Saxenda. Užíval někdo na hubnutí?

7. dub 2024

Dobrý den ,
Užíval jste někdo přípravek na hubnutí saxenda ? Zajímala by mě měsíční cena a jak jste se pak vraceli do normálního fungování bez injekcí?
A zda vám to vážně pomohlo.
Prosím opravdu o vyjádření k věci, nestojím o řeči typu " když chceš zhubnout jdi běhat nebo nežer" .
Mockrát děkuji

natysnovec
7. dub 2024

zde se 📌 ☺️

dandaa
7. dub 2024

Moje kamarádka ji měla na doporučení odborníka. Lze předepsat pokud máš bmi nad 30 nebo vysoký cukr a myslím, že tlak. Ona měla vše. Lékař ji nastavil dávkování, jídelníček- musela si psát do tabulek co jí a zařadit pravidelný pohyb . Ono to není jen o aplikaci léku, ale je potřeba přitom změnit životní styl . V balení máš tři pera, cena za balení je prý kolem 3tis . Kamarádka zhubla 7kg a po vysazení dalších 7kg ,ještě není na normální bmi . Ona tedy začala fakt makat a snaží se .

fyii
7. dub 2024

@dandaa neno pravda, nemusis mit k tomu zadne dalsi indikace, staci jen tloustka. Stoji to necely tri tisice, ze zacatku mim - mensi davky leku ktery se potupne nevysuje. BMi uz staci, kde je obezita.. Uprava jidelnicku je dobra a asi i zadana, ale ze zacatku to kde proste samo. Po tom leku clovek nema vubec hlad a ani chut na sladke vubec treba. Taky to ma ale nezadouci ucinky, hnusne krkani, prujmy, zvraceni apod. po urcitych potravinach u me treba michany vejce. Doktor nas informoval, ze treba nebudeme moc smazene apod., ale to ja nejim stejne takze nereknu. Kamaradka rikala, ze treba rizek ji nic nedela...Chodime i k nutricni sestre, nic neni zakazany, spise se hledaji vhodnejsi alternativy treba bulgur, vice lustenin, zahustovat cervenou cockou misto moukou, pridat vice bilkovin i tofu apod. ovoce zeleninu.. ale clovek nema hlad ani chut🙂 ja mam dole asi 10kg, kamaradka 15kg, ale ty uz nebizeli bariatrickou operaci je fakt velka... jo a jinak to ma taky spoust pozitivnich hodnot jako zamezeni infarktu, mrtvice, nastup cuktovky apod. o tim si precti studie, ty najdes na netu. Ted uz je i zase neco lepsiho, ale u nas to jeste neprrdepisuji, vyzvedava se to v nemecku to vyjde na 8 tis/mes. a to ma pry daleko vetsi vysledky.. Saxenda ma mit snad snizeni hmotnosti asi o 10%.

autor
7. dub 2024

@dandaa BMI nad 30 mám , hubeňour jsem nikdy nebyla . Ale vždycky jsem o sebe dbala. Tím myslím že pohyb a jídlo sem řešila vždy právě proto, že jsem nikdy nebyla úplně hubená . Od ty doby co jsme porodila je to mazec. Je to 7 měsíců co jsem zase začala pořádně cvičit ( nepočítám pohyb s malou, vycházky a kolo , prostě jen čistý cvičení kde se věnují jen sobě a ona si běha po svém, s jídlem jsem na normalu pořád)
Byla jsem u Dr nikde žádná indikace není ani cukr nic. Ale jsem z toho nešťastná :( , moje obvodní mi na základě výsledků řekla že mám jít do nějaký pořádný kde jen konzultace stojí 3000 Kč . A vzhledem k tomu že s tím už zkušenosti mám se mi do toho moc nechce.
Tehdy jsem nic neshodila a vytáhli že mě jako z plně pracující dost peněz.

dandaa
8. dub 2024

@fyii vždyť píšu bmi nad třicet nebo jiné problémy. Ne ,že musí mít vše. Pokud člověk nezmění životní styl tak ty kila po vysazení stejně nabere zpět. Znám takových případů spoustu. Proto dobrý lékař řeší jak se pacient stravuje atd.

fyii
8. dub 2024

objednej se k obezitologovi normalnr v nrmocnici, nebo ted statmich zarizenich, nikdy me to nestalo ani korunu a udelaji ti vsechny mozne mereni. Sport nebo pohyb je zadouci, to je jasny, ale dela ken 30% uspechu. Vetsinu dela proste jidlo a hlavne mnozstvi. Muzes jist vsechno, ale v omezenem mnozstvi, proste prijem musi byt mensi nez vydej..

merope
8. dub 2024

Co já četla příbalový leták, tak to hlavní, co tam vidím, je to omezení chuti k jídlu - tzn. je to hlavně pro ty, co s tím mají problém. Pokud jsi schopná dodržovat jídelníček a životosprávu, tak co jsem pochopila, tak saxenda moc nepomůže. Osobně mě tam vyděsily nežádoucí účinky - u mě většina problémů souvisí s psychickým stavem a saxenda právě na ten má dost působit, tak jsem do ní nešla.