Špatná srážlivost krve. Je možné ivf?

jasemin26
11. bře 2020

Ahoj holky, snažíme se o miminko již tři roky, teď + - rok jezdíme do Hradce Králové do Sanusu, byli jsme 3 na iui bezúspěšně, poté nas posílali na genetické vyšetření a mě zjistili špatnou srážlivost krve, doktorka mě celkem vystrašila že v těhotenství to bude celkem nebezpečné, špatná výživa plodu a riziko při porodu. Těhotná ovšem ještě nejsem. Chtěla jsem se vás zeptat jestli i s touto řekněme nemoci dělají ivf? A zda máte někdo zkušenosti? Je to opravdu tak složité? Předem moc děkuji za každou odpověď

jasemin26
autor
12. bře 2020

Opravdu nikdo nemá zkušenost?

meisinka
16. bře 2020

@jasemin26 já mám vyšší srážlivost a problém nebyl.ted jsem 37 TT,jen chodím na kontrolu na hematologii a píchám si Clexan na ředění krve.

jasemin26
autor
17. bře 2020

@meisinka děkuji moc 😉 a gratuluji

amandulka
20. dub 2020

Nevím, jestli je to ještě aktuální. ALe neměl by to být žádný problém u IVF. Hlavní je, že se to ví a dá se s tím pracovat. Mně na to přišli z krve, ne z genetiky (protilátky na annexin). Strašili špatnou výžviou plodu, zvýšeným rizikem potratu v 1. a 3. trimestru a předčasným prodem. Od začátku jsem brala léky na ředění krve. Nakonec jsem přenášela, ale dítě bylo menší, za poslední měsíc v břiše nepřibralo ani gram a placenta byla poloviční. Jestli to bylo právě srážlivostí...a jestli by mělo vliv zvýšit léky mi už asi nikdo neřekne.. Každopádně dítě je zcela v pořádku. O dítě jsme se snažili 14 měsíců a potrat jsem nezažila (který bývá u srážlivosti častý).

mamio
20. dub 2020

@jasemin26 ségra to má i ma mamka, v těhotenství si pichala nějaký injekce do břicha a byl vše v pohodě...

jasemin26
autor
20. dub 2020

@mamio děkuji moc

jasemin26
autor
20. dub 2020

@amandulka děkuji moc