5měsíční dítě 5 dní skoro nejí, má teplotu, průjem

zurage
22. bře 2015

Dobry den, mame takovy problem holka 5mesicu neche uz sloro 5 dni nic jist, denne do ni dam tak malou misticku jidla, lipanka jinak jen pije. Ted od vcerejsi noci ma teploty nejvice vylezla na 38,7 po cipku usne a spinka ale jak se probere zase je mrzuta, mazu dasne ale nepoznam ci tam se neco chyli. Pres den se nektere chvile i usmiva. A ma prujem denne mi kadi 3-4x uz jsem KO :(

blondynka400
22. bře 2015

@zurage a co pije? Mléko? Nemocné děti dost často nechtějí jíst. Některé takto reagují i na růst zoubků.

anetka1701
22. bře 2015

Já bych to odhadla na zuby - to tak sedí... pětiměsíční mimčo by nic jinýho než mlíko a jeden příkrm denně stejně jíst nemělo :o)

pampeliska1
22. bře 2015

@zurage zítra bych naběhla k dr., je to ještě malé miminko, aby tak dlouho nejedla.. A nejlépe, aby jí dr. vzala krev na CRP a případně i moč na rozbor. Napadl mě zánět moč.cest, u toho mi dcera vždycky odmítala jídlo.

lrg
22. bře 2015

Já teda taky nechápu co by měla v 5-ti měsících ještě jíst? Horečka a průjem to bych taky viděla spíš na zuby.

zurage
autor
22. bře 2015

Ne mleko nepije jen caj, nebo rozpustny napoj. Bohuzel unas neni jen jeden prikrm unas se od 4 mesice ji protoze mleko odmita

marca22
22. bře 2015

No že nechce mlíko je divný,asi bych zašla k dr. jestli nemá alergii.

marton
22. bře 2015

@zurage asi bych se bála přikládat to jen zoubkům.Zajela bych k doktorce.

achjonetusim
22. bře 2015

To budou nejspis zuby. Ale neda mi to - mleko odmita a ji Lipanka 😕 ?! Konzultovala jsi jeji stravovani s pediatrou?

tajemna30
22. bře 2015

@zurage hezký večer, zítra hned ráno určitě zajdi k dr. Každý se učíme nemyslím to zle - porad se s dr. ohledně stravování - lipánek a podobné věci, stejně tak jak píšeš nějaký rozpustný nápoj - vhodné určitě nejsou. Já tedy v 5 měsících ani žádné jogurty nedávala - ale určitě začni klasickým bílým jogurtem např. Hollandie. Slazené jogurty lipánky bych vůůůbec nedávala - ale to ti určitě řekne i tvoje doktorka.

zurage
autor
22. bře 2015

Moje dr. To vi, mleko nechce zadne pije ho jen rano a vecer Lipanka ji nic jineho nechce (bily jogurt atd) ji jidlo schvalene od dr. Za 4 dny ma 6 mesicu a jsou rozpustne napoje od 6mesicu coz ji davam. Myslim si ze to jsou zuby, kdyz ji prejedu dasne ma je horici, ale zub citim vzadeji ne jednicky tak nevim :/

januchovic
22. bře 2015

Urcite bych zasla k lekari. To, ze odmita mleko, jd dost zasadni informace, mleko/UM je do 3 let dulezite. A taky bych se zepfala, zda je vhodne davat ve 4 mesicich lipanka. Ja jsem ve 4 mesicech zacinala s jednodruhovymi prikrmy mrkev, spenat, brokolice, tykev. Urcite ne lipanka..

laska.nezna.hranic
23. bře 2015

chtěla bych vidět doktora, který v 21. století schválí lipánek pro ani ne půlroční dítě

lv
23. bře 2015

určitě zajdi k lékaři, kup mlíčko vhodné při průjmu Nestlé BeBa AL110, mají ho v lékárnách, stojí kolem 110kč. Lipánka nedávej, to mají jíst děti až po roce.

sedakaterina
23. bře 2015

Vypada to na zoubky. Doporuciji zakoupit cipky Vibercol, jsou homeopaticke. Muze se zeptat co Vase minko ji, kdyz ji nic neni a mlicko ji nedela dobre?

zuzka_b2
23. bře 2015

Je ještě hrozně malinká na to, aby tak dlouho nejedla, určitě hned v pondělí ráno k doktorce. A konzultovala bych i stravu, měli byste najít UM, které nebude odmítat.

minonnka
23. bře 2015

Dobre rano, urcite bych zasla k dr.at to nepodcenite a neni to horsi. Lipanka davate jak dlouho? Jestli to nema z reakce na nej? Zkuste v lekarne koupit par vzorku UM na vyzkouseni, maji Nutrilon, mozna uz i jine znacky. Nebo zkusit poprosit jine maminky,kamaradky, jestli by neodsypaly davku na vyzkouseni. Malej mi UM odmital (casto se budil i v 1,5 letech, chtela jsem zkusit dokrmit na noc jestli bude lip spat), tak jsem to tak zkousela. Nakonec vzal Sunar Complex po tydnu ukonceneho kojo (byla jsem ve 3 mesici tehu a nechtela ho nechat bez mleka i kdyz jogurty ji). Ted se mi kazde rano tesi na svoji lahvinku mleka 🙂 Ta hollandie je dobra popr.chocensky bily. Snad to bude brzy lepsi.

nika82
23. bře 2015

to budu zuby neboj sa

zuzzicek
23. bře 2015

@zurage Lipanek v 5 mesicich? Jejda,to neni dobre..ke vsemu kupovany Lipanek je sama chemie. Vam dr nedala letaky o prvnich prikrmech?

marecekavendulka
23. bře 2015

@zuzzicek tak lipánek sice samá chemie není (asi pleteš s pribináčkem,tam jsou zahušťovadla),ale stopro do jídelníčku tak malého dítěte nepatří.

marecekavendulka
23. bře 2015

už to tu zaznělo: přestan dávat lipánky a dej jí stravu vhodnou pro její věk. jen jí zatěžuješ organismus a neprospívá to ani jejím stravovacím návykum.

maksim
23. bře 2015

@zuzzicek Zbytečně nestrašte, Lipánek chemický není, ale obsahuje pro tak malé miminko hodně cukru, což opravdu vhodné není. Pak se může stát, že bude odmítat zeleninu a jiné nesladké příkrmy.

ilaura100
23. bře 2015

@maksim Lipanek obsahuje predevsim tvaroh a ten zatezuje, u deti mladsich jednoho roku, ledviny.Cukr by me tam trapil nejmene.

K zakladatelce-diteti bych nasadila dietu-mrkev, ryzovy odvar, eventualne z lekarny Hipp ORS 200, ktery by mel pomoci i pri eventualni dehydrataci.A do budoucna si nastudovat neco o detske strave.

hanyzka11
23. bře 2015

@zurage ahoj, pokud máš jídlo konzultované s doktorkou, tak tady ty příspěvky moc neřeš. samozřejmě se to nedoporučuje, ale...........přijde mi, že to, že nechce mléko řešíš už dlouho a hledali jste asi s doktorkou něco, co bude jíst, aby vůbec jedla. sázím na zuby a hlavně někomu dřív vyrostou dvojky než jedničky. tak proto se ti zdají být dál. drž se, brzo to přejde. ale s doktorkou se poraď, aspoň telefonicky 🙂

marecekavendulka
26. bře 2015

@hanyzka11 by ses divila,jaké kraviny doporučují lékaři,resp. je schvalují.

hanyzka11
26. bře 2015

@marecekavendulka to by bylo asi na jinou diskusi. samozřejmě je otázkou zda raději věřit doktorovi nebo tomu, co kde slyším (to nemyslím zle). pokud svému doktorovi nevěřím, tak ho prostě změním. v dnešní době tu možnost mám, ne? tím neříkám, že lipánek je vhodný, ale pořád mi nesedí to, že by autorka zprávy jako první sáhla po lipánku a nezkoušela prvně stravu vhodnou pro daný věk.

marecekavendulka
26. bře 2015

@hanyzka11 tak podle me o tom,ze schvali lipanka pro ani ne pulrocmi dite,nema spravny lekar ani uvazovat.

zurage
autor
27. bře 2015

Dokrotku menit nemusim mela me a ma i mou dceru, se vsim mi pomohla a vse objasnila. Pokud dite neprijima UM ani nahrazenou mlecnou kasi atd. Je boj prohrany, resilo se to uz i na detske v nrmocnici holka mi nechce nic kde ma um, bili jogurt mi nesni a Lipanek ji chutna. Nedavam lipanka kazdy den ale jednou max dvakrat do tydne. Dcera mi ji jidlo s kousky, nema to rada mix coz nektere deti nechteji ani po roce. Sni sladke, i veskerou zrleninu, nedela v tom rozdil. Ani jednou nebyla nemocna jen kdyz ji byl 1 mesic. Stravu ma od 3 mesice a nikdy se mi neosypala nebo tak neco. Od dr mam potvrzene ze nam lezou zoubky. Takze neni uz se ceho strachovat. Kazdy jsme vyrostl na strave ktere nam davali take brzy a necekali az se doctou v knize ze uz se muze, a kdyz mo nekdo rekne ze tam driv nebylo co ted. Tak to neni pravda jen se to driv na obali nepsalo.

smallinka
27. bře 2015

@zurage od 4.měsíce se může dávat kaše nebo měkké kousky, je to jedno. Maminy raději dávají kaši, protože se bojí těch kousků, ale je psáno že se můžou, miminka to umí rozmělnit v puse dásněmi. Já osobně bych se lipánka taky bála, ale nejsem v tvé situaci. Pokud by mi mimino 5 dní nejedlo tak bych se teda už bála že vyhladoví a pokud by mi MUDr. lipánka schválila tak bych ho asi v krajní nouzi dala, ale dala bych radši přednost té zelenině a čerstvému ovoci v kaších.... 😉

anjelita
27. bře 2015

Jidlo v 5ti mesicich je jeste brzo, nejlepsi je plne kojit do 6. mesice a pak pomalicku zacinat pridavat prikrmy nejdriv z cerstvy zeleniny a ovoce, casem i vic a jeste kojit dalsi rok. Mozna to na ni bylo brzo, proto chce jenom pit. Lipanek ma ke zdravymu jidlu daleko, nehlede na to co rika reklama. Cukr je puvodce zanetu v tele a kravsky mliko je tezce stravitelny pro tak maly mimo (mozna proto ten prujem), umely aroma v lipankovi je cista chemie. Pokud byla v poslednich 3 mesicich ockovana, muze to byt i z toho. Zmeny chovani a zdravi se kolikrat projevi az za par tydnu ci mesicu.

love12345
27. bře 2015

malá mi taky naprosto odmítala jogurty...takže jsme ji v 7mes, zkusili dát ochutnat mléčnou rýži v kelímku, občas, na té se chytla, postupně jsem jí dala jogurty zn. jemné (dřív dobrá máma), jogobelu a ted už jí naprosto vše ...prostě jí holandie apod. přišly moc kyselé a nechtěla je ani za boha...sice se to takhle nemá, ale nám to pomohlo přijít mléčným výrobkům na chuť