Jaký prací prášek při atopickém ekzému?

eldudova
17. bře 2017

Ahoj,
v čem perete dětské oblečení při atopickém exému?
naší malé se rozjel před 14 dny atopický exem, pereme zatím v lovele, ale dneska se kožařka moc netvářila, že je to vhodná volba. Že určitě máme 2x máchat a bez aviváže (tu už sem nepoužila měsíce).
Navíc mi přijde, že lovela pere na prd. Zůstávájí fleky a já musím všechno 2dny předem odmočit ve žlučovém mýdle a přeprat v ruce.
A je lepší tekutý nebo sypký prášek?

mlynkova85
18. bře 2017

Na atopický exem mi poradily domácí prášek vyrobila jsem ho za pár korun recept je někde na netu,ale po 2 použitích jsem s tím přestala odrovnala bych si novou pračku. Je to vyrobené z mýdla Jelen a hrozně se to usazovalo v pračce.
Určitě minimálně nechat 2x vymáchat prádlo.
Já zkoušela různé prášky až jsem přišla na to který dceři a manželovi vadí nejmíň byl to bonux ale každý to může mít úplně jiné. Určitě nepoužívat Persil, Ariel ty jsou hodně agresivní.
A pokud si myslíš že to práškem není zkus nechat dítko objednat na alergologii. Nám se po 4 letech z atopického exemu vyklubala alergie na kvasnice. Od té doby co jsem je z jídelníčku vynechala dcera má od exemu pokoj.

stefikat
18. bře 2017

Ahoj, Jak píše mlynkova85. Prášek si dělám sama. Ale ne z Jelena, ale třeba z jádrového, nebo bio olivového mýdla. Začala jsem s tím v prckových 3 měsících. To mu začali vadit i papírové pleny a přešla jsem na létkové. Teď to je už rok, co peru ve vyrobeném mýdlovém slizu a nemůžu si stěžovat. A peru prakticky denně a pračka to dává v pohodě. Každou várku prádla ještě extra máchám ve vodě s octem-dezinfikuje a pomáhá vyplavit zbytky prášku 🙂

majanax
18. bře 2017

@eldudova per v čem chceš, ale máchej v octu. To poradil jeden lékárník a fungovalo to /tedy ještě nějaké masti o něj k tomu/

martpro
18. bře 2017

Ahoj já si prášek dělám sama, 1kg sody na prani a k tomu nastrouhat Marseilleske olivove mýdlo, koupila jsem obojí ve zdravé výživě Petr to krásně a vyjde to něco pres 100kc,na prani dam jednu menší odmerku

martpro
18. bře 2017

I když už atopak malej nema několik týdnů budu prát v tomhle radsi dal.

eldudova
autor
18. bře 2017

@mlynkova85 tyjo,alergie na kvasnice?to slysim poprve .pani, no jento sileny prijit na to co ji vadi. Jelikoz stale kojim, tak mam ted silenou dietu.tak zlousime jestli se to necim nezlepsi.

annaluciapetrzel
18. bře 2017

@eldudova ahoj mydlovy sliz, ale musis misto avivaze pouzivat ocet, by sis mj. neznicila pracku, zkus si o tom neco vygooglit vcetne navodu na pripravu.

mississka11
18. bře 2017

My teda nejsme atopici, ale předpírám v Jelenovi a pak peru v samotné sodě. Teda jen látkovky, jak jsem psala, nemáme problém. Ale vyjde to levněji, než prášek, prádlo nesmrdí a ani "nevoní" syntetikou

eridom
19. bře 2017

@mlynkova85 od kdy se muze s ditetem na alergologii? diky

calabasa
20. bře 2017

Taky bych prála v domácím prášku. Kokosové mýdlo a 1 kg práci sody (a perkarbonat na bile). Skvrny pred pranim přejezdu žlučovým mýdlem.

mlynkova85
20. bře 2017

@eridom tak to přesně nevím určitě když jsou nějaké pochybnosti tak by to měl doktor doporučit. Já se objednala ve 4 letech doktor to moc neřešil řekl že to je exem a hotovo a já malou od narození cpala kortikoidy má, ale co vím tak když jsme byly na testech byly tam i malá miminka. Nejmenší tak 2 měsíce?

mlynkova85
20. bře 2017

@eldudova no mě to taky vůbec nenapadlo, ale exem se nám zhoršil když začala chodit do školky. Myslela jsem že to je na sirupy které pije ve školce a ono to bylo na tu jejich pomazánku z kvasnic 🙂 , když to nijak extra nepřehání s pečivem tak exem skoro nemá a kvasnicovou pomazánku má zakázanou 🙂
Uvidíme co zjistí za rok na kontrole. Doktor říkal, že se ta alergie může časem vymyzet. Ještě jí vadí hořcice, ale na tu má prý hodně dětí alergii proto se u malých dětí do 6 let vůbec nedoporučuje.

zuzimuk
7. pro 2017
Uživatel zuzimuk je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od zuzimuk.

Taky to mel malej ze skolky, a to od te doby co tam zacal po obede spat, mam pocit ze to ma z jejich povleceni

jaanicce
7. pro 2017

Chante Clair, Winnies a nebo proste co maji u nas za praci prasek s marseilskym mydlem a misto avivaze jablecny ocet..

dominika1986
7. pro 2017

Já používám od začátku gel Bio laundry detergent baby od rakouské značky Planet pure. Je přírodní a bez umělých parfémů, je tam aloe vera, tea tree, mýdlové ořechy. Žádné alergické reakce nevyvolal. Vzhledem k tomu, že není plný agresivních chemikálií, je nutné větší fleky zaprat předem, ale jinak je výsledek OK.

smetttanov
12. pro 2017

Doma mam pro holčičky praci gel Dalli a jsem s nim spokojena, obe jsou alergicke, takze jsem to ani povlecenim nechtela podcenovat, snasi ho dobre

liduska66
4. led 2018
Uživatel liduska66 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od liduska66.

Take ho doma mam, jsem s nim moc spokojena, pere i pri hodne nizkych teplotach

julisa88
14. led 2018
Uživatel julisa88 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od julisa88.

A de ho kupujete ženy? Jde to jen prez internet?

lennyho
23. led 2018

Doporučuju prací gel Chante Clair s marseilským mýdlem. Je moc fajn a ideální - https://www.xantea.cz/produkt/1202467.chante-cl... a nebo taky Bílý mošus je super - https://www.xantea.cz/produkt/1202291.chante-cl...

liduska66
23. led 2018
Uživatel liduska66 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od liduska66.

Ja jsem na neho narazila v lekarne.

lesni_vila
23. led 2018

U našeho atopáčka jsem prala v Lovele a místo aviváže používala ocet.