru léku, tak při léčbě.
Tedy je to jakobych napsala, že jsem dítěti dávala diazepam a ono pak po měsíci bylo celé otupělé. Zkrátka jak při léčbě klasické, tak homeopatické je třeba znát pořádně metodu, léky a zákonitosti. Každý, kdo o homeopatii něco ví, z článku jednoznačně vidí, že paní neví o homeopatii vůbec nic.

Jinak takovéto poměrně vážné potíže (úzkosti, agresivita, neklid) je třeba vždy řešit homeopatikem zvoleným na míru, který homeopat vybere na základě pečlivého a důkladného zvážení. A homeopata vybrat opravdu dle referencí a také dle vzdělání. Homeopatie se studuje roky. Správně zvolená homeopatická léčba bývá úspěšná i u takových stavů, které popisujete.

Samozřejmě psycholog a příp. odstranění příčiny problému nebo nácvik určitých situací jsou také prospěšné. Osobně bych volila psychologa a homeopata. Naopak bych se snažila využít všechny metody dříve, než psychiatrickou léčbu, která má mnohdy velmi mnoho vážných vedlejších účinků.

funnysunny
23. čer 2015

Spominana pani ma medicinske vzdelanie,pocas 5 rokov absolvovala homeop.skolenia,ma certifikat z Rakuskej skoly homeopatie...Co sa pristrojov tyka,tak vseobecne zname su EAV a PSION..
V pripade,ak matka synov problem nevyriesi,nepreskuma a nepomoze mu k vacsiemu kludu a pozitivnejsim stavom(comu pevne verim,ze ano 🙂, vtedy ja odporucam navstevu detskeho psychologa. Teda riadna odborna medicina.
Homeopatia nepatri medzi odborne lekarske spolocnosti a neexistuje ziaden vedecky vyskum,ktory by potvrdil,ze su homeopaticke postupy ucinne!Dokazuje to kopec vedeckych studii.
Tak ja drzim pani palce,nech sa jej syn da do pohody. Na to ma vacsi vplyv rodina ako liek.. Pekny vecer 😉

makinea
24. čer 2015

Medicínské vzdělání naprosto nezpochybňuji, ale homeopatické ano. Neb z článku vyplývá, že porušila veškeré zásady homeopatie. Tedy její homeopatické vzdělání muselo být velmi povrchní či jej prováděl nějaký "pseudohomeopat". EAV před 200 lety neexistovalo, v žádné klasické učebnici homeopatie o něm není zmínka. Možná má své místo jinde, ale v homeopatii jen škodí. Že jej mnozí "homeopaté" používají, to samozřejmě vím, ale pokud se řídí jen jím, tak jejich výsledky budou podobné jako této paní, protože EAV nezměří lidské pocity, myšlenky, preference ohledně teploty, chutí, což jsou v homeopatii naprosto zásadní informace potřebné pro výběr homeopatika.

Také je pravda, že oficiální stanoviska homeopatii dávají na úroveň placeba. Lidem, kterým homeopatie pomohla, je ale úplně jedno, co tvrdí vědci, ale důležitý je pro ně ten efekt, který mohou sami na sobě pocítit nebo pozorovat na svých dětech a vědí, že placebo efekt takovýto efekt nemá. A ano, viděla jsem efekt homeopatie i v podobných případech jako paní popisuje.
Mnohdy totiž ani psycholog, ani pohoda v rodině prostě nestačí.

Nicméně jen jsem chtěla tazatelce odpověďet na dotaz, jestli může synovi ono homeopatikum pomoci. Předpokládám, že ten zmiňovaný mu nejspíše nepomůže. Ale homeopatikum vybrané dle jeho celkového stavu s přihlédnutím k jeho individuálním projevům, by pomoci mohlo. Nekladu si za cíl přesvědčovat někoho, že homeopatie je lepší než moderní medicína, ať si každý volí, co uzná za vhodné. Ale pokud už se někdo ptá na homeopatikum, tak napíšu, co vím.

Stejně tak, svědctví lékařky je natolik plné do očí bijících nesmyslů, které však člověk, který o homeopatii nic neví, neodhalí, že cítím potřebu reagovat i na to. A pro zájemce tedy přináším články vyjadřující se k onomu svědectví.

http://matu.blog.sme.sk/c/365154/homeopatia-a-s...

http://www.pcch.cz/cs/homeopatie-veda-nebo-okul...

Je to jakoby někdo psal, že západní medicína je špatná a poukazoval na občas zveřejněné případy lékařů alkoholiků, heparinových vrahů, co použili nějaké špatné léky, množství léků atd. Tato paní a její postupy jsou totiž něco podobného, ale v homeopatii.

Tedy, ať se každý léčí jak uzná za vhodné 😉 a adriance přeji, ať najde ten nejlepší způsob, jak synovi pomoct. 😉

funnysunny
24. čer 2015

Ano, kazdy ma moznost vyberu 🙂 Niekto je za homeopatiu,teda nie zalozenu na vede a niekto si zvoli klasicku medicinu. Na zaver k tejto problematike prispejem clankom k tejto teme http://www.aktuality.sk/clanok/272085/homeopati... Pekny den 🙂

cajovna
28. črc 2015

homeopatie je alchymie a je třeba najít správný konstituční lék, což je leckdy oříšek i pro velmi zkušeného homeopata s rozsáhlou praxí, a ne vždy se to podaří. Protože každý člověk i zvířátko je jiné. Ale i když úplně netrefí daný lék je klidně možné, že k částečnému ústupu potíží dojde. Nicméně pokud chcete mít 100 % jistotu, je třeba zaměřit se na Alopatii, tam se žádné homeopatikum nehledá, ale udělá si ho každý sám přímo sobě na míru 🙂