Můžou to být molusky?

kejcvil
7. srp 2020

Ahoj můžou to být molusky? Doktorka se na to dívala pár dní zpět na preventivní kontrole a říkala, že se tím zatím nebudeme zabývat a neřekla mi co by to mohlo být. Má to cca týden , jsou to takové jakoby dva malé puchýřky vedle sebe a přijde mi že jsou cimdal větší. Doktorka tu bude zas až v úterý , zatím desinfikuji lokální desinfekci a mažu imazol krem pastou. Má to na rameni a kolem toho i trochu ekzém .

moominkaa
7. srp 2020

@kejcvil podle mě jo. V lékárně jsme koupili kolodium. Docela to pomohlo.

kejcvil
autor
7. srp 2020

@moominkaa a zbavili jste se toho nějak nakonec úplně? Kolik toho vaše dítě po sobě mělo?;

moominkaa
7. srp 2020

@kejcvil měla tři. Jednoho se zbavila úplně asi za tyden a dvě další byli dost krvavý tak čekáme kdy se to zahojí a zase budeme mazat. Dcera si to hodně totiž skrabala

moominkaa
7. srp 2020

@kejcvil a myslím že se to může až od 3 let.

kejcvil
autor
7. srp 2020

@moominkaa ja jsem volala na kožní jestli by nás vzali dnes že mám podezření na molusky a řekla mi že určitě ne že to není akutní a že až v úterý a že mám mazat imazolem. ☹️

evculinda
Autor odpověď smazal
Zobraz
veronikav31
7. srp 2020

@kejcvil ano,jsou. v lékárně jsem kupovala Molusk, drahý,ale účinný. léčili jsme to skoro 2 měsíce, dcerka toho měla hodně. přidala jsem jí Rybí tuk v tabletách, Lichořešišnici apd.

kejcvil
autor
7. srp 2020

@veronikav31 malýmu je 7 měsíců . Vůbec netuším kde k tomu mohl přijít na plovárny ani podobné nechodíme, s jinýma dětma do styku taky nepřichází a z rodiny to nikdo nemá . Právě nevím co mu dávat na posílení imunity . On ještě žádný tabletky nemůže.

veronikav31
7. srp 2020

@kejcvil zajdi k pediatričce ta taky poradí co při takhle malém dítěti. a někde na plavání třeba do bazénu nechodíte? herny apd? jestli kojíš tak tyto vitamíny můžeš dávat sobě(krom toho rybí tuk je i Vigantol) a to přechází do MM a tím jej předáváš malému. A nebo UM.ryby-pstruh,kapr, v tom jsou vitamíny taky, pokud mu ryby dáváš.nevím jak jste na tom s příkrmy

veronikav31
7. srp 2020

@kejcvil jakou dezinfekci dáváš?

kejcvil
autor
7. srp 2020

@veronikav31 nene právě nechodíme vůbec nikam na plavání, ani do heren . Ještě neumí ani sedět jsme jen doma a u našich. Nekojim, má umělé mléko, BEBU na vigantolu je už od narození. Ryby jsem mu zatím dávala jen tresku. Třeba to nakonec ani molusky nebudou ale nevím co jineho by to mohlo být. V úterý jsme objednani na kožní.

kejcvil
autor
7. srp 2020

Desinfekci používám betadinu a střídám to s propolisovou tinkturou a pak zatíráme imazol pastou a ty větší prelepujeme ( má ještě jeden malý vřídek na tváři a v obočí) . Když jsem dnes volala na to kožní řekla mi že betadinu ani žádnou desinfekci používat nemám jen ten imazol , ale všude na netu jsem četla že betadina je na to dobrá , tak to s tím stejně potírám.

veronikav31
7. srp 2020

@kejcvil Betadine je dobrá, používala jsem ji taktéž. určitě ji doporučuji. A nějaká se mu už ztratila?

kejcvil
autor
7. srp 2020

@veronikav31 nene jemu se první pupínek na rameni ( ten co je tady na fotce a je největší že všech) udělal tak před týdnem toho jsem si všimla hned a hned druhý den jsem se na to ptala doktorky na preventivní prohlídce co to.muze být ,ona se podívala a řekla to nic ,tím se nebudeme zatím zabývat. Jenže ve stredu se mu udělal červený flek na tváři, bylo to jakoby pod kůži ,myslela jsem že mu praskla žilka, on má po obličeji hodně žilek a stává se mu to často, jenže to začlo druhý den vystupovat a udělal se z toho jakoby malý pupínek a dnes jsem si všimla že má už pupínek malý i v obočí tak jsem si hned hledala na netu co by to mohlo být a hned se objednala na to kožní dnes. Takže mažeme až ode dneška. Ale jsem z toho teda hooooodne na nervy celý den.

kejcvil
autor
7. srp 2020

@kejcvil teda napsala jsem to tak, že to vyznělo jako by jsme na tom kožním už byli. Ale jdeme až v utery
. Dnes nas nechtěli vzít, prý molusky nejsou akutní.

veronikav31
7. srp 2020

@kejcvil ještě mě napadlo,když jdete k pediatricce a pokladas malého na svou podložku nebo i na jejich podlozku?

kejcvil
autor
7. srp 2020

@veronikav31 Vždy na svou . Akorát když jsme tam byli v úterý, jsem ho položila na váhu bez podložky, ale to už měl ten pupínek na ruce.

veruuu_kubesovic
7. srp 2020

@kejcvil dcera molusky měla a nám nepomohlo nic než sirup Imunoglukan 🙂 držím palce, jestli to jsou ony ať se jich brzo zbavíte...

kejcvil
autor
8. srp 2020

No včera když šel spát měl 4.pupinky a teď už jich má 8. Ale má je různě po celém těle , je vůbec možné že jsou.molusky takhle po celém těle a nemá je vedle sebe? Všude na obrázcích vidím pupínky vedle sebe . A na pohled vypadají jak obyčejné Štípance .

kejcvil
autor
8. srp 2020

A začíná mi to spíš připadat jako neštovice.

di7s
20. črc 2022

Zdravim, muzu se zeptat jak to dopadlo? Prijde mi, ze dcera 10m ma totez, prvne jsme mysleli nestovice, ale byla bez teplot a ma to vsude po tele. Porad se delaji dalsi, jestli to jsou nejake stipance? Doktorka to oznacila jako letni pupinky. 🤯 Dekuji!