Proteinová dieta - je bezpečná?

hanickaver
8. črc 2019
Uživatel hanickaver je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od hanickaver.

Ahoj, někdo mi říkal že při proteinový diete se hubne už při prvnim dni na diete. Není to nějak zdraví nebezpečný?

vitezove
8. črc 2019

Proteinová nebo KETo dieta je prostě hodně účinná. Opravdu se hubne skoro ihned, hodně záleží z jaké váhy atp. KETo dieta by se měla držet 14 dní až měsíc. Ne více. Pak už by to mohlo být pro tělo škodlivé. Takže pak je doporučené 2 měsíce žít ne-keto. A potom zase klidně měsíc KETo. Jinak doporučuji spíš Low Carb, tak se dá hubnout i žít zdravě dlouhodobě.

lenkamor
8. črc 2019

Zkus se podívat na Transformers42 - nedávno jsem objevila a lidi tam mají úžasné výsledky ;)

vitezove
8. črc 2019

@lenkamor já jsem v tomhle programu byla, ale není to pro každého. Je to zajímavé jako start, inspirace na jídelníček. Ale lze to i bez toho a ušetří se. Cvičení od nich na mě bylo už po 14ti dnech naprosto na nesmyslné úrovni. A lidi tam jsou celkem dost nepříjemní. Je tam taková parta, která tam chodí pořád dokola a ti jsou opravdu příšerní. Aspoň pro mě a spoustu dalších nováčků, kteří by ocenili jiný přístup. Lepší je nechodi na ta fb fóra a jen si číst jídelníčky a případně zkoušet cvičení, pokud to půjde. Jídlo je ale fajn, ale není to proteinovka - pokud se vysloveně člověk nezařadí do oddílu KETo.

dura175
9. črc 2019

@hanickaver hodně lidí teď jede na low carb. Slyším samou chválu a určitě účinná je. Už se tolik nemluví o tom, zda je dlouhodobě udržitelná. A taky že není vhodná pro každého. Brala bych ji jako takový start, nakopnutí a potom si udržet tzv. zdravý životní styl. To je z dlouhodobého hlediska jediný způsob, jak být fit a netrpět pod zbytečnými dietami.

lachtanice86
9. črc 2019

@dura175 držela jsem lowcarb před těhotenstvím, v těhotenství a držím i teď. Takže bych řekla že dlouhodobě úplně v pohodě.
@hanickaver U low carb se hubne od prvního dne i když že začátku je to jen voda.

vrabcak0007
9. črc 2019

ono je teď těch proteinovek jak máku...od dukanky až po ty koktejly a já nevím co ještě..některý jsou víc striktní..některý míň ...záleží, kolik teď vážíš a co si od toho slibuješ...a taky na tvém zdravotním stavu...dukanka je třeba ze začátku dost striktní a přísná - ne každý ten začátek (cca první měsíc) dá, ale má fakt výsledky od začátku...a taky na tvém zdravotním stavu..hlavně tlaku a stavu ledvin...ty bílkoviny jiim dávají dost zabrat...

adelkawe
10. črc 2019
Uživatel adelkawe je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od adelkawe.

hanickaver Ahoj, nemusís se bat neni to nebezpečný. Je to založeno na tom že jíš jídla s vysokym obsahem proteinu. V těle snižuješ příjem sacharidu a tuků . První ubytek je díky tomu že se tělo odvodní a po nějakych 3 dnech dochazí k ubytku podkožního tuku.

dura175
10. črc 2019

@vrabcak0007 Přesně tak, zvýšený příjem bílkovin je velmi nebezpečný, pokud člověku ledviny nefungují správně. Rčení, že ledviny nebolí, je pravdivé a nevhodná dieta může napáchat strašnou škodu.

@hanickaver Mně osobně se osvědčily sacharidové vlny. Opravdu nakoply hubnutí a šel dolů tuk, který se mně držel dlouhá léta. Potom jsem najela na vyvážený jídelníček a teď svoje stravování nevnímám jako dietu, ale jako součást běžného života.

lenkamor
10. črc 2019

@vitezove Tak to mě mrzí, ale jak se říká 100 lidí, 100 chutí ;) Já jsem ve skupině týden, takže moje osobní zkušenost je krátká, ale zatím jsem ve skupině nenarazila na nic, co by mě odradilo. Doufám, že to tak zůstane. Naopak mi je přístup Jakuba sympatický - upřednostňuje správnost provedení, a tím pádem zdraví, oproti kvantitě, jídla mi chutnají, můžu cvičit doma, nepotřebuji ke cvičení žádné pomůcky a hlavně mi nikdo necpe různé podpůrné preparáty...

vitezove
10. črc 2019

@lenkamor já nevím, jestli jsi i v té skupině na fb. Když jsem tam byla já, tak jsem byla hlavně tam.. Web se vytvořil až nějak ten poslední týden. A ti lidi mi tam strašně vadili. A nebyla jsem sama. Takový ti "štamgasti" typu "když nemůžeš, tak přidej". To fakt nenávidím tenhle přístup. A velmi brzy jsem naprosto přestala zvládat pohybové věci. Takže jsem si pak jela sama. První týden byl fajn, až pak časem to bylo horší. Ale třeba jsi na to naopak ta nátura, které to vyhovuje a tím pádem super.

terkatqe
12. črc 2019
Uživatel terkatqe je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od terkatqe.

Já po několika neuspěšných dietach při kterých sem měla hlad a byla unavená, sem si nechala poradit od kamaradky a koupila dietní program od prodietix.cz. Po 3 týdnech 9 kilo dole, takže sem na váze jaké sem chtěla být. Hlavně mají ty jídla moc dobrý a mohla sem si je sestavit podle svý chuti.

alisebk1
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
michaelaromanova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz