Nemoc Ruka, noha, pusa

kudrlenkaa
21. pro 2017

Ahoj všem, moc prosím o Vaše zkušenosti s touto nemocí. Mám podezření, ale je možné při téhle nemoci mít boláky na tvářích a kolem úst a ne v pusince ??? Děkuji za odpovědi.

snahnah
21. pro 2017

@kudrlenkaa Ségra, brácha i syn to měli právě jen v puse- vypadalo to jak afty, na dlaních a šlapkách. Jestli je to na puse, bude to spíš něco jiného, si myslím.

slimacikmia
21. pro 2017

@kudrlenkaa syn to mal len okolo úst, v ústach nič...našťastie. A potom na ploskách, to ho hodne bolelo, sťažoval sa aj v kľude, že ho bolia nožky...

naty1000
21. pro 2017

Ano, může je mít kdekoli.., píšou sice ruka noha pusa, ale většina děti to má nejhorší (nebo lépe řečeno nejvíc viditelné) na zadečku a v tříslech..
Syn měl také jen kolem pusy, minimálně na rukou a nohou, pár na i na zádech...
2 dny před tím, že se mu objevily první pupínky, tak měl asi 2 dny čtyřicítky...

23363
21. pro 2017

Ano, je to možné. Dcera ji měla už dvakrát a pokaždé úplně jiný průběh...

kocvarovas
21. pro 2017

Malá měla jen v puse. Já to lapla od ní a měla v puse, na rukách, ploskách.. Kamarádčin syn jen okolo pusiny..

kudrlenkaa
autor
21. pro 2017

Děkuji všem za odpověď. Už si nevím rady. V pondělí řečeno, že je to spalova angína, nasazeny atb. V úterý hrozné bolaky na tvářích kolem pusinky, celé červené ruce. Včera to dostal prostřední, tak volám mudr a ten mě odkázal na kožní. Tam mi řekla, že to ještě neviděla a neví co to je. Napadlo mě jen toto, ale pupínky je nebolí, v krku nic. Minulý týden jsme byli v nemocnici, něco jsme si nejspíš přinesli, ale co to je, holky jsem blázen. 😒

kika266
21. pro 2017

@kudrlenkaa Zacinalo to od hlavicky? Nemuzou to byt nestovice treba? Ted hodne radi ve skolkach. Napadla me i alergicka reakce na atb, ale to by zase nechytl dalsi. Nevi co to je? Tak at udelaji testy.

slimacikmia
21. pro 2017

A svědí to? Mali aj horúčky, alebo sa len osypali? Robili mu CRP, alebo ako diagnostikovali angínu?

kudrlenkaa
autor
22. pro 2017

@kika266 Začalo to na tvářích a pak ruce. Neštovice oba měli loni, kožní říkala, že to tak vypadá, ale mě se to nezdá. U staršího skoro ano, ale má místa pusina a ruce.

@slimacikmia nesvědí je to, než jim to vyskočilo oba den předem teplota , potom už ne. Žádné testy jim nedělali a angínu diagnostikoval během minuty, vyrážka a krk. Za 5 min. jsme byli venku.

Mrňous má malé naplněné pupínky a pár boláků a starší něco jako velké neštovice. Teď si říkám, dávat ATB či nedávat. Prostě jsem už z toho paf. Doktor nás tam hlavně nechce 😝 . Tak se budu spoléhat přinejhorším na pohotovost. Zatím je stav v pohodě, ale jen CO TO JE 🙄.

kudrlenkaa
autor
22. pro 2017
naty1000
22. pro 2017

@kudrlenkaa Asi to bude ta pusa ruka noha.. Mívají ještě k tomu hodně zduřené uzliny na krku.. A ta teplota k tomu, také odpovídá...Malý měl k tomu ještě zánět spojivek. Mohou mít k tomu i angínu si myslím :(
A do očí také dostával ATB ;)

apacheee
AMBASADORKA
22. pro 2017

@kudrlenkaa vypadá to na ruka noha pusa. Přesně takovéhle ruce a nohy jsem měla já:(

slimacikmia
22. pro 2017

@kudrlenkaa tak z obrázku to vyzerá ako to, čo mal syn... Popis pupínkov tiež a dr nám tiež povedala, že nevie, čo to je.... Akurát on mal horúčky asi dva dni predom a potom jemný výsev a svědění, ale to len v ten jeden večer, potom sa už ukázali tie vyrážky okolo úst a na rukách, nohách

kudrlenkaa
autor
22. pro 2017

@naty1000
@apacheee
@slimacikmia Díky holky, a co vám na to pomohlo ? Mažeme fial.vodou a framykoin.

kudrlenkaa
autor
22. pro 2017

Jen vám ještě ukážu, takhle to začalo

slimacikmia
22. pro 2017

My sme dávali len tekutý púder s mentolom na puchýrky, bepanthen na tie drobné vyrážky. Prešlo to našťastie celkom rýchlo, nezhoršovalo sa to.

zutinka
22. pro 2017

Kamaradka mazala imazolem

kocvarovas
22. pro 2017

My nedávali nic. A je zajímavý, že starší měla angínu a mladší pár dní na to začala teplotovat, tak jsem si říkala, je to jasný, chytla to od starší a bylo to toto. A u vás taky po angíně u sourozence.. A že vás tam doktor nechce, to je teda dobrý a od čeho tam sedí.. To je svět.. 🙂

23363
22. pro 2017

Já jsem taky nemazala ničím. Až když se jí to začalo odlupovat tak sudocremem.

naty1000
23. pro 2017

Používali jsme toto

kudrlenkaa
autor
23. pro 2017

@kocvarovas Angínu mu doktor řekl v pondělí, ale já si myslím, že to není angína, žádná bolest v krku, jen vyrážka a trochu nateklé uzliny na krku. A ano zdravotnictví mě opět v tomto případě dostalo, to k doktorům chodím až když si nevím rady a nic mi to není platné.

Dnes ráno naříkal prostřední (4), že ho bolí pupínky na noze, ale ten má zas úplně jiný než mladší. Má velký fakt jak neštovice, ale ty to nejsou. Asi má prostě jiný průběh nebo už nevím. Každopádně všem děkuji za odpověď. 😉

kika266
6. led 2018

@kudrlenkaa Jejda bobek a co nejaka alergie na neco? Treba nejaka potravina? Ale spise bych rekla ze ta ruka, noha, pusa. At se brzy uzdravi 🙂

kudrlenkaa
autor
8. led 2018

@kika266 Děkuji, alergie jsou negativní, momentálně jsme ve fázi loupání, ruce a nohy. Dnes prostřednímu potvrdil doktor zlatého stafylokoka, pořád se v nás něco tluče, já prodělala virovou infekci dutiny ústní, je to děs. Snad už to skončí.

kika266
9. led 2018

@kudrlenkaa Jezis tak to nezavidim, to se pak tahne, kdyz jeden od druheho porad neco chyta ☹. A loupani uz je posledni faze nebo je jeste neco? Mala mela na vanoce taky silene horecky, ale byla to jen viroza a zoubky k tomu.