Mimi s postižením dolní končetiny - má někdo osobní zkušenost?

ell_2019
23. říj 2018

Dobrý den, jsem ve 21. tt a bylo mi zjištěno, že miminko nemá správně vyvinutou spodní část nožičky a nejspíš to nepůjde operativně vylepšit, tzn. funkční jen jedna, druhá od kolene dolů ne. Potřebuji vše okolo toho od nějaké maminky, které se narodilo mimi s podobným postižením, abychom tušili, co nás může čekat. Najde se někdo, prosím?

sinysov
Autor odpověď smazal
Zobraz
kristyn.g
23. říj 2018

@sinysov to jako vážně? oni ho budou trápit celý život? 🙄 jasně, každý člověk po úraze nebo s nějakou vadou by radši nežil..

pampeliska1
23. říj 2018

@sinysov tvl, vzpamatuj se!!

frndafrrr
23. říj 2018

@sinysov Velmi přínosný názor. Zakladatelku určitě samotnou nenapadlo zvážit pro a proti, čekala až někdo příjde a řekne jí co je nejlepší... 🙄

calvac
23. říj 2018

@sinysov Ono hodne zalezi,zda bude moci chodit nebo chodit vubec nebude. Chudacek. Sama nevim,co bych delala. Preji hodne zdravi.

pampeliska1
23. říj 2018

@ell_2019 asi těžko radit, když přesně nevíme, jak se toto postižení jmenuje a kde přesně je problém. Asi bych počkala po porodu, ono se toho může ještě hodně změnit, utz taky nemusí být úplně přesný. Moc držím palce, ať je postižení nožičky co nejmenší!

terka2018
23. říj 2018

@sinysov Tak je velice hloupa a nevhodna poznamka. Nato se zakladatelka neptala.

sinysov
Autor odpověď smazal
Zobraz
kristyn.g
23. říj 2018

@sinysov nikdo nemusí předstírat že bude miminko zdravé, však ona sama ví jak velké by bylo postižení, tak ty bys asi dala miminko pryč i kdyby mělo o jeden prst méně, ale jestli by mělo jen vadu jedné nožičky od kolene dolu tak s tím se dá žít normálně.

sinysov
Autor odpověď smazal
Zobraz
sinysov
Autor odpověď smazal
Zobraz
sinysov
Autor odpověď smazal
Zobraz
pavla555
23. říj 2018

to mě moc mrzí a moc Ti přeji aby to dopadlo co nejlépe!!! Jinak zkušenost s končetinou nemám, ale asi Ti nikdo moc neporadí dokud nebude mimi venku, ale pokud je to z ultrazvuku jasný tak třeba ano a aspoň se budeš moci trochu připravit. Jinak jsem viděla jednou v sama doma paní doktorku snad to byla i primářka (ale ted fakt nevím) moc sympatická ženská z nemocnice z Vrchlabí (tam jsou prej moc dobří) a mají i fb, tak zkus tam poslat zprávu a třeba Ti někdo poradí! MOC TI DRŽÍM PĚSTIČKY!!!!
No a @sinysov opravdu tvá poznámka je hloupá! A přesně ta paní doktorka (viz výše) říkala, že dnes nastavající maminky chtějí ,,100% děti,, a přitom někdy stačí jednoduchá operace a je vše OK. Je dobré sa nad tím zamyslet. Ono se taky někdy může něco po... i později.....

kristyn.g
23. říj 2018

@sinysov a kvuli posměváčkům jako má radši nežít? 🙄 to je tak hloupý argument že už se to nedá komentovat. a představ si znám spoustu lidí kteří nejsou dokonalí a nikdo se necítí tak že by spáchal sebevraždu nebo že by se radši ani nenarodil...

Zakladatelce držím palečky.

pavla555
23. říj 2018

@sinysov právě že je doba jiná a my už umíme s lidmi s postižením žít!

sinysov
Autor odpověď smazal
Zobraz
terka2018
23. říj 2018

@kristyn.g souhlasim.🙂

sinysov
Autor odpověď smazal
Zobraz
terka2018
23. říj 2018

@sinysov no ale ono to není o detech jako spis o rodicich co je uci jak se k druhym chovat 🙂

pavla555
23. říj 2018

@sinysov to co tady píšeš je úplně mimo. A když se Ti narodí zrzavé a pihaté dítě, tak ho zastřelíš, jen aby se mu nějaký nevychovaný dítě nesmálo?

terka2018
23. říj 2018

@terka2018 Jsem mama. Mam dikybohu zdrave dite. Miluji ho nadevse a milovala bych ho, ikdyby nebyl podle ostatnich lidi 'tak jak ma byt'. Pro me by byl vzdy perfektni.

sinysov
23. říj 2018

@terka2018 samozřejmě že to vidí u rodičů i jinde... Ale prostě se to děje začne jeden přidají se další tři.. A podotýkám jen mu dělají zle za brýle..
A kde ještě mít hendikep.....

sinysov
Autor odpověď smazal
Zobraz
frndafrrr
23. říj 2018

@sinysov Jistě zeptat se někoho, zda by nebylo lepší zda se jeho dítě nenarodí, protože není stejné jako ostatní, napsat, jak hroznej bude mít život a jak se mu ostatní budou smát, to vůbec není osobní. Jestli byste se takhle zeptala i nějaké maminy s handicapovaným dítkem na ulici...

marketa11112
23. říj 2018

Zvladnete to. Musite. Je to proste vase dite. A i tak bude dokonale. Ja mam tedy jinou zkusenost..nedonoseneho syna , mel krvaceni do mozku a nevedeli jsme ,zda bude ok . a stejne jsem ho od prvniho pohledu milovala. V prosinciu budou ctyri. Nevime,co nas ceka, co vse se jeste ukaze,prokaze,co ve skole, co zdravi v budoucnu. Ale je nas.
A stejne to bude u vas. Urcite hledejte info,ptejte se lekaru,at jste co nejvice pripravena. Nekdy se ale az po narozeni ukaze,ze to neni tak hrozne,jak to vypadalo, a ditko na tom bude lepe . nekdy bohuzel ne. Kazdopadne bez nozicky se da zit a urcite i hodne kvalitne. A tim,ze to tak bude mit ,,odjakziva,,tak s tim nebude mit takovy problem a nauci se vse. Navic dnes uz je tolik pomucek, nahrad a pod. ,ze to ani nemusi lide poznat. Navic ditka jsou schopna z takove veci udelat i prednost...

markyszek
23. říj 2018

Nemám stejnou zkušenost, ale dcera se mi narodila s diagnózou pes equinovarus v těžké rigidní formě, bez operace a dlouhodobého sádrování nožiček by nikdy nechodila. Teď jsou ji dva a čtvrt roku, všechno začala dělat později oproti svým vrstevníkům, chodit začala v roce a půl. Zrovna zítra jedeme do nemocnice na třetí sádry, vada se jí totiž vrací, možná budou stačit tři, možná pět, chceme se vyhnout hodně náročné operaci, kdy se předělává celá nožička, kosti, svaly, prostě všechno. Nebylo to lehké, celý ten proces byl a pořád je strašně náročný hlavně na psychiku, měla jsem z toho deprese a stále se mi chce brečet, když tu naši hyperaktivní slečnu silou držím při každém sádrování a ona nám tam hrozně pláče. Důležité pro mě je ale to, že bych ji za nic na světě nevyměnila, vždycky bude mít nožičky jiné než ostatní děti, možná ani nebude moc dělat aktivitu jakou by si přála, ale je naše a milujeme ji nejvíc na světě.

sweet81
23. říj 2018

@sinysov ve 20 tt jsme se dozvěděli, že náš syn nebude mít na levé ručičce dva prstíčky. Mohli za to amniální pruhy, které mu zaškrtíli prstíčky a tím mu je amputovali. Bylo to pro nás hrozné, obrečela jsem hodně nocí, bála se budoucnosti, že se mu budou děti smát... budoucí slečně to bude vadit....
ale nikd, mě nenapadlo ho dát pryč! Syn se narodil předčasně a modlili jsem se aby to přežil a v tu chvíli mi byli nějaké prstíčky jedno, jen ať žije.
Syn má už 5,5let občas řekne, že by chtěl mít taky 5 prstíků a to mi pak píchne u srdce... že ho nebaví furt vysvětlovat, proč je nemá😊 ale nikdo se mu za to neposmívá, jen jsou děti zvědavé. Troufám si říct, že je můj syn mezi dětma dost oblíbený😊
Občas si z toho děláme srandu a říkám mu, ať vypráví , že mu je ukousl v moři žralok😄
Jasný, těžké chvíle příjdou, puberta... ale já doufám, že z něj bude silná osobnost, kterou to nepoloží.

pavla555
23. říj 2018

@sweet81 frajer a moc mu přeju ať má jednou tu nejlepší ženskou 🙂

sweet81
24. říj 2018

@pavla555 děkuju😊 to já moc doufám.

muhehehe
24. říj 2018

@sweet81 Měla jsem na základce kamarádku se stejným problémem, chodila vedle do třídy. Akorát ještě o chlup horší, na ruce měla jen palec, a to ne ještě 100%, z ostatních prstů jen 1 článek. byla to hezká holka a strašně dobrá na atletiku.. vůbec si nevybavuju, že by se jí někdo smál... fakt ne. A to byla základka.... spíš ji mnozí obdivovali, ale ne za to, že zvládne fungovat bez prstů (tohle děti prostě vůbec neřeší), ale za to, jak je dobrá ve sportu a že je s ní sranda... když někdo její ruku viděl poprvé (myslím děti), tak se holt zeptaly.. to je tak jediné. Čímž byla zvědavost ukojena a pak už to nikdy nikoho nezajímalo, co si pamatuju. Teď je maminkou a je to fakt krásná ženská. Takže bych se netrápila kvůli prstíčkům.. jsou horší věci a myslím že nějaké těžké chvíle vůbec přijít nemusí, akorát místo kytary bude lepší zvolit bicí ;)