Bolest hlavy a bříška u dítěte. Viróza?

katty1987
3. kvě 2023

Zdravím,
chtěla bych se zeptat na názor.

Od minulého čtvrtka, kdy mi volali ze školy, dceři není dobře (8 let). Měla zimnici, bolela ji hlava, a bříško. Uplynul skoro týden, a kromě zimnice pořád stejný stav - bolest hlavy a bříška. Nemá vůbec teploty, vyloženě křeče břicha taky ne, nemá průjem ani nezvrací, nekašle, nemá rýmu.

Včera jsme byli u doktorky, a řekla nám, že to vypadá na virózu. Ta bolest bříška, můžou být zvětšené břišní uzliny z té virózy. Pokud by to prý nebylo do konce týdne dobré, udělali by další vyšetření.

Já jsem jen nervózní, samozřejmě jsem se vyděsila, a teď si říkám, jestli to nemůže být klidně i encefalitida...klíště sice neměla (nebo o tom nevím), ale ...

Má třeba někdo podobnou zkušenost, a opravdu měl jen "takovou"virozu?

Moc děkuji za odpovědi

adelie13
11. srp 2023

@katty1987 dobrý den. Zrovna teď resim tu stejnou otazku. Take jsem zde psala, jestli nekdo zazil takovou virozu ted nekdy. Trapime se oba od nedele/pondeli, takze za chvili to bude uz tyden. Mame pouze bolest bricha, ktera ale neni celodenni ale spis narazova behem dne… bez teplot, bez zvraceni, bez prujmu. Lehkou zimnici jsem mela jeden vecer… maly 3 roky mi az tak nerekne. Ale jinak mu nic neni, ale nekdy si proste behem dne zacne stezovat na to brisko a najednou je bez zivota a utrapeny… jak to u vas dopadlo prosim???
Děkuji💜