Cibulový sirup na chrčení

addelai
2. bře 2018

Zdravím všechny maminky a prosím o radu. Syn ukon. devátý mesic. Před třemi týdny nás začal trápit kasel, pediatr nám nasadil na týden antibiotika plus různé sirupy (z počátku Prospan, pak Ambrobene, Sinecod kapky), záchvaty kašle ustaly i celkové kašel už není ovšem syn pořád sem tam chrci dle lékaře už sirupy atd. nemáme dávat (jsou jen na týden). Me se ovšem to chrčení stále nezda, napadl mě ještě cibulový sirup....co myslíte? Vyzkoušet nebo nechat jen tak?

lv
2. bře 2018

Může kašlat i měsíc, měsíc a půl po nemoci, důležité je, jestli kašle méně a méně často, méně intenzivně.. nedávala bych už nic, jen zvlhčovat vzduch, ovo-zel atd

lv
2. bře 2018

Týká se i chrčení

addelai
autor
2. bře 2018

@lv Děkuji, první dítě, první nemoc tak mám obavy ať něco nezanedbam

sangina
2. bře 2018

Cibulový sirup se také podává při oslabení imunity,nejen na kašel.Doporučuji Vám nějaký bylinný sirup z lékárny na posílení imunity

popelka1984
3. bře 2018

Dělám běžně při kašli cibulový čaj s majoránkou,s medem a citronem a malý ho má rád. Synovi budou 4 roky, u vašeho malého bych vynechala majoránku, nevím jak působí na malé děti a jinak bych ten čaj zkusila, na rozdíl od sirupu mu dodá i tekutiny což je při kašli také důležité. Co se sirupů týče tak jsme začínali s Ambrobene, pak Mucosolvan a nakonec nám doktorka doporučila Prospan že je lepší, je fakt že oproti těm předchozím nám víc pomáhá.

sonia79
3. bře 2018

@popelka1984 byla bys tak hodná a napsala, jak děláš ten čaj? Cibulový sirup dělám sedmileté dceři při kašli, ale je fakt, že to není zrovna mňamka .. zkusila bych ten čaj, diky moc. Jinak si nejsem jistá , jestli ten sirup právě nepodporuje vykašlávání, nicméně zdravý určitě je, mám dobrou zkušenost. Jinak k sirupům z lékárny - Ambrobene a Mucosolvan je údajně stejná účinná látka, za mě taky nejlepší Prospan.

popelka1984
3. bře 2018

@sonia79 našla jsem ten recept na netu, v nějakém plecháčku svaříš cibuli, já dávám malý plecháček cca o objemu 250 ml nebo dám tolik vody aby to vyšlo na jeden bežný hrnek (raději dělám vícekrát čerstvý než to ohřívat ), až se začne vařit voda tak tam dám cibuli nakrájenou na osminky, vařím 5 minut a pak tam dám lžičku sušené majoránky a to už nechám jen okulit (probublat) a hned odstavím, 15 minut louhovat zakryté, přecedit, klidně tu cibuli pěkně vymačkat a dát med a citron. Nám to fakt chutná i synkovi. Množství cibule na ten jeden hrnek dávám buď jednu malinkou, nebo půlku větší

sonia79
3. bře 2018

@popelka1984 moc díky , zkusíme

popelka1984
4. bře 2018

@sonia79 množství cibule si sama upravíš aby to zas nebyla jen čirá voda, medu a citronu tam dáš tolik aby to bylo příjemně slaďoučké, řekla bych že nám to pomáhá. Od září jsme měli několikrát ATB kvůli zánětu průdušek, to jsem ten čaj ještě nedělala. Teď když chytně kašel a směřuje to k tomu chrchláku tak hned nasadím čaj a Prospan a teď už jsme dvakrát ani k doktorce nemuseli.

sonia79
5. bře 2018

@popelka1984 jsi moc hodná . Dcera právě na respirační choroby dost trpí , prokašle půl zimy . Nechci do ní cpat moc chemie, tohle zní suprově. Takže ještě jednou díky !