Ahoj,chtěla jsem se poptat,zda někdo máte zkušenost. A ano,vyklopit to dnes doktorce.
Dceři jsou dnes tři měsíce. Že má AR Sunar a přesto ublinkava,to neřeším. Když se naučila přetáčet z boku na záda,tak blinkala zásadně na zádech a to byla "sranda" - no,bleskově otočit,vypleskat to z ní a pak utěšit ten řev. Ublinkne, špatně se nadechne, zaskočí jí a pak se boji dýchat.
Tentokrát to dovedla k dokonalosti. Už přes dva týdny děsně slinta ( asi budou zuby). Ikdyz leží na boku,se mnou v posteli,zaprena,aby se netočila na záda. Začne slintat,polykat,nadavovat,pak blbě polkne,zaskočí jí,škube sebou jako kapr na suchu a nenadechne se. Ano,první pomoc je stejný postup,dám si ji na břicho na ruku,poplácání mezi lopatkami a počkám,až všechno vyteče. Dneska se u toho ale asi ani neprobrala nebo okamžitě zase usnula. Začínám mít velký strach - co když u toho jednou nebudu. Není to podmíněno noční hodinou. A já občas taky chodím na WC,jsem v kuchyni, potřebuju obstarat starší dítě. A máme malý byt,takže jediná možnost jak ji mít furt u sebe je buď autosedačka ( ta se tu vejde) nebo nosítko. A do nositka ji dávat nechci,když spinká.
Máte s tím někdo zkušenosti? Je to dáno tím refluxem? Nebo jsem jen magor? Děkuju
Jestli spí na rovné podložce, tak v první řadě bych změnila toto...syn měl reflux jak blázen plus pak ono slinění (můžou a nemusí to být hned zuby) a byla jsem pak klidnější, když jsme jednu stranu nožiček u postýlky vypodložili, aby spal v mírném sklonu a hlavičku nahoře, plus podobně zařídit i ostatní plochy na spaní...už se tolik nedusil..
Mám stejný problém, taky holčička přes tři měsíce, AR mléko a stále blinká i ve větším množství někdy, ale u nás je to dáno i pohybem, pořád s sebou mrská, není chvíli v klidu. V noci mám největší strach, slyším, jak se jí to vrací a polyká nebo se zakucká. Jediná rada moje je naučit na dudlík, protože když ho má, tak to aspoň zadudlá a spolkne znovu. S mudr jsem to řešila, ale musí se to vydržet, kromě AR mléka s tím nejde nic dělat 🙁 strach mám velký, proto se i s manželem střídáme, když usne, aby nebyla sama a neudusila se, přes den bojuju sama, ale na wc fakt člověk musí a co teprve domácnost atd. to musí počkat prostě asi až vyroste.
@vrabcak0007 Má vypodlozeno,nicmene pokud spí mezi nami na manželské,to bych musela dát polštář. To se mi nechce,Záboří do něj hlavu fest a jsem nahrana
Ja jsem u blinkaciho ditete mela klid jen, kdyz spal v postylce na monitoru dechu a i v ramci maleho bytu jsem u nej mela chuvicku, abych slysela kuckani treba ve sprse.
@sister05 Ahoj měli jsme stejný problém,nic nám pořádně napomáhali,jenom čas.A taky se nám kolikrát dusil,vlítlo mu to až do nosu takže to bylo fakt peklo.A jak říkáš,byla jsem z toho pak úplně magor,hrozně jsem se bála a pořád s nim byla.S příkrmama to bylo snad horší,až tak po tom roce se to zlepšovalo, ale kousky nesnesl dlouho.A i teď když jsou mu 4 roky tak se mu to někdy dostane nahoru a co jsme vypozorovali nepit džusy,ty to zhoršují.
@sister05 ahoj, znam 😊 mala mi hooodne a dlouho blinkala. Vzdy kdyz ublinkla vsichni se me ptali zda je po jidle, nesnasela jsem tu otazku, u ni bylo jedno zda byla nebo nebyla po jidle, blila proste furt, pred jidlem, po jidle, mezi jidly, v noci 😂 v noci mi prijde ze jsem se tak vytrenovala, ze jsem spala jen napul 😂 vzdy sem byla priprave na v akci 😂 jinak vypodlozeni nam nepomáhalo, mala se hodně hybala, takze jediny nasledek naklonene plochy bylo, ze sjela dolu a tam spala pokroucena, takze vypodlozeni jsem velmi brzy zrusila. Mela jsem mini postylku na koleckach, vozila jsem si ji po byte vsude s sebou 😅😂 nam delali i sono a ruzna vyšetření (byla kvůli nepřibírani v nemocnici-neslo nam prvni mesice moc kojeni+co se nakojila to vyblila), vubec nic nezjistili. Ofiko normal zdrave dite. Pomohl az cas... Slintani bylo ve vlnach, nekdy moc, nekdy malo, ale tim uz se nastesti nedusila, zato ted uz je ji pres dva roky a slinta furt a je to mazec (behem dvou hodin ma triko durch mokré). Ted ji ale vyrostly posledni zuby a přijde mi,ze je to lepsi... Ale u nas to pak rozhodne nemelo vliv na pozdejsi stravovani, dcera nikdy nemela problemy s kousky v jidle (jedla je proti stejne starym detem hodně brzy), na za atku se párkrát zakuckala, pak uz se to naucila a vsichni vzdycky cumeli co je schopna sezrat 😂😂😂 takze dle me jde jen o vyzrani te travici soustavy a te ,,zaklopky,, kterou právě tyto deti nemaji jeste dovyvinutou, takze cas,pevne nervy a vydrzet ☺️ drzim pesti!
Tak dítě prospívá dobře, vše dělá ten reflux. Čili opatření co mám a nic jiného se dělat nedá. Ještě můžu zkusit před mlíkem dát lžičku nebo dvě banánu, aby se to v žaludku zahustilo.
To je zvláštní, syn teda i když ublinkával na zádech, tak to nikdy nevdechl, miminka mají takový reflex...Každopádně bych takovýhle dost závažný stav řešila spíše s doktorkou než na internetových diskuzích🤔