Držení ABKM a dalších potravin. Kdy zařadit potraviny zpět?

hanydve
13. črc 2021

Děvčata, tak to dospělo do té fáze, že náš malý měl stále nepatrné nitky krve ve stolici i po měsíci vyřazených mléčných výrobků mléka a všeho co se mléčného týče. Dále kureci, hovězí, sója, banány. Stav byl pořád stejný. Nedalo mi to a vyřadila jsem teď tedy i vepřové a brambory, ještě vejce. Světě div se, do dvou dnů byla první stolice bez nitky krve. Takže jim teď již čtvrtý den jen králíka, rýži, brokolici, jablka, hrušky, sem tam nějakou housku, flóru, kokosové jogurty a podobně. Moje otázka zní, kdy můžu začít něco zkoušet zařadit zpět? Příbuzní na mě už koukají skrz prsty, že nejsem normální. Já si ale říkám, že to prostě chci dokázat a malickemu pomoc. Táhne nám na ukončeny pátý měsíc a plně kojím. Sem tam zkouším nějakou zeleninu malému. Nic mu neudělala Mrkvička a teď brokolice, když pominu to, že se po ni moc nechce v kakat. Co byste začali zařazovat jako první zpět?

zuzroko
13. črc 2021

@hanydve na alergo mi tenkrát radili vydržet 14 dní a pak po týdnu zařazovat po potravině. Myslím, že jsem tenkrát zkusila kuřecí, potom vejce, potom hovězí, a pak přepečené mléčné, pokud to nebude dělat problémy, tak dál zařazovat jednotlivě. Po problému bych počkala zas nějakou dobu než se to uklidní a zkusila další. Takhle mi to bylo řečeno. Samozřejmě vše zapisovat ať v tom je systém a člověk fakt ví co jedl, občas si den dva zpětně na vše nevzpomene. Často děla problém bramborový škrob, jsem četla a soju bych zařadila až na konec, není to nic moc dobrého ☺️

levandule_k
13. črc 2021

Nenech se odradit příbuznými, je super, že dokážeš vydržet tak striktní dietu.

hanydve
autor
13. črc 2021

@zuzroko Takže když mám již přes měsíc vyřazeno mléčné a kureci, banány a podobně - obtíže trvaly dál. Před týdnem vyřazeno vepřové a brambory a zbytek. Teď čtyři dny bez obtíží, je ještě brzy i na zařazení třeba kuřecího nebo mléčného, když už toje delší dobu? Vše zapisuji, připadám si už jak blbec, protože se mi před pár dny osypal okolo pusinky. 🙈 Že by z rýže nebo jablka? Dnes pro změnu na nohou kopřivka, že by z tepla? Po příchodu domu zmizela. Jsme zoufalá. Díky za radu.

hanydve
autor
13. črc 2021

@levandule_k je to ale fakt těžké..

levandule_k
13. črc 2021

Tvůj jídelníček vyžaduje hodně pevnou vůli, máš můj obdiv, příbuzní by si zasloužili kopnout do zadnice za svoje chování. Když dáš sem tam nějakou housku, tak je dobré, že asi není alergická na lepek. Já flóru a jiné margaríny nemusím, to bych si radši dávala olivový olej.

Když přemýšlím, čím bys mohla rozšířit jídelníček, tak mě napadla cuketa a červená čočka ta nenadýmá.

hanydve
autor
13. črc 2021

@levandule_k Děkuji za radu, jsi hodná. Na červenou čočku se chystám. Jen musím teď vymyslet, z čeho má osypanou tu pusinku. Ať se to po něčem zase nerozjede. Jen už mě nenapadá z čeho by to jako mohlo být 🙈 z toho minima co jim.

martt
13. črc 2021

@hanydve Osypanou pusinku nemusí mít z jídla. Mohou mu třeba začít růst zoubky. Má dudlika? Můj syn mel vždy trochu osypanou pusinku, když mu rostli zoubky a jak slintal tak se pak kolem pusy ospal. Na víc by mohla mít i histaminovou alergii nebo intoleranci což se hodně blbě pozná na co. Za sebe bych přidala nejdříve ten banán a možná to kureci maso. Ale snažila bych se ho koupit od nějakého farmáře.

levandule_k
13. črc 2021

Nějaká kosmetika? Prací prášek? Sluneční alergie?

hanydve
autor
13. črc 2021

@martt taky mě napadl dudlík, ale ten má fakt výjimečně. Navíc se mu to rozlezlo pod bradicku, slinta teď docela dost, ale začal i víc ublinkavat. Toť další problém, který mě trápí. Buď to má z toho, jak se víc hýbe, nebo je zase něco špatně. To jsem si myslela, že nikdy toto nebudu muset řešit. Histaminova intolerance mě napadla v ten moment, kdy začal reagovat na banány.

hanydve
autor
13. črc 2021

@levandule_k používáme lovelu, tak nevím. Sluneční alergie podle vypadá trochu jinak myslím. 🥺

zuzroko
13. črc 2021

@hanydve pokud trvaly dál viděla bych to v něčem jiném než v těchto potravinách. Malá se mi cca do roka osypávala z jablek, až teď po roce teprve je může, takže klidně může být i z jablek ☺️ Zkusila bych zařadit to kuřecí třeba za týden, aby si ty střeva fakt odpočinuli a uvidíte a tak dále. ☺️

jednaholkaa
13. črc 2021

@hanydve Ja drzela tenkrat mlecne, kureci, hovezi, soju, karob, vejce a ryby myslim. Podle tohoto: https://www.modrykonik.cz/zdravi/alergie-na-mleko/
Par mesicu a pak uz jsem zaradila v pohode zpet..

krtikkrtovaty
21. črc 2021

Doporučuje se vydržet 2-3 týdny a při zařazování zkoušet každou potravinu min. 3dny za sebou. Držím pěsti, ať to brzy odhalíte a je dobře. To blinkání může být bohužel taky od té alergie a zároveň to může dráždit tu pusinku.
Malá měla jen mléko a hovězí a bohatě mi to stačilo. 🙈 Přišla jsem na to hned po šestinedělí, cca kolem 10. měsíce se to začalo dost výrazně lepšit a teď skoro v 16 měsících se zdá, že to snad máme za sebou...

hanydve
autor
23. črc 2021

@krtikkrtovaty Mléčné jsme měli vyřazené přes měsíc. V sobotu jsem si dala omáčku se smetanou a kupodivu bych řekla, že prošla. V pondělí jsem to už nevydržela a normálně se najedla. Kureci a kaši. Kureci nám dělalo vždy problém a bohužel ani po tom měsíci stále neprošlo. Krvavý hlen ve stolici. Nicméně předevčírem dostal prcek mrkvicku. Druhý den měl stolici ukázkovou, mrkvickovou žádná krev a dnes již žlutou, jako vždy, ale s takovými mini kousky a teď nevím, jestli to bylo oranžové nebo do světle červené. Takové tečky, jakoby. Když měl ale nitky krve, byly podstatně tmavší. Ach jo, tak teď nevím čím to.. A jsem ráda, že vám se to tak nějak snad už upravilo. Celou dobu jsem si říkala, že nám se to vyhne a ono ejhle..

krtikkrtovaty
23. črc 2021

@hanydve My krev naštěstí neměli, ale střevní problémy ošklivé a po dietní chybě vždy reakce, pak prošlo jednorázově malé množství, když jsem řetězila více dní tak to přišlo. S těmi příkrmy většinou dojde ke zlepšení, ale to musíš zhodnotit sama, znáš své dítě nejlépe. Ono klidně může být bohužel reakce klidně i na mrkev, prostě je třeba zkoušet, po trosičkách, jednou za čas a když zkoušíš mléčné počkat s novými potravinami aspoň 3 dny. U nás nikdo alergie nemá, první dcera nic a druhá najednou... Dost náročné období, ale přejde... Většinou jo.

hanydve
autor
23. črc 2021

@krtikkrtovaty My zase nemáme jiné problémy, ale sem tam ty nitky. Jsme z toho hotová a přemýšlím, že přestanu kojit. Je to pro mě náročné, i když je mi jasný, že to budu muset řešit, až přijdou na řadu pořádne příkrmy, ale zase si říkám, že když bych mu dala teď umělé klasické, ověřil bych si, zda je to fakt tou kravskou bílkovinou. Jenže mi to trhá srdíčko, když vidím, jak je vždy radostný, když vidí prso a jde se hamat.. Ale všechny tyhle diety a podobně už se na mě začínají podepisovat. Mám na nohách spoustu modrinek, ani železo mi nějak nepomáhá a dle dr jsou krevní testy OK.

krtikkrtovaty
23. črc 2021

@hanydve Ono je taky otázkou zda umělé vůbec mimčo vezme. U nás starší prostě nechtěla ani to obyčejné a zkoušela jsem různé druhy a u té mladší vzhledem k tomu že by musela mít tu speciálku, o tom dost pochybuji. Zas pokud už by to mělo ohrožovat tebe je to logické to utnout. No tím bys asi měla jasno, ale těžko říct tu reakci, aspoň bych zkusila to hypoalergenní, tam je ta bílkovina aspoň štěpená.

hanydve
autor
23. črc 2021

@krtikkrtovaty Děkuji, ještě si to rozmyslím. Už je mi z toho na nic, teď jsem malého prevlekala a koukám, je celý flekaty a já za boha nevím z čeho. K obědu měl cuketu, tak že by?