CRP do 8 mg/l a predpísané ATB Fromilid 125

alzbetak
5. led 2015

Ahojte maminky. Prosim o skusenosti (na nete som sa toho moc nedocitala a v ambulancii mala vyvadzala takze s Dr som nemohla moc diskutovat). Malej 2r. dnes robila Dr CRP - s hodnotou do 8 (vsade sa docitam ze v takomto pripade nieje nutna liecba ATB). Avsak ATB nam predpisala - Fromilid 125 - lebo vraj ma posluchovo nalez.... Nieje tu nejaka maminka Dr alebo so skusenostami v tejto kombinacii...? Nechce sa mi do malej cpat antibiotika a dalsie dva sirupy a trapit ju (skoro vsetky lieky vratane sirupov mi vzdy vyzvracia - ma averziu voci liekom... (aj ked ich maskujem v jedle)... A nastava potom akurat efekt ze nechce uz ani jest a pit (lebo sa boji kde co je "zamaskovane". Bezne bojujeme proti kaslu a soplikom JUST produktami a STODAL sirupom - ale bud su teraz bacile na vrchole svojich sil alebo ide o lekarkou spominany mozny zapal pluc - lebo je vidiet na malej ze je chora...
Mala ked spinka tak nekasle. Celkovo je viac unavena (co nieje u nej obvykle) prespava druhy den znacnu cast dna -predpokladam, ze z vycerpania z kaslu ked je hore totiz kasle dost. Co by ste robili, popasovali by ste sa "domacim" bojom proti bacilom alebo nasadili Dr predpisane ATB?

hojda
5. led 2015

Kde má nález, průdušky, nebo plíce? měli jsem v létě zápal plic, docela to řádí, většinou virového původu, ale lékaři předepisují ATB pro celkové přeléčení. Nám bohužel CRP nedělali, byla jsem u zastupujicí dr. a bylo to dva dny před odjezdem na dovolenou, takže jsem z toho byla tak vykulená, že mě to ani nenapadlo. Jinak malá jen tak pokašlávala, nic hrozného. ale nález na plicích byl. 😔 Od té doby se motáme stále v jednom kašli za druhým. S ATB neporadí, ale i lékařka v Motole mi pak potvrdila, že se v takových případech atb dávají.

nika_sp
5. led 2015

Ja bych atb rozhodne nedala. To ze je CRP do 8 znamena, ze bud infekce neni bakterialniho puvodu a tudiz jsou atb stejne na nic nebo ze muze byt bakterialniho puvodu a jeste se dostatecne nerozjela. Zkusila bych udelat crp dalsi den nebo za dva kdyby se to zhorsovalo. Ja teda nedala atb ani kdyz mel 58 a čekala jsem do druhýho dne co se z toho vyklube. Druhej den byl bez teplot a crp 18. Pak uz byl normalne zdravej, takže uplne klasickej priklad kdy by dostal od doktorky, jen aby se pojistila ATB uplne zbytecne☹
Svoje dite a jeho reakce na nemoc uz ale mam vysledovane.

emisekkk
5. led 2015

při CRP 8 je divné dávat ATB. Nedávala bych a moje doktorka také ne.

kikimaruska
5. led 2015

Syn se 4 týdny léčil s ošklivých kašlem, měl nález na průduškách (bronchitida), ale CRP prý malé, tak ATB nedostal, ale měl Spiropent. Po 10 dnech po dobrání ale nález stále a hrozně se zhoršil, dusil se v noci, 4 dny horečky, tak jsme byli odeslání na RTG plic s podezřením na zápal plic, který se potvrdil a až na základě tohoto nám byl taky ATB Fromilid 125 nasazený. Ted jdeme ve středu na prohlídku a je znát rapidné zlepšení (konečně po skoro 6 týdnech). Jinak k tomu má Mucosolvan na vykašlávání a laktobacily. Synovi je 21 měs.

mysonek
5. led 2015

Ahoj, CRP je pomocná metoda, hlavní je klinický nález a doba trvání nemoci. Pokud kašle pár dní, má nález na průduškách a nízké CRP atb bych spíš nedávala, to svědčí opravdu pro virozu. Bronchitidy bývají většinou virové. Ale jsou případy (přesně to co píše kikimaruska), kdy se může jednat o bakteriální infekci i když je nízké CRP. Jsou to tzv. atypické zápaly plic, kdy je nízké CRP, žádný poslechový nález, ale přesto hrozný nález na rtg (většinou se na to přijde po delší době, kdy se udělá ten rtg). Tyto zápaly plic způsobují mykoplasmata a chlamydie a ty jsou citlivé právě na ten fromilid, A nejedná se úplně vzácná onemocnění. Tak asi taky záleží i na tom jak dlouho Ti malá kašle. Pokud kašle měsíc tak jí atb dej, pokud pár dní tak bych to zkusila bez nich.

vever.ka
6. led 2015

Mám názor stejný jako mysonek. Taky jsme ten případ, kdy CRP skoro nula, krevní obraz v pořádku...poslech čistý atd.....Dr. říkala, že nám nic není....Je to už 3 roky zpět, bohužel to byla mycoplasmata a zápal plic a následky dodnes, protože jsme nedostaly zavčas správná atb. CRP je pouze pomocná metoda.