Svatba v zahraničí se 3 dětmi (4 m., 2,5 r., 5,5 r.). Poradíte, prosím?

18. zář 2023

Zdravím všechny 😊

Příští rok v srpnu se budeme brát a přemýšlíme nad svatbou u moře, jen se svědky a měli by jsme to i se svatební cestou na 7 dní. V té době budeme mít miminko, které bude mít 4 měsíce, prostřední dítě 2,5 roku a nejstarší 5,5 roku.
Zajímá mě cestování letadlem nebo autobusem s tak malými dětmi, hlavně to nejmladší a co se dá s tak malým miminkem vlastně na dovolené všechno dělat? Zase bych byla nerada, kdyby ti starší něco chtěli vyzkoušet a nemohli, protože budeme mít malé miminko. Já sama jsem ještě neletěla ničím a dost se bojím, ale kdyby nebyla jiná možnost, tak bych to nějak zvládla. Destinaci zatím nemáme vybranou ale rozhodujeme se mezi Maledivy, Seychely, Řecko, Itálie.
Ani nevím jak se vlastně cestuje s dětmi v letadle.
Svatbu tady v ČR jsme ještě úplně nezavrhli, ale nemáme dobré vztahy v rodině, takže ani nechceme dělat oslavu pro naše rodiny, rádi by jsme si ten svatební den užili po svém a neřešili, že se naše rodiny nesnášejí a že se jim nelíbí to a tamto, to fakt nechceme řešit.
Díky za vaše postřehy a zkušenosti 😊

bara88
18. zář 2023

Tyjo,víš jak dlouho se letí na maledivy?to prk děti teda podle mě není a navíc si nedovedu představit s tak malým miminkem super dovolenou

merope
18. zář 2023

Čeho se bojíš na svatbě jen se svědky v ČR? Že tam přijdou lidi z rodiny? Ti můžou přiletět i na ty Seychely. Jako letět někam na druhý konec světa, řešit veškeré papírování kolem svatby v cizině a to ještě těsně po porodu, by mě asi kleplo.

Vzít se v ČR, ověřit, abyste po svatbě mohli odletět (doklady se změnou příjmení a podobně) a vyrazit "s čistou hlavou" a hlavně bez nutnosti řešit nějaké právní šílenosti.

dyechampion
18. zář 2023

Tak protoze nemas jeste zadne zkusenosti s ti letadlem, tak doporucuju tu Italii..neco lehciho na start 🙂 Ale furt mas hoodne papirovani, pokud chtete fakt vylozene se tam vzit..nebo myslim, ze je rozumejsi se vzit v CR a na dovcu na svatebni cestu (i s detmi)

badyr
18. zář 2023

S dětmi bych volila Řecko, nebo Itálii. My měli svatbu na Zakynthosu, ještě jak bezdětní. Let trvá chvíli. Doporučila bych si nechat svatbu zajistit agenturou.

lauriak
18. zář 2023

Prepac. ale letet s troma tak malymi detmi na maledivy sa zobrat je uplne sialenstvo. Kor ked ste nikdy nikam neleteli a nejste zvyknuti. A to nehovorim o papierovackach ktore by vas cakali. Za mna urcite lepsie svatba v ČR na úrade a svadobná cesta potom niekam odletet. A idealne teda sami alebo len s najmladsim clenom aby ste si to uzili 😉 Akoze svadobna cesta s troma detmi, neviem no 🤷🏼‍♀️

tereza0111
18. zář 2023

Maledivy, Seychely jsou hlavne o peknych fotkach na svatbe a pak potapeni, S takhle malyma detma vyhozene penize, protoze se potapet jeste neumi a ani vy si to neuzijete, protoze kdo by jinak hlidal deti. Jako bude se jim tam libit, to ne ze ne, je tam teplnoucko, pekne plaze, ale strasne dlouhy let a tu exotiku jeste neoceni. Se 3 malyma detma to nebude zadna oddechova prca a je to spis na zkusene cestovatele (a i ti se zapoti s takhle malickyma detma). Navic mimco jeste nema ani povinna ceska ockovani, do exotiky pribudou dalsi napr. Zloutenka A a meli by byt i hotovi meningokoci. Miminko dostane horecku (protoze mimca ji proste nekdy mivaji i bez duvodu) a ty nevis jestli je to upal, normalni nemoc nebo horecka Dengue a budes celou dovolenou v totalnim stresu. Do tho bych nesla

Recko, Italie - super. Letadlem chvilicku, to prezijete i kdyby nejmensi celou dobu letu plakalo. Deti se tam krasne zabavi v obou zemich kdekoli, oba narody maji rady deti, budou mili, administrativa urcite jednodussi... I tady bych ale sahla po agenture, at mate jistotu, ze jste na neco zasadniho nezapomneli 🙂

malytlustyhroch
18. zář 2023

S prvnim jsme jeli na "svatebni cestu" kdyz mu byly 4 mesice (autem, do Nemecka) a byla to parada, ale to dite bylo extremne hodne, ja fit, dalsi deti jsme nemeli... S druhym bych v jeho ctyrech mesicich nejela nikam ani za nic, neodlozitelny, nespici, zvracejici, priserne rvouci osmdesatkrat denne... proste zalezi, kdo se vam narodi 😁
Co se tyka dalsich deti a toho, ze by neco nemohly... u nas treba i bez mimina musi na spoustu veci pockat a vystridat se, protoze ja nebo manzel neco treba delat nechceme/neumime, treba jit na autodrom, na rozhlednu.... takze v tom bych nevidela problem.
Jinak s miminem bych rozhodne nechtela jet autobusem. Bud auto a dobra autosedacka, nebo letadlo, a to letani nijak nemiluju, u nekterych letu je pry mozne si zarezervovat "postylku," takovou krabici, v ktere je dite vetsinu cesty nalezato jako v kocarku. Jde jak o bezpecnost, tak rychlost prepravy, pripadne soukromí u toho auta.

malytlustyhroch
18. zář 2023

a nebo aspon vlak misto autobusu

fyii
18. zář 2023

mela jsem svatbu na Seychelach r.2013. Jako na tyden bych tam deti netahla. My litame na 21 dni a kazdy tyden jsme na jinem ostrove. Pocitej, ze let trva min 12 hod s prestupem v EMIRATECH nekde... My tam byli letos sdetma 4 a 6, ale to uz je jina, pac oba plavou od 3 let, takze jsme si uzili snorchlovani a deti o tom doted vypravi. Ale i obri zelvy a jejich krmeni v prirode. Jako je to tam skutecne krasne, ale deti budes mit hodne male, letenky pro deti stoji o par korun mene nez pro dospeleho..mimino nic. Takze i cenove s tim musis pocitat a vetsina hotelu je jen 2+1...to by jste museli resit jinym zpusobem pronajmem apartmanu atd, pac u hotelu se clovek dostava na nesmyslne castky🙂 vyber neco blize a na Seychelly let az deti povyrostou a budou moc pozorovat ryby..

autor
18. zář 2023

Určitě to budeme chtít přes agenturu, kdyby jsme to měli řešit jen my, 100% se něco opomene. Už jsem se I dívala na ty vzdálené dovolené a je to opravdu dlouho, auto nemáme, nemáme ani jeden řidičák, nesmíme ze zdravotních důvodů řídit. Ale jak jste tady zmínili, díváme se spíše na Řecko nebo Chorvatsko, mě se Teda líbí hodně Řecko, i cenově je dostupnější 😄 akorát teda uvažujeme jak to nakonec uděláme, jako nejde nám o to, jestli by někdo přišel, bratr se ženil jen se svědky a nikomu neřekli kdy se budou brát, pak přišli je s hotovou věcí. Ale chceme mít hezkou klidnou svatbu bez hádek. Nám se líbí hodně ta představa svatby u moře a rovnou i s dovolenou, třetí těhotenství jsme plánovali až po svatbě, ale přišlo to prostě dřív, máme vybrané datum, které je pro nás důležité a nechceme ho měnit. Hlavně jsem chtěla vědět co a jak s tim cestováním u malých dětí, kdo už má zkušenosti s dovolenou s tak malými dětmi právě, dlouhé cesty pro nás nejsou, prostřední zvládne sotva hodinu v autobuse. Jako pokud bych musela přistoupila bych na drastické řešení a to zabavit ho pohádkou v mobilu například, to by ho zabavilo možná tak na další hodinu, ale to je teď, za rok to už může zvládat lépe. A vzhledem k tomu, že ani jedno dítě nebylo žádné hodné, spavé miminko tak mám právě obavy, že i to třetí nebude klidné. A na žádné dlouhé cestě jsme ještě nebyli, max 2 hodiny vlakem ráno tam a navečer zpět. Na dovolené jsem byla jednou jako svobodná a autobusem a je to děsný, jela jsem do Chorvatska do Orebice, se zpoždění 24h cesty 😑 hrůza.
Děkuju všem za reakce 😊