Bolestivý pláč při kojení. Poradíte, prosím?

niknik28
12. únor 2021

Dobrý den,

Chtěla bych se poradit. Dcera skoro 5 měsíců. Poslední dobou aspoň 1× denně kojení provází bolestivý pláč. Chvilku pije, odtáhne se a pak křečovitě brečí. Trápí ji nejspiš bříško a prdíky. Jak ji pomoct?
Dávam kapky před kojením, probiotika. Před kojením se jde vyprďet a vyprázdnit nad umyvadlo. Pak ještě pomasíruju bříško a cvíčení s nožkama. To i během dne. Takhle ji prdy odcházejí při pohybu. Já piju kojicí čaj, někdy fenyklový někdy rooibos. Po každém kojení blinká. Odříhne a vyletí z ní nějaké mléko někdy 1× někdy i 3× (podle doktorky normální, když prospívá.)
Nemůže to být třeba ta alergie na kravské mléko v moji stravě?
Dnes u kojení 16:30 zrovna takový plač se kterým se už probudila.
Dneska má strava
Ráno makovec káva s mlékem, kojici čaj v konvici po celý den
Dopoledne jogurt s musli
Odpoledne
Den stará houska s kuřecim salámem a sýrem kousek papriky a salátové okurky.

Poté jak se uklidní už nepláče. Ještě při pohybu někdy ublinkne. Je takhle potom spokojená, povídá. Není to sice smíšek nevím Zda přisuzovat tomu, že by ji trápilo to bříško.

Děkuji za rady 🙂

marti89
12. únor 2021

Kojící čaj celý den? Já teda piju max. 1 hrneček denně, když si vzpomenu. Fenyklový čaj bych taky vynechala, některým dětem naopak problém zhoršuje. Papriku bych si teď nedávala, bývá těžší na trávení i pro dospělé.

luciaanaa
12. únor 2021

@niknik28 no těžko říct ale když by to byla abkm tak by měla víc problémů, třeba krev v 💩 nebo ekzém, ale třeba to může být fakt to bříško. Tak pokud chceš abkm vyloučit musíš se vzdát všeho mléčného minimálně na 14 dní pokud je malá jen kojena a pak třeba poznáš rozdíl. Jinak na prdy je super kmínový odvar pro tebe jako kojo matku. Ale syn měl tyhle brecici záchvaty taky občas u kojení a vyloženě jsem nepřišla z čeho by to měl 🤷‍♀️

niknik28
autor
12. únor 2021

@marti89
Mám 1,5 konvici v tom dva sáčky kojicího čaje. A někdy si dám pak zvlášť ten rooibos nebo fenykl.
Tak různě pozkouším vynechat různé potraviny.
Ale ten čaj ten mám každý den s kávou a tím jogurtem.

niknik28
autor
12. únor 2021

@luciaanaa
Ten si taky někdy udělám.
Jako ona prdí po celý den sama. Jen se otočí třeba a prdí 🙂 ale u toho kojení někdy má fakt bolestivé záchvaty.
Jinak stolice je v pořádku.

svija
12. únor 2021

@niknik28 - nám se takhle projevovala ABKM, taky nejhorší kolem 5.mesice. Ekzém neměl, krev ve stolici taky ne, ale jak jsem vysadila já mlíko, tak do 3 týdnů velké zlepšení.

niknik28
autor
12. únor 2021

@svija a kompletně vše co obsahuje mléko? Nebo jen mléčné výrobky?
Za zkoušku nic nedám, hlavně ať se ji uleví.

urtica
12. únor 2021

Měla jsem se synem podobné problémy - nebylo to ABKM ale kiss syndrom - zablokovaná krční páteř.

niknik28
autor
12. únor 2021

@urtica
A problém byl každé kojení nebo jen někdy?
Třeba v noci není žadný problém a přes den tak jednou. Porod byl v pořadku. To Vám na to přišel fyzio? Některé příznaky by i seděly, ale některé zas vůbec.

terezanovotna30
12. únor 2021

Zkus vynechat ty kojící čaje a čaje s fenyklem. Našemu prvnímu hodně vadily. Papriku bych nejedla, je opravdu těžká na trávení. Kdyby to nepomohlo, zkusila bych to mléčné. Není pravda, že by u toho musely být i jiné příznaky. Ekzém se může objevit i později v souvislosti s ABKM.

svija
13. únor 2021

@niknik28- já vysadila komplet všechno. Bylo to ale jen na pár měsíců. Jak se zaváděly příkrmy, tak jogurt jsem dle doktorky dala normálně v 9 měsíců a to už bylo ok.

niknik28
autor
14. únor 2021

Tak dnes zase to samé. Většinou se to stane kolem té 3-5 hodiny. Pila tak 5 minut a prdla si a spustila zase šílený pláč. Až si krkla něco zase vyhodila tak se trochu uklidnila. Pak už jíst nechtěla, mám strach ať pak nehladoví.
Kojicí čaje jsem si teda nedávala. To bych řekla že akorát přestala prdět přes den. Tak ještě zkusím vysadit zítra ty probiotika a pak na bezmléčnou dietu jedině zkusit.