Jak Vaše dítě zvládlo brýle?

hani_na
11. dub 2022

Synovi je 21 měsíců, kvůli komplikacím při porodu jsme chodili na neurologii, zhruba v roce nás neurolog odeslal na oční kvůli nepatrnému šilhání. Aktuální stav je sice nulové šilhání, ale 5 dioptrií a doporučení nosit brýle. Syn je živý neposeda, prohání odrážedlo, pádů je denně nepočítaně. Nesnese a neustále sundavá peřinu, bryndák, helmu, čepici, rukavice, nákrčník. Jak si Vaše děti zvykly na brýle?

alubif
11. dub 2022

Úplně v pohodě, syn nosí od 2,5 let + okluzor na střídačku na každé okolo. Brýle sundavá jen když se vzteká 😅. Někdy dost nevybíravým způsobem 🙈 Jinak okluzory si vybírá sám (mají obrázky), nalepim, sundavá si je sám , jak mu řekne učitelka vám školce. Jako počítej s tím, že pečovat nebo dávat pozor na ně nebude. Ale takhle malé děti si zvyknou velmi rychle.

hani_na
autor
11. dub 2022

@alubif Tak to by mě ani nenapadlo, že by na ně dával pozor. Snad to, že s nimi uvidí lépe, by mohla být motivace.

95newmommy2020
11. dub 2022

Synovi je 26 měsíců a vadí mu sluníčko, tak nosí sluneční brýle dobrovolně. Je nevrlej bez nich. Takže si myslím, že když pochopí, že je mu v nich lip. Bude je nosit rad.

konidana
11. dub 2022

@hani_na bacha na ty dioptrie, měl by začít menšíma, aby to nebyl takový šok. Silné brýle z ničeho nic, je možné že bude odmítat, protože fakt nezvyk a lépe neuvidí. Dětské oko je strašně pružné a je přizpůsobené vidět bez brýlí teď.
Moje dcera bez problémů , ale dostala brýle až ve 4 letech. a dostala dvojky, přestože měla změřené dioptrie 4. Kamarádky synek brýle odmítal komplet od 3 až do 5 let snad. Později je nějak akceptoval. Myslím, že zpočátku dostal právě moc silné (velký skok z té bezbrýlové nuly)

bara456
12. dub 2022

Dcera byla hodně podobná, u ničeho nevydržela, všechno si sundavala, hodně jsem se bála. Ale dostala brýle a už je nesundala, byla nadšená že konečně vidí. Koupili jsme brýle co mají vzadu gumičku, tak nešli hned sundat a za včas šla zastavit ať si je nechá a fungovalo to 😊